معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: «بسیاری از اختلالات سلامت روان نیاز به دارو ندارند.»
به گزارش شهروندآنلاین، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، اعلام کرد که بسیاری از اختلالات سلامت روان نیازی به دارو ندارند. او در نخستین نشست کشوری مدیران گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی گفت که گروه سلامت روان و اجتماعی، یکی از گروههای تخصصی نظام شبکه است که پس از طرح تحول نظام سلامت به این نظام اضافه شد. موضوع سلامت روان در مجامع بینالمللی مورد توجه قرار گرفته است.
رئیسی، تأکید کرد که سلامت روان اگر چه موضوعی حساس و لطیف است، اما در صورت بیتوجهی به آن، میتواند به شدت آسیبپذیر شود. تعادل در حوزه سلامت روان نیازمند دانش عمیق و تخصصی است.
معاون بهداشت، توضیح داد که اختلالات روانی میتوانند به اشکال مختلفی ظاهر شوند و سلامت روان یکی از حوزههایی است که به کندی پیشرفت میکند، اما دائماً تحت تأثیر تغییرات محیطی، از جمله خانواده، جامعه و شرایط اقتصادی قرار دارد. او تأکید کرد که نگاه جامع به سلامت روان ضروری است.
نقش کارشناسان سلامت روان در پیشگیری
رئیسی، خطاب به کارشناسان سلامت روان گفت که وظیفه اصلی شما پیشگیری از آسیبهای روانی است، نه صرفاً درمان . تمرکز بر پیشگیری میتواند از بسیاری از مشکلات جدی جلوگیری کند. او تأکید کرد که سبک زندگی سالم، از جمله فعالیتهای ورزشی و اشتغالزایی، نقش مهمی در کاهش مشکلات روانی دارد.
خلاقیت در حوزه سلامت روان
معاون بهداشت، همچنین بر اهمیت خلاقیت و ارائه ایدههای نو در راستای کاهش آسیبهای روانی تأکید کرد. به گفته او، بسیاری از اختلالات سلامت روان با تغییر شرایط محیطی و ایجاد ارتباطات مؤثر قابل درمان هستند و نیازی به مصرف دارو ندارند.
در پایان، او از کارشناسان خواست تا اقدامات خود را سلامتمحور و مبتنی بر جمعیت انجام دهند و بر تأثیرات اجتماعی و جامعه محور فعالیت هایشان تمرکز کنند. /مهر
انتهای پیام