مکانیزم سوآپ ایران

عراق توافقنامه واردات گاز ترکمنستان از خاک ایران را امضا کرد

وزارت برق عراق امروز شنبه از امضای توافقنامه با ترکمنستان برای واردات گاز از این کشور به عراق خبر داد.

به گزارش شهروند آنلاین؛ «زیاد علی فاضل» وزیر برق عراق امروز شنبه در دیدار با «مقصد بابایف» وزیر مشاور در دولت ترکمنستان و هیات همراه، توافقنامه‌ای با یکدیگر به ‌منظور واردات گاز عراق از ترکمنستان به امضا رساندند.

وزارت برق عراق امروز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که قراردادی را با ترکمنستان برای واردات گاز ترکمنستان به عراق به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در روز امضا کرده است.

در این بیانیه آمده است که شرکت سوئیسی لوکستون انرژی گاز ترکمنستان را از طریق شبکه خط لوله ایران با استفاده از مکانیزم سوآپ برای تسهیل حمل‌ونقل از ترکمنستان به عراق وارد خواهد کرد.

زیاد علی، وزیر برق عراق گفت که این توافق به اطمینان در خصوص تأمین سوخت موردنیاز نیروگاه‌های گازی در عراق کمک می‌کند. این نیروگاه‌ها در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از کل تولید برق کشور را تأمین می‌کنند.

سیزدهم تیر ماه گذشته در پی مذاکرات فشرده صورت‌گرفته میان طرف‌های ایرانی و ترکمنی در خصوص سواپ گاز ترکمنستان از طریق جمهوری اسلامی ایران به عراق،  قرارداد سواپ گاز میان طرفین ایرانی و ترکمنستانی به امضا رسید.

بر اساس این قرارداد، مقرر شد سالانه تا سقف ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان بر اساس ساز و کار سواپ، از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران به جمهوری عراق عرضه شود.

عراق  بارها تاکید کرده با توجه به اینکه نیروگاه‌های برق این کشور با سوخت گاز کار می‌کنند، حدود هفت تا هشت هزار مگاوات برق تولید می‌کنند و با توجه به اینکه طرح‌های پیشین وزارت نفت عراق برای ایجاد پروژه‌های سرمایه گذاری روی گاز عراق به تعویق افتاده است، نیاز بغداد به واردات گاز به قوت خود باقی است.

به گفته طرف عراقی، طرف ایرانی هم‌اکنون بدون هیچ مشکلی گاز را با نرخ روزانه ۴۰ میلیون متر مکعب به عراق صادر می‌کند، در حالی که کل نیاز روزانه عراقی‌ها به گاز به ۵۵ میلیون متر مکعب می‌رسد.

فاضل،‌وزیر برق عراق پیش از این  با اشاره به امضای یادداشت تفاهم کشورش با ترکمنستان برای صادرات روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب گاز  به عراق گفته بود:  به دلیل فاصله جغرافیایی، انتقال گاز از طریق خطوط لوله ایران انجام می‌شود، زیرا شبکه خط لوله مستقیمی بین عراق و ترکمنستان وجود ندارد و اکنون در حال تعیین هزینه‌ها بر اساس معادلات قیمت بین‌المللی هستیم.

او گفته بود در مرحله بعدی ایجاد ساز و کار واردات گاز از ترکمنستان، ما با ایران قرارداد مبادله‌ای منعقد می‌کنیم، به نحوی که ایران از طریق آن گاز ترکمنستان را دریافت می‌کند و همان مقادیر را از طریق خطوط لوله مشترک با ما در ازای هزینه‌های توافقی در اختیار عراق قرار می‌دهد که این مقادیر ربطی به ۴۰ میلیون مترمکعبی ندارد که از ایران طبق قرارداد تهاتر با نفت سیاه وارد می‌شود./فارس

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.