اهمیت همکاریهای امدادی ایران و روسیه
دکتر کولیوند:در کنار هم قرار گرفتن جمعیتهای ملی و صلیب سرخ میتواند صلح و امنیت بینالمللی را تقویت کند
رئیس جمعیت هلال احمر در دیدار با رئیس صلیب سرخ روسیه بر اهمیت در کنار هم قرار گرفتن و تعامل جمعیت های ملی و صلیب سرخ تاکید کرد و رهاورد این مهم را تقویت صلح و امنیت بینالمللی عنوان کرد.
به گزارش شهروند آنلاین از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر؛ پیر حسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر در دیدار با آقایساچوک پاول رئیس صلیب سرخ روسیه در بیست و چهارمین نشست مجمع عمومی فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر گفت: هلال احمر ایران عضو شورای مدنی بریکس و رئیس کمیته تندرستی و اقدامات بشر دوستانه این شورا است. هلال احمر ایران در مباحث مدنی بریکس فعال است.
او ادامه داد: اینکه جمعیتهای ملی بتوانند در کنار هم قرار بگیرند و بریکس را تقویت کنند تا در مقابل گروههای اشاعهدهنده و اعمالکننده ظلم بایستند قطعا تاثیر بسزایی در تقویت صلح و امنیت بینالمللی دارد.
کولیوند در ادامه بیان کرد: هلال احمر همکاری و تعامل سازندهای را با رئیس شورای مدنی بریکس پیش برده است. هلال احمر و صلیب سرخ وظایف مشترکی را بر عهده دارند و ما میتوانیم با صلیب سرخ روسیه همکاری کنیم.
او ادامه داد: هلال احمر دارای کارخانه تولید دارو، کارخانه تولید تجهیزات پزشکی، چندین بیمارستان، مراکز توانبخشی، مراکز اورتز و پروتز برای تولید اعضای مصنوعی بدن و توان لجستیکی است.
در ادامه رئیس هلال احمر بر اهمیت شکلگیری همکاری بین هلال احمر ایران و صلیب سرخ روسیه تاکید و عملیاتی شدن این همکاریها را مهم و ارزنده برشمرد.
رئیس جمعیت هلال احمر همچنین اعلام کرد که جمعیت هلال احمر ایران در زمینه برپایی اردوگاه اسکان اضطراری برای آوارگان ناشی از جنگ و بحرانها تجربه گرانبهایی دارد و در حال حاضر نیز در حال کمک به آوارگان سوریه و لبنان است.
کولیوند در ادامه بیان کرد: هلال احمر ایران در مباحث اجتماعی (افزایش تابآوری و توانمندسازی برای افراد آسیبپذیر) نیز دارای تجربه فراوانی است. این افراد بعد از آموزشهای هلال احمر و با حمایت ما مشغول به کار شده و شرایط مطلوبی دارند.
کولیوند در ادامه گفت: ۳ هزار نامه رزمندگان ما در جنگ تحمیلی به دست خانوادههایشان نرسیده و در حال ثبت آنها برای انتشار کتاب و تولید فیلم هستیم. ۲ هزار و ۵۰۰ شهید امدادگر ما در جنگ در حال فعالیت بودند که درصددیم در مراسمی از خانوادههای آنها تقدیر کنیم.
وجود ۱۴ میلیون پرونده بازپیوند خانواده در صلیب سرخ روسیه
رئیس صلیب سرخ روسیه نیز در این دیدار گفت: بخش ویژه بازپیوند خانواده در صلیب سرخ روسیه از سال ۱۹۴۵ تشکیل شده است و بیش از ۱۴ میلیون پرونده بازپیوند در آن وجود دارد.
آقایساچوک پاول افزود: جمعیت ملی ما یکی از قدیمیترین جمعیتهای ملی دنیا است و بیش از ۱۵۷ سال قدمت دارد. در حوزه حمایتهای اجتماعی دارای ۴۰ موسسه در کل کشور داریم و در سطح بالایی در این زمینه در حال فعالیت هستیم.
او ادامه داد: در این موسسات اجتماعی افراد نیازمند مراجعه میکنند و ۵ مورد از این مراکز به صورت شبانهروزی در حال فعالیت و ارائه خدمت هستند.
آقایساچوک پاول با اشاره به اینکه هزار پرستار در جمعیت ملی کشور ما در حال فعالیت هستند به این نکته اشاره کرد که این پرستاران خدمات درمانی را به افراد نیازمند و معلول ارائه میدهند و حتی به منازل این افراد برای ارائه خدمت مراجعه میکنند.
رئیس صلیب سرخ روسیه ادامه داد: در حوزه اجتماعی نیز دارای ۱۰۰ مرکز هستیم و پرستاران ما آموزشهای لازم را به فعالین در این مراکز ارائه میدهند. بالغ بر ۶ هزار پرستار در کشور ما از این آموزشها بهرهمند شدهاند.
آقایساچوک پاول افزود: صلیب سرخ کشور ما ۱۵۰ مرکز آموزش کمکهای اولیه دارد. در واقع شبکهای از کسانی که آموزش میدهند و کسانی که آموزش میبینند ایجاد کردهایم. در این مراکز آموزشی بالغ بر چند صد هزار نفر دانشآموز و دانشجو از آموزشهای ما بهره میبرند.
او افزود: برنامههایی شامل مشاوره و حمایتهای اجتماعی را برای مبتلایان به ایدز و هپاتیت داریم. بر اساس وظایف ذاتی صلیب سرخ در زمان بروز سوانح و بلایا نیز آماده امدادرسانی میشویم. در صورتی که وضعیتهای اضطراری رخ دهد خدمات بشردوستانه را به مردم آسیبدیده ارائه میدهیم.
رئیس صلیب سرخ روسیه افزود: با وزارتخانه بحران دولت فدراسیون روسیه در مناطق مختلف ۸ تیم اضطراری داریم. در زمینه برپایی چادر و تیمهای اضطراری فعال هستیم. در جنگ اوکراین و روسیه، به دلیل اشغال برخی مناطق توسط اوکراین برخی از آوارگان به خاک ما سرازیر شدهاند و برای آنها اردوگاههای اسکان اضطراری را برپا کردهایم.
آقایساچوک پاول در ادامه بیان کرد: در جمعیت ملی ما برای افراد آسیبپذیر برنامههای جامعی داریم و دارای یک تیم هزار و ۵۰۰ نفره برای حمایتهای روانی هستیم. در زمینه بازپیوند اعضای خانواده از سال ۱۹۴۵ بعد از جنگ جهانی دوم فعال هستیم و آرشیو بازپیوند خانواده ما دارای پرونده ۱۴ میلیون خانواده است.
رئیس صلیب سرخ روسیه در این دیدار گفت: به میزان زیادی درباره توانمندیهای هلال احمر ایران شنیدهایم. جمعیت هلال احمر ایران دارای تجهیزات، لجستیک، بالگردها و ناوگان قوی است و در زمان جنگ هم توانسته پاسخگوی سوانح و بحرانها باشد./
انتهای پیام