انضباط دقیق اجتماعی راه مقابله با کروناست

روحانی یک‌سوم جامعه بسته معیشتی دریافت می‌کنند

رئیس‌جمهوری گفت: «حالا برخی از رسانه‌های خارجی پول می‌گیرند و آمریکا را تطهیر می‌کنند اما یک عده‌ای مجانی آمریکا را تطهیر می‌کنند؛ به خاطر اینکه به دولت صدمه بزنند، به خاطر اینکه فضا را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده کنند.»

شهروند آنلاین: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه هیأت دولت اظهار داشت: «به سبب اوج‌گیری کرونا در کشور در آستانه مرحله جدیدی از مسئولیت‌پذیری‌های اجتماعی قرار گرفتیم. به همین دلیل از روز شنبه محدودیت‌های شدیدی در کشور اعمال می‌شود و شهرهایی که شرایط قرمز دارند، تقریبا به حالت تعطیل درمی‌آیند و شهرهایی که شرایط نارنجی دارند، نیمه‌تعطیل می‌شوند، جز موارد ضروری که تفصیل آن بیان شده و بیان می‌شود، افراد س کار بیایند.»

اهم صحبت‌های رئیس‌جمهوری از این قرار است:

*البته تعطیلی‌ها و محدودیت‌های شدید راه‌حل اصلی مشکل کرونا نیست. مشکل کرونا صرفا از تغییر سبک زندگی به وجود می‌آید. اگر مردم سبک زندگی خودشان را با فاصله‌های فیزیکی، عدم رفت‌وآمدهای خانوادگی و… انجام ندهند با تعطیلی، کرونا به همین صورت است و تغییری نمی‌کند. تعطیلی فقط اعلام هشدار شدید به جامعه است که همه به انضباط دقیق اجتماعی برگردیم و این انضباط اجتماعی می‌تواند با کرونا مقابله کند.

از شنبه جلسه بالای ۱۵نفر نباید داشته باشیم

*از شنبه آینده در تمام قوا اعم از دولتی و غیردولتی جلسه بالای ۱۵نفر نباید داشته باشیم. این مصوبه قرارگاه‌ ملی کروناست و همه باید آن را رعایت کنند.

*به سبب اوج‌گیری کرونا در کشور در آستانه مرحله جدیدی از مسئولیت‌پذیری‌های اجتماعی قرار گرفتیم و به همین دلیل از روز شنبه محدودیت‌های شدیدی در کشور اعمال می‌شود و شهرهایی که شرایط قرمز دارند، تقریبا به حالت تعطیل درمی‌آیند و شهرهای نارنجی به حالت نیمه‌تعطیل خواهد بود. در موارد ضروری افراد سرکار حاضر شده و فروشگاه‌ها و کسانی که خدمات و کالا به مردم ارایه می‌کنند، در محل کار حضور خواهند داشت.

*البته همه ما می‌دانیم که تعطیلات و محدودیت‌های شدید راه‌حل اصلی مشکل کرونا نیست. مشکل کرونا صرفا از تغییر سبک زندگی حل می‌شود؛ یعنی مردم اگر سبک زندگی خود را همراه با اجرای پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌های فیزیکی، عدم رفت‌وآمدهای خانوادگی،  حضورنداشتن در مراسم عزا و شادی و مناسب مذهبی و دینی اگر اینها را تغییر ندهند، با تعطیلی کرونا شرایط به همین صورت خواهد بود و تغییر چندانی نخواهد کرد.

۵۱درصد ابتلاها به دلیل رفت‌وآمدهای خانوادگی است

* تعطیلی اعلام هشدار به جامعه است، برای اینکه همه به یک انضباط دقیق اجتماعی برگردیم؛ این انضباط دقیق اجتماعی است که می‌تواند مقابله اصلی با کرونا باشد و همین الان آمار ما نشان می‌دهد ۵۱درصد ابتلاها به دلیل رفت‌وآمد خانوادگی است. اگر در دوهفته‌ای که تعطیلی و محدودیت‌های شدید برقرار می‌شود، به همان نسبت رفت‎وآمد بیشتر شود، ابتلا به کرونا از ۵۱درصد به دلیل رفت‌وآمد خانوادگی به ۶۰درصد می‌رسد.

*ممکن است از یک طرف ابتلا به کرونا را کاهش دهیم اما از یک طرف ممکن است افزایش یابد، پس راهش این است- حتی اقلیتی که در جامعه ما متأسفانه رعایت نمی‌کنند- همه به این درک برسیم که این بیماری وجود دارد و تا پایان امسال هم است و در سال آینده ممکن است باشد؛ چون نه هنوز به درمان قطعی برای این بیماری رسیدیم، نه واکسن؛ هیچ‌کدام.

تعطیلات برای تجدید قوای کادر درمان است

*شرایط طوری است که از طریق اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی خود را باید مصون بداریم؛ این تعطیلات برای هشدار این موضوع است که فضای تنفسی برای کادر درمان به وجود بیاید. کادر درمان خیلی در فشار است و این تعطیلات موجب می‌شود تا فضای چند هفته‌ای برای آنان به وجود بیاید که به خود استراحت دهند.

*در کرونا از حیث تجهیزات،‌ تخت و آی‌سی‌یو در مشکل و فشار نیستیم اما فعالیت کادر درمان ما یک کار یک تا دوماه نیست بلکه ۹ماه مداوم  درحال کار هستند و این، کادر درمان را خسته کرده است. لذا تعطیلات برای این است که فرصتی برای تجدید قوای کادر درمان فراهم کنیم و مردم هم احساس کنند خطر جدی است. وقتی تعداد فوتی‌ها نزدیک ۵۰۰نفر در روز می‌رسد، هشدار بزرگ برای همه ماست و باید کمک کنیم این برنامه جامع مقابله با کرونا به خوبی اجرا شود.

*نخست مردم و بعد گروه‌های ناظر، بسیج شده و همه دست به دست هم دهیم تا این طرح به خوبی اجرا شود. از روز شنبه آینده همه جلسات در همه قوا، شرکت‌های دولتی و غیردولتی جلسه بالای ۱۵نفر در شرایط قرمز نباید داشته باشیم. این شرایطی است که وزارت بهداشت تعیین کرده و در قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا و بعد از آن در ستاد تصویب شده است.

*این مصوبه حکم قانون را دارد و همه کشور باید این مقررات در شرایط قرمز، نارنجی و زرد را رعایت کنند و پروتکل‌هایی که دیروز ابلاغ شده است، باید پیاده شود.

ارایه بسته معیشتی 4 ماهه برای یک‌سوم جامعه 

* با افزایش و شدیدترشدن محدودیت‌ها، فشار اقتصادی بر مردم هم زیاد می‌شود؛ دولت باید کمک‌هایی انجام دهد تا بخشی از این مشکلات کاهش یابد. قبلا می‌گفتیم فشار روی کسانی است که حقوق ثابت‌بگیر هستند اما در شرایط کنونی اگر ادارات تعطیل شوند، آنها حقوق‌شان را می‌گیرند. امروز مشکل کسانی هستند که حقوق ثابت نمی‌گیرند و باید با فعالیت‌شان، کسب‌وکارشان و خدماتی که ارایه می‌دهند، درآمدی کسب کنند.

* براساس برآوردها به یک‌سوم جامعه برای چهارماه بسته کمک معیشتی ارایه خواهد شد. روز شنبه در ستاد ملی کرونا، این بسته تصویب می‌شود. افرادی که مشمول این کمک می‌شوند، در ماه آذر، دی، بهمن و اسفند ماهانه به ازای هر نفر ۱۰۰هزار تومان می‌گیرند تا کمکی برای معیشت مردم شود.

پرداخت وام یک‌میلیونی برای ۱۰میلیون خانواده یارانه‌بگیر 

*وام یک‌میلیونی هم برای خانوارها که حدود ۱۰میلیون خانواده می‌شود، پرداخت می‌شود که البته این وام برای همه یارانه‌بگیرها نیست.

* در درمان کرونا اگر کسی بیمه نیست، حتما تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد؛ داروهایی که برای کرونا توصیه می‌شود، هر چند این بیماری هنوز دارویی ندارد، اما داروهای توصیه‌شده مشمول بیمه می‌شود.

* شرکت‌های دانش‌بنیان کیت‌هایی برای تشخیص کرونا تهیه کرده‌اند که ظرف ۲۰دقیقه نتیجه را مشخص می‌کند. ما در سی‌تی‌اسکن و ونتیلاتور نیازی به خارج نداریم. همه داروهایی که گفته می‌شود مفید است، در داخل تولید می‌شوند. در واکسن هم تلاش‌هایی می‌شود، هرچند برای خرید واکسن‌ از خارج تلاش‌هایی انجام داده‌ایم تا اگر در خارج زودتر تولید شد، از آنها خریداری کنیم.

همت دولت کاستن آلام مردم و کاهش قیمت‌هاست 

* در این ایام شرایط اقتصادی و اجتماعی رو به بهبود است، علامت‌های کاهش قیمت کالا، ارز و سایر مسائل را مشاهده می‌کنیم. تلاش دولت این است که مسیر کاهشی ادامه یابد. کسانی به ناروا می‌گویند دولت می‌خواهد قیمت ارز و کالا افزایش یابد اما تمام همت دولت کاستن آلام مردم و کاهش قیمت‌هاست.

* احساس ما این است که شرایط ما در روزهای آینده بهتر خواهد شد و در این شرایط ما بهتر می‌توانیم فعالیت کنیم. برخی فکر می‌کنند وقتی ما می‌گوییم شرایط بهتر می‌شود، فوری می‌گویند که لابد می‌خواهید با آمریکا مذاکره کنید، خیر بحث مذاکره با آمریکا نیست بلکه بحث دیگری مطرح است.

*دولت جدید در آمریکا شرایط را به سمت قواعد برخواهد گرداند، در حدی که آمریکا مراعات می‌کرده، البته دولت‌های قبلی نیز همه قواعد را مراعات نمی‌کردند، منتها این دولت آخری یاغی بود. دولت جدید آمریکا دوباره به آن شرایط برمی‌گردد و آن شرایط می‌تواند فضا را برگرداند؛ یعنی ما از فضای تهدید کم‌کم به سمت فضای فرصت حرکت می‌کنیم.

 ما در جنگ اقتصادی بودیم؛ به اسم نقد قواعد بازی سیاسی را به هم نزنیم

* این را هم بگویم که ما از ابتدای سال ۹۷ که دولت اخیر آمریکا فشار شدید را بر مردم وارد آورد، وارد جنگ اقتصادی با ما شد. اشتباه تعبیر نکنیم. ما در این سه‌سال در تحریم نبودیم، ما در محاصره و جنگ و تروریسم اقتصادی قرار داشتیم. عبارت‌ها و تعبیرها را درست استخدام کنیم.

*قبلا تحریم هم داشتیم اما جنگ اقتصادی و تروریسم اقتصادی از سال ۹۷ توسط دولت اخیر آمریکا شروع شد. کشتی به کشتی و محموله به محموله را در دریا و هوا دنبال می‌کردند و ما در یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی در برابر یک دولت قلدر قرار گرفته بودیم.

* بسیار مهم است که ما به اسم نقد قواعد بازی سیاسی را به هم نزنیم، به اسم نقد دولت، دنبال تطهیر آمریکا نباشیم، دنبال تبرئه دولت آمریکا نباشیم، این دولت جنایتکار است، چرا می‌خواهید تبرئه کنید. دولت اخیر آمریکا دولتی جنایتکار و تروریست است یک عده‌ای مداوم دولت آمریکا را تطهیر می‌کنند و مجانی هم این کار را انجام می‌دهند، من نمی‌دانم چرا این کار را می‌کنند.

*حالا برخی از رسانه‌های خارجی پول می‌گیرند و آمریکا را تطهیر می‌کنند اما یک عده‌ای مجانی آمریکا را تطهیر می‌کنند؛ به خاطر اینکه به دولت صدمه بزنند، به خاطر اینکه فضا را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده کنند. انتخابات ۱۴۰۰ هنوز مانده است. اشکالی ندارد برای انتخابات خودتان هرکاری که می‌خواهید انجام دهید اما ایجاد روحیه یأس در جامعه خیانت ملی است. یأس را در جامعه ترویج ندهید. بگذارید مردم واقعیت‌ها را لمس کنند و ببینند.

*  این دولت(دولت ترامپ) یک دولت کینه‌توز و جنایتکار بود که نسبت به ایران و تمام ملت‌های مستقل جنایت کرد. همان‌طور که نسبت به ایران جنایت کرد، نسبت به فلسطین، عراق و سوریه و یمن هم همین کار را انجام داد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.