انتخاب یک میانوعده مناسب برای دانشآموزان میتواند به تأمین انرژی در مدرسه و همچنین افزایش هوشیاری و تمرکز آنها کمک کند، بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نانهای سبوسدار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگتهای سفید برای ساندویچ استفاده نکنید.
به گزارش شهروند آنلاین، دورانی که کودکان در مدرسه به سر میبرند نقش چشمگیری در رشد آنان در سنین پایین دارد. کودکان باید از همان دوران دبستان به تغذیه خود اهمیت دهند تا در بزرگسالی زندگی سالم و بدنی سالم داشته باشند. مواد غذایی کودکان باید متعادل و دارای تنوع غذایی باشد زیرا در سنین کودکی این مواد نقش مهمی در رشد و سلامت آنها دارد.
یکی از وعدههای غذایی بسیار مهم کودکان صبحانه است که در سلامت جسمی و فکری دانشآموز موثر است. دانشآموز بعد از خوردن شام تا صبحانه غذایی نمیخورد بنابراین خوردن صبحانه بسیار مهم است. اگر صبح دانشآموز صبحانه نخورد باعث پایین آمدن قند خون او شده و این عمل موجب میشود تا دانشآموز توانایی یادگیری مطالب درسی را نداشته باشد.
مریم یزدانی، کارشناس تغذیه و موادغذایی در گفتوگو با فارس در اصفهان با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اهمیت تغذیه در سلامت دانشآموزان، با تأکید بر تهیه میانوعده سالم و مغذی که علاوه بر حفظ و تأمین سلامتی دانشآموزان، بر یادگیری آنان نیز اثر مثبت داشته باشد، اظهار داشت: خوراکیهایی که در کیف دانشآموزان به عنوان میانوعده مدرسه برای زنگ تفریح میگذارید، بهتر است ترکیبی از انواع مواد پروتئینی، غلات کامل، میوهها و سبزیجات باشند.
او افزود: میوهها و سبزیجات، یکی از انتخابهای مناسب برای میانوعده در مدرسه، محسوب میشوند که سرشار از ویتامین، آنتیاکسیدان و فیبر هستند و میتوانند علاوه بر تأمین بخشی از نیاز دانشآموزان به ویتامینهایی چون ویتامین A، C و ویتامینهای گروه B و مواد معدنی همچون پتاسیم، به تقویت سیستم ایمنی دانشآموزان کمک کنند.
پرهیز از تهیه ساندویچ های سوسیس و کالباس
یزدانی با تأکید بر پرهیز از تهیه ساندویچهای سوسیس و کالباس، بیان کرد: یکی از مواد غذایی که این روزها بسیاری از کودکان و نوجوانان طرفدار آن هستند، کره بادامزمینی است که توصیه میشود مصرف این کره به هفتهای یک بار محدود شود، چراکه کره بادامزمینی کالری بالایی دارد و با توجه به کمتحرکی در کودکان، میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود. اگر کودکی دچار اضافهوزن و چاقی است، باید کره بادامزمینی به ماهی یک بار محدود شود.
این کارشناس تغذیه افزود: با توجه به اینکه فصل سرما فرا خواهد رسید و میزان ابتلای به آنفلوانزاهای فصلی و سرماخوردگی تشدید میشود، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدوحلوایی، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز، به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای فصلی کمک میکنند. بنابراین سعی کنید از این مواد غذایی هر روز برای میانوعده فرزندتان استفاده کنید.
استفاده از شیر ساده و بیسکویت سبوسدار
او خاطرنشان کرد: بهتر است از شیرهای ساده به جای شیرهای طعمدار، ماءالشعیر و نوشابه به دلیل میزان قند بالا و به جای کیک و بیسکویتها بهخصوص کرمدار، از بیسکویتهای سبوسدار استفاده شود.
تهیه ساندویچ سالم
یزدانی ادامه داد: خیار، گوجهفرنگی و کدوحلوایی نیز از گزینههای مناسب برای میانوعده هستند؛ خیار و گوجه را میتوان به صورت ساندویچ سالم برای دانشآموز آماده کرد.
این کارشناس مواد غذایی گفت: منظور از ساندویچ سالم یعنی ساندویچهایی که حاوی پنیر یا مغزیجات مانند گردو، پسته یا بادام و یا سبزیخوردن و کاهو، تخم مرغ، کتلت، انواع کوکو، فلافلهای خانگی و یا الویه باشد.
او گفت: بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نانهای سبوسدار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگتهای سفید برای ساندویچ استفاده نکنید. همچنین، از پنیر خامهای به دلیل چربی بالا نیز استفاده نکنید.
صبحانه مهمترین وعده غذایی روزانه
یزدانی با بیان اینکه صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است، افزود: بسیاری از کودکان و نوجوانان به طور منظم وعده غذایی صبح را از دست میدهند. خوردن یک صبحانه مغذی میتواند به دانشآموز کمک کند تا عملکرد بهتری در مدرسه داشته باشد.
نقش والدین در الگوی تغذیهای فرزندان
این کارشناس تغذیه به نقش والدین در انتخاب تغذیه سالم برای کودکان، اشاره و عنوان کرد: تغذیه سالم و فعالیت بدنی، به رشد کودکان، یادگیری، استخوانبندی و تقویت عضلات آنها کمک میکند.
پدر، مادر و یا معلم میتوانند یک الگوی مناسب برای ایجاد رفتارهای سالم و شیوه مطلوب زندگی برای کودکان باشند. کودکان با مشاهده و تمرین، یاد میگیرند؛ بنابراین یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید و به همراه فرزندان خود وعدههای غذایی و میان وعدههای سالم مصرف کنید./فارس
انتهای پیام