ایران در پیوند قرنیه با استفاده از سلولهای بنیادی به موفقیت دست یافته است. این روش، نویدبخش افزایش درصد موفقیت پیوند قرنیه و بهبود چشمانداز درمان بیماریهای چشمی است.
به گزارش شهروندآنلاین، دکتر محمدرضا جعفری نسب،متخصص، روز یکشنبه در نشست خبری موسسه پیشگیری از کمبینایی و نابینایی، از تلاشها برای یافتن راههای نوین تسهیل درمانهای چشمپزشکی خبر داد. او گفت که دستیابی به دستاوردهای پژوهشی قابل قبول، کلید کمک به درمان بیماران است.
اهمیت سرمایهگذاری در پژوهشهای چشمپزشکی
جعفری نسب با تأکید بر زمانبر بودن پژوهشهای پزشکی، خواستار توجه بیشتر مسئولان به این موضوع شد. او سرمایهگذاری بیشتر در حوزه پیشگیری از بیماریهای چشمی منجر به کمبینایی و نابینایی را ضروری دانست.
دکتر حمید احمدیه، مدیرعامل موسسه پیشگیری از کمبینایی و نابینایی و استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز پیشگیری از شیوع بیماریهای چشمی منجر به کمبینایی و نابینایی را از مهمترین اهداف پژوهشی این موسسه عنوان کرد.
دستهبندی بیماریهای چشمی
دکتر احمدیه بیماریهای چشمی را به دو دسته تقسیم کرد: بیماریهای قابل پیشگیری (مانند آب مروارید که افراد از سن ۴۰ سالگی باید مرتباً معاینه شوند) و بیماریهای ژنتیکی با شیوع کمتر (مانند رتینیت پیگمنتوزا یا RP که تأثیر زیادی بر خانوادهها دارد).
عوارض چشمی ناشی از دیابت و اهمیت معاینات دورهای
دکتر احمدیه با اشاره به افزایش شیوع عوارض چشمی در بیماران دیابتی، بر لزوم معاینات منظم چشمپزشکی برای این افراد تأکید کرد. او عوارض چشمی ناشی از دیابت را جبرانناپذیر دانست.