مواضع هلال احمر ایران در آگاه‌سازی مردم از حقوق بشردوستانه بین‌المللی

معاون امور بین‌الملل هلال احمر در شورای نمایندگان ۲۰۲۴ در ژنو بر ترویج و آموزش حقوق بشردوستانه بین‌المللی تاکید کرد.

به گزارش شهروند آنلاین از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر؛ در نشست شورای نمایندگان نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر، قطعنامه‌ای از سوی نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر برای پیشگیری از عواقب و پیامدهای بشردوستانه جنگ در شهرها به تصویب و تایید رسید.

در این نشست که نهضت بین‌المللی صلیب سرخ می‌بایست در مورد جنگ در شهرها در سال‌های آینده بحث‌هایی را شکل دهد، راضیه عالیشوندی، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه از مواضع جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر آگاه کردن مردم از اصول و قواعد بشردوستانه صحبت کرد.

در نشست شورای نمایندگان  ۲۰۲۴ در ژنو معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه بیان کرد: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از محتوای قطعنامه پیشنهادی بر این باور است که تنها راه پیشگیری از نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه به ویژه در غزه و لبنان و کاستن از آلام و درد و رنج غیرنظامیان در جنگهای ویرانگر شهری که  اصول تفکیک و تناسب در آنها رعایت نشده است، آموزش همگانی اصول ،قواعد و مقررات حقوق بشردوستانه و همچنین آموزه‌های ادیان است.

او با تاکید بر تدوین یک برنامه جامع و هدفمند اضافه کرد: مسلماً، فرایند اثربخشی این آموزشها نیازمند زمان خواهد بود. بنابراین، تدوین یک برنامه جامع، گسترده، هدفمند و تخصصی آموزشی در اشکال متنوع برای مخاطبین مختلف و اجرای مستمر و پیوسته آن در طول زمان یک سرمایه‌گذاری ارزشمند در زمینه حقوق بشردوستانه است که باید در دستور کار نهادهای ملی حقوق بشردوستانه قرار بگیرد.

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: جمعیت هلال احمر ایران مفتخر است که با بیش از دو دهه عضویت در کمیته ملی حقوق بشردوستانه و به عنوان رئیس این کمیته برنامه‌های آموزشی و ترویجی مختلف و متنوعی را در طول 20 سال گذشته با همکاری دولت ایران و همچنین کمیته بین‌المللی صلیب سرخ برای گروهها و اقشار مختلف به ویژه نیروهای مسلح برگزار کرده است و این روند با قدرت و جدیت ادامه دارد.

راضیه عالیشوندی در ادامه به این موضوع اشاره کرد: امید است با تبادل دانش و تجربیات میان جمعیت‌های ملی نهضت آموزش و ترویج حقوق بشردوستانه به فرهنگی جهانی مبدل شود تا از این طریق بتوانیم شاهد رعایت قواعد انسان‌دوستانه در جنگهای شهری باشیم و جان و مال انسانها و حقوق بین‌الملل بشردوستانه بیش از این به مسلخ کشانده نشود./

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.