رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: نوع تغذیه و اضافه وزنی که کودکان دارند باعث زیاد شدن شیوع اختلالات حرکتی در آنها شده است و در حال حاضر حدود 20 تا 25 درصد کودکان و نوجوانان درجاتی از اختلالات اسکلتی و عضلانی را دارند.
به گزارش شهروند آنلاین، اختلالات اسکلتی- عضلانی از مشکلات شایع دانشآموزان است. تشخیص بهموقع اختلالات اسکلتی – عضلانی باعث آگاهیبخشی والدین و دانشآموزان جهت پیشگیری و درمانهای لازم میشود.
اختلال در ساختار ستون فقرات باعث عوارضی همانند درد، بدشکلی و اشکال در عملکرد فرد میشود. عدم شناسایی و رعایتنکردن اصول پیشگیری و درمانهای لازم مرتبط با اختلالات عضلانی-اسکلتی، عاملی مهم در جهت بروز علایم و مشکلات بیشتر در آینده است.
اختلالات و مشکلات استخوانی در کودکان شامل تمامی مواردی است که بر روی رشد و استحکامهای کودک اثر میگذارد. امروزه برخی از والدین با هر یک از این مشکلات درگیر هستند که البته بخشی از این مشکلات بنابر رنج سنی کودک طبیعی است.
اختلالات استخوانی کودکان شامل همه شرایطی است که بر رشد و استحکام استخوان کودک شما تأثیر میگذارد. برخی از اختلالات استخوانی ژنتیکی هستند و برخی دیگر به دلیل آسیب، عفونت، التهاب یا بیماری مانند سرطان ایجاد میشوند. البته همچنین ممکن است پس از درمان به دلیل مصرف برخی داروها آسیب مجدد ایجاد شوند.
ایرج عبدالهی، رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در گفتوگو با فارس بیان داشت: با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی افراد اتفاق افتاده این وضعیت به کودکان نیز سرایت کرده؛ یعنی فعالیت بدنی کودکان پایین آمده و بیشتر اشتغال به فعالیتهای الکترونیکی و بازیهای ساکن اشتغال دارند و کمتر ورزش میکنند.
او ادامه داد: نوع تغذیه و اضافه وزنی که کودکان دارند باعث زیادشدن شیوع اختلالات حرکتی در آنها شده است و در حال حاضر حدود 20 تا 25 درصد کودکان و نوجوانان درجاتی از اختلالات اسکلتی و عضلانی را دارند.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران اضافه کرد:مثل انحرافات زانو، صافی کف پا که ژنتیکی است اما دردهای که به صورت اکتسابی ایجاد شده؛ مثل کمردرد، گردن درد و دردهای شانه نسبتاً در کودکان شایع است.
عبدالهی یادآور شد: برای اینکه این مشکلات در کودکان کمتر ایجاد شود اولاً لازم است تغذیه مناسبی داشته باشند؛ یعنی به جای مصرف زیاد هیدروکربنات و چربی، روی مصرف پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی و املاح معدنی تأکید شود.
او ابراز کرد: شیر، لبنیات، سبزی و میوه باید در رژیم غذایی بیشتر باشد تا رشد استخوانها بهتر باشد.حتماً بچهها فعالیت مناسبی داشته باشند غیر از فعالیتهایی که در منزل دارند، یک فعالیت ورزشی منظم داشته باشند و همینطور در مدرسه بهگونهای باشد که وضعیت نشستن در کلاس درس اصلاح شود تا فشار زیادی روی ستون فقراتشان ایجاد نشود.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: با این تمهیدات میتوان تا حدودی از بروز مشکلات اسکلتی و عضلانی در کودکان و نوجوانان پیشگیری کرد./
پایان پیام