نشریه آمریکایی «کرادل» به تحلیل تاریخی حمله اسرائیل به جنوب لبنان و عواقب آن پرداخت

جنون تکرار: بازگشت اسرائیل به باتلاق لبنان

نشریه آمریکایی «کرادل» (cradle) در مطلبی با عنوان «جنون تکرار: بازگشت اسرائیل به باتلاق لبنان»، درباره هجوم ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان نوشت: «تهاجم اسرائیل به جنوب لبنان، همان اشتباهات تاکتیکی گذشته را تکرار می‌کند، ارتش اشغالگر را در باتلاقی آشنا فرو می‌برد و این سوال ضروری را مطرح می‌کند: این چرخه شکست تا چه زمانی ممکن است ادامه ‌یابد تا در نهایت از آن درس‌ گرفته شود؟»

شهروندآنلاین: نشریه «کرادل» در ادامه با بیان اینکه بار دیگر، تاریخ در میان کوه‌ها و دره‌های جنوب لبنان طنین‌افکن می‌شود، نوشت: «دوم اکتبر، اسرائیل تهاجم زمینی محدود خود را به جنوب لبنان آغاز کرد، تلاشی دوباره برای مجبور کردن حزب‌الله به عقب‌نشینی تا پشت رودخانه لیطانی. اما حمله‌ای که با غرور آغاز شد، به سرعت به فاجعه تبدیل شد. سه تانک مرکاوا در جنوب لبنان میان شعله‌ها ‌سوختند و هشت سرباز از واحد «اگوز»(یک واحد کماندویی ارتش اسرائیل) کشته شدند. ١٣ اکتبر با طلوع خورشید این الگو همچنان ادامه داشت و در حوادثی جداگانه ٢٥ سرباز اسرائیلی زخمی شدند. هلیکوپترها مجروحان و کشته‌شدگان را از میدان جنگ به بیمارستان «رامبام» در حیفا می‌بردند. ارتش اسرائیل تحت حمایت آمریکا، با وجود برتری تکنولوژیکی و تلاش برای سانسور نظامی برای پنهان‌کردن تلفات، به پیش می‌رود و چشم به روی درس‌های گذشته بسته است. مقاومت حزب‌الله، دقیق و تسلیم‌ناپذیر، همان عیوب مهلک متجاوزی متمسک به زور را آشکار می‌کند. همان‌طور که این فصل جدید در حال گشودن است، نمی‌توان متعجب نشد که ارتش اشغالگر این جنون را بارها و بارها تکرار می‌کند و انتظار نتایج متفاوت دارد.»

موشک‌هایی که دفاع اسرائیل را کور کرد
این نشریه با اشاره به توان نظامی حزب‌الله از موشک‌های «کورنِت» و «دهلاویه» نام می‌برد و می‌افزاید: «کورنت که برای نخستین‌بار توسط حزب‌الله در سال ٢٠٠٦ مستقر شد، به یک تغییردهنده بازی در میدان جنگ تبدیل شد و ارزش خود را در کمین تانک‌های مرکاوای اسرائیل به اثبات رساند، وقتی در ١١ آگوست ٢٠٠٦ میلادی ٢٤ تانک مرکاوا در تله مرگبار موشک‌های کورنت حزب‌الله غلتیدند. این موشک‌ها اکنون هم نیرویی تعیین‌کننده در عملیات تاکتیکی حزب‌الله هستند. نقش کورنت فراتر از هدف قرار دادن وسایل نقلیه زرهی گسترش یافته، زیرا حزب‌الله خلاقانه آن را برای حمله به تاسیسات نظامی، از جمله ایستگاه‌های رادار تطبیق داده و دفاع شمالی اسرائیل را کور کرده است. این تغییر تاکتیکی، تحلیلگران نظامی را واداشته در پتانسیل این موشک تجدید نظر کنند  که چگونه حتی یک سلاح نسبتا ساده می‌تواند وضعیت جنگ را در صورت استفاده با نبوغ و دقت تغییر دهد.»

آشکار شدن حقیقت شکست از پشت روایت‌های رسانه‌ای طراحی‌شده
نویسنده کرادل افزوده است: «در حالی که اسرائیل بار دیگر خود را گرفتار در لبنان می‌بیند، پژواک مصاحبه افسانه‌ای «جورج گالووی»، سیاستمدار انگلیسی، در سال ٢٠٠٦ با «آنا بوتینگ» در شبکه اسکای‌نیوز قوی‌تر از همیشه طنین‌انداز می‌شود. با وجود تلاش‌ اسکای‌نیوز برای پنهان کردن حقیقت تلخ شکست‌های نظامی اسرائیل، این واقعیت غیرقابل انکار حتی زمانی که سانسور نظامی و سوگیری رسانه‌ای برای پنهان کردن آن تقلا می‌کردند، آشکار شد. سخنان گزنده گالووی، «به نیمه دیگر این صفحه نگاه کنید» و «اسرائیل بسیار خوب پنهان‌سازی می‌کند»، از طریق روایت رسانه‌ای که به دقت طراحی شده بود، اشتباهات نظامی مکرر اسرائیل را و آنچه واقعا بودند، افشا می‌کند. در‌حالی‌که بوتینگ به روایت موفقیت اسرائیل می‌پرداخت، فیلم زنده تصویر متفاوتی را ترسیم کرد؛ سربازان اسرائیلی پس از کمین‌های موشکی ویرانگر کورنت رانده شدند. این شواهدی انکارناپذیر از شکستی تاکتیکی بود که هیچ سانسوری نمی‌توانست آن را پنهان کند.»

تکرار اقدامات گذشته و انتظار نتیجه متفاوت، همان تعریف جنون است
نویسنده در پایان این مطلب نیز نتیجه‌گیری کرده است: «به سال ٢٠٢٤ برگردیم و صحنه وحشتناک هلیکوپترهای اسرائیلی در هوای صبحگاهی که کشته‌ها و مجروحان را از میدان نبرد در جنوب لبنان به بیمارستان حیفا می‌فرستند؛ یادآوری آشکار تهاجمی که از کنترل خارج شده و هنوز هم همان تلاش‌ها برای پنهان کردن خسارات در حال افزایش ادامه دارد. همان‌طور که دبیرکل فقید حزب‌الله در ماه جولای هشدار داد: اگر تانک‌های شما به جنوب لبنان بیایند، دچار کمبود تانک نخواهید شد، زیرا تانکی برایتان باقی نخواهد ماند. چقدر طول می‌کشد تا اسرائیل بفهمد تکرار اقدامات گذشته و انتظار نتیجه متفاوت، همان تعریف جنون است.»

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.