وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ایران رتبه ۱۲ دنیا در میزان تصادفات و مرگ و میر جادهای را دارد، گفت: تعداد متوفیان ناشی از حوادث ترافیکی در جهان نسبت به سال ۲۰۱۰ به میزان ۵ درصد کاهش یافته، در حالی که این میزان در ایران بیشتر شده است.
به گزارش شهروند آنلاین، محمد رضا ظفرقندی روز چهارشنبه در چهارمین کنگره ملی تروما که در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، افزود: حوادث ترافیکی اولین عامل مرگ در افراد بین ۵ تا ۲۹ سال است که اگر به این سن توجه شود، میتوان دریافت که جوانی جمعیت با این موضوع مرتبط است.
او افزود: اگر کشور ما با این روند پیش برود در سال ۲۰۵۰ سالخوردهترین کشور منطقه میشود و تلاشهای زیادی باید صورت بگیرد از جمله ایجاد مراکز درمان ناباروری که محصول نهایی آن، بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تولد است در حالی که میزان مرگ و میر جادهای ما ۲۰ هزار جوان در سال است.
ظفرقندی ادامه داد: ضروری است در حوزه تروما نقایص را پیدا و اصلاح کنیم، در این زمینه مقالات زیادی داده شده، ولی در عمل در حوزه پزشکی اقدامات کافی انجام نشده است.
به گفته وزیر بهداشت، عوامل اجتماعی و فرهنگی، مداخلات جادهها و خودروها باید پیگیری شود، ضروری است کار اساسی با مسئولیت اجتماعی انجام دهیم و مداخلات در تصادفات رانندگی به موقع انجام شود.
خونریزی عامل اول مرگ و میر در تصادفات است
ظفرقندی با بیان اینکه کشور ما در زمینه مرگ و میر ترافیکی جایگاه خوبی ندارد، گفت: خونریزی عامل اول مرگ و میر در تصادفات است که لازم است باید مصدوم سریع به مرکز درمانی منتقل شود.
او با تاکید بر آموزش، ادامه داد: باید تمام رشتههای وابسته به تروما در صدر آنان جراحی اعصاب، ارتوپدی، طب اورژانس آموزشهای علمی و عملی داشته باشند.
ظفرقندی مدیریت ایمنی راه که عمده آن به پلیس برمیگردد را ضروری دانست و گفت: اکنون جریمهها بازدارنده نیست و این موضوع باید توسط مسوولان انتظامی و وزیر کشور پیگیری گردد.
او تاکید کرد که کارهایی که در حوزه تروما صورت میگیرد باید با ارزیابی درست و مداخلات عملی انجام شود.
ظفرقندی همچنین در جمع خبرنگاران در زمینه قتل پزشک در یاسوج گفت: خشونت غیرقابل تصور در یاسوج برای جامعه پزشکی تاسفبار است و با پیگیری دادستانی، قوه قضاییه و نیروی انتظامی قاتل دستگیر شده است که باید نوع برخورد انتظامی نیز درست صورت گیرد ./ایرنا
انتهای پیام