روایت افزایش انتقاد به دموکراسی آمریکایی در میان شهروندان این کشور
نیویورکتایمز: نیمی از رأیدهندگان دموکراسی آمریکایی را باور ندارند
مقامات و رسانههای آمریکا همواره در تلاشند تا تصویری رؤیایی از سیستم حکومتی این کشور و دمکراسی آن نشان دهند، اما ظاهرا آمریکاییها اینگونه فکر نمیکنند.
شهروندآنلاین: حدود یک هفته مانده به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، «نیویورکتایمز» در مطلبی با عنوان «رأیدهندگان عمیقا درباره سلامت دموکراسی آمریکایی تردید دارند»، نوشت: «بر اساس نظرسنجی Times/Siena، تقریبا نیمی از رأیدهندگان میگویند دموکراسی آمریکایی مردم را نمایندگی نمیکند و سهچهارم میگویند دموکراسی آمریکا در معرض تهدید است. اکثر رأیدهندگان بر این باورند که کشور گرفتار فساد است و 62 درصد میگویند که دولت بیشتر برای منافع خود و طبقه الیت کار میکند تا منافع عمومی. شورش خشونتآمیز برای نقض نتایج انتخابات ریاستجمهوری 2020، محکومیت جنایی ترامپ، رئیسجمهوری سابق، و اصرارش بر تقلب در انتخابات، تورم دیرپا، جنگهای فرهنگی تفرقهانگیز و بحرانهای ژئوپلیتیکی خشم رأیدهندگان را از سیاست آمریکا و دولتی که معتقدند نتوانسته در ابتداییترین سطح به آنها خدمت کند، برانگیخته است.»
لزوم تغییرات ساختار آمریکا از دید ٥٨درصد مردم این کشور
به گزارش «نیویورکتایمز»، رأیدهندگان بهشدت نگران برخورد ترامپ درباره نتایج انتخابات هستند. از هر 10 رأیدهنده 6 نفر مطمئن نیستند که ترامپ نتایج را بپذیرد و تقریبا نیمی از رأیدهندگان نگران تلاش ترامپ و متحدانش برای ابطال غیرقانونی نتایج انتخابات هستند. تایرا جکسون، 51 ساله و مددکار اجتماعی از شهر نورفولک، به «نیویورکتایمز» گفت: «گاهی حتی مجبورم به بانک مواد غذایی مراجعه کنم. من و شوهرم حقوق مناسبی داریم، اما نمیتوانیم با سه فرزند زندگی را تامین کنیم. من باید کار کنم و او اضافهکاری کند.» چنین ناامیدیهایی باعث شده 58 درصد از رأیدهندگان بر این باور باشند که سیستمهای مالی و سیاسی کشور نیاز به تغییرات عمده دارند. برخی میپرسند چرا دولت قادر به حل مسائل اساسی نیست. سارا واشنگتن، کارگر موقت 21 ساله در نیواورلئان به «نیویورکتایمز» گفت: «تیراندازی در مدارس همیشگی است. برای دسترسی به اسلحه باید قوانین محکمتری وجود داشته باشد. مقامات درباره آن صحبت میکنند و سپس تیراندازی دیگری اتفاق میافتد.» راندال پار، 72ساله، کشاورز بازنشسته، هم میگوید: «طبقه الیت واشنگتن همهچیز را کنترل میکند و اراده مردم نادیده گرفته شده است. پول فراوانی که توسط لابیهایی در گردش است، واشنگتن دیسی را فاسد میکند و همه چیز را از هم میپاشد.»
ترس آمریکاییها از خشونتهای سیاسی پس از انتخابات
از سوی دیگر، نظرسنجی «آسوشیتدپرس» و مرکز پژوهشی «نورک» (NORC) دریافت که رأیدهندگان آمریکایی نگران خشونتهای پس از انتخابات و تلاش برای ابطال نتایج هستند. به گزارش «آسوشیتدپرس»، «حدود 4 نفر از هر 10 رأیدهنده ثبتنامشده میگویند «بهشدت» یا «بسیار» نگران تلاشهای خشونتآمیز برای نقض نتایج پس از انتخابات 5 نوامبر هستند. میزان مشابهی نگران تلاشهای قانونی برای انجام این کارند! حدود یک نفر از هر 3 رأیدهنده هم میگویند که «بهشدت» یا «بسیار» نگران تلاش مقامات انتخاباتی محلی یا ایالتی برای جلوگیری از نهاییشدن نتایج هستند. تعداد نسبتا کمی از رأیدهندگان -تقریبا یکسوم یا کمتر- نگران چندانی برای هیچ کدام از این اتفاقات ندارند یا «اصلا» نگران نیستند.»
رأی الکترال، یکی از جنبههای نظام سیاسی غیر دموکراتیک آمریکا
در انتخابات آمریکا این امکان وجود دارد که رئیسجمهوری منتخب، برنده بیشترین تعداد آرای رأیدهندگان در کشور نباشد. به این دلیل که در آمریکا، رئیسجمهوری بهطور مستقیم با رأی مردم انتخاب نمیشود، بلکه با رأی «کالجهای انتخاباتی» یا «رأی الکترال» انتخاب میشود. به گزارش «آسوشیتدپرس»، «مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری امسال یکی از جنبههای نظام سیاسی آمریکا را که برخی معتقدند غیردموکراتیک است، برجسته کرده است: استفاده از «کالج الکترال» برای انتخاب رئیسجمهوری به جای رأی مردم. حدود نیمی از رأیدهندگان معتقدند این امکان که یک کاندیدا با پیروزی در کالج الکترال بتواند با وجود باخت در آرای مردمی به ریاستجمهوری برسد یک «مشکل بزرگ» در انتخابات آمریکا به حساب میآید.»
//انتهای پیام