[راضیه زرگری] جهنم جنگلهای آمریکا ادامه دارد؛ آتش در لسآنجلس همچنان زبانه میکشد و منازل و خودروها را طعمه خود میکند. منابع خبری اعلام کردند که آمار کشتهشدگان ناشی از آتشسوزی تا عصر جمعه به ۱۰ نفر رسیده است. بیش از 180هزار نفر مجبور به ترک خانههای خود شدهاند. شعلههای آتش که از روز سهشنبه ۱۸ دی در مناطق جنگلی اطراف لسآنجلس آغاز شد، حالا به یکی از بزرگترین فجایع طبیعی این منطقه تبدیل شده است. خبرگزاری فرانسه نوشت شعلههای آتش را بادهای قوی پراکنده و گسترده میکند و تلاشهای آتشنشانها برای مهار آن را به شکست محکوم کرده است.
بنا بر گزارشها، شدت آتشسوزی به حدی است که خسارتهای مادی این آتشسوزی بین ۱۳۵ و ۱۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است. با وجود تلاش آتشنشانان، بزرگترین آتشسوزی در این شهر هنوز مهار نشده و با توجه به وضعیت جوی و تأثیرات اساسی تغییرات اقلیمی انتظار میرود آتشسوزی در روزهای آینده ادامه داشته باشد. به نوشته خبرگزاری فرانسه آنتونی مارون، رئیس آتشنشانی شهر لسآنجلس، روز پنجشنبه گفت که خدمه او با فاجعههای در حال وقوع دست و پنجه نرم میکنند: «ما در لسآنجلس پرسنل آتشنشانی کافی بین تمام بخشها در مواجهه با بحران نداریم.»
سگهای جسدیاب در حال گشتزنی در محلههای سوخته؛ تلفات بیشتر میشود
روزنامه انگلیسی گاردین در این باره نوشت: «مقامات لسآنجلس انتظار دارند که تلفات آتشسوزیهای جنگلی در این شهرستان همچنان افزایش یابد، زیرا امدادگران با سگهای جسد یاب در محلههای سوخته در حال گشتزنی هستند. مناطق سوخته هماکنون بیش از 12هزار هکتار را شامل میشود که حدود 10هزار سازه با هجوم بزرگترین آتشسوزیهای منطقه کاملا سوخته است.
انتقاد از اقدامات زیستمحیطی دولت بایدن، اختصاص بودجه فدرال برای کمک به مهاجران و کمکهای مالی نامربوط به اوکراین، از مهمترین موارد انتقادی چهرههای سیاسی آمریکایی است. پسر ارشد دونالد ترامپ در فضای مجازی نوشت: کمکهای آتشنشانی لسآنجلس که در سال 2022 به اوکراین فرستاده شد، به نوعی با نحوه واکنش به آتشسوزی جاری مرتبط است.
آتشنشانهایی که با قیفهای ترافیکی به جنگ آتش میروند
انتشار تصاویری از تلاش آتشنشانها برای خاموشکردن شعلههای آتش با مخروطهای قیف مانند ترافیکی و سطلهای آب، به افزایش انتقادها علیه مقامات این شهر دامن زده است بهویژه در میان کاربران فضای مجازی که با انتشار ویدئوها و تصاویر تکاندهنده از پیشروی آتش، عملکرد مسئولان را زیر سؤال بردهاند. موج انتقادها در سطح گستردهتر عملکرد دولت بایدن برای مقابله با بحرانهای اقلیمی را هدف قرار داده است بهطوری که یک کاربر با لحنی کنایهآمیز در توییتر نوشت:کالیفرنیا کنار اقیانوس است اما آب برای مهار آتش ندارد! توفیق دولت آمریکا برای مهار آتش لسآنجلس صفر مطلق بوده!
ترامپ: همه اینها تقصیر بایدن و نیوسام است
به نوشته گاردین دونالد ترامپ از گوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا خواست بخاطر ناکارآمدی در مقابله با بحران آتشسوزی از سمت خود کنارهگیری کند. او در«تروث سوشال»، نوشت: یکی از بهترین و زیباترین بخشهای آمریکا در حال سوختن و نابود شدن است. آنجا اکنون تلی از خاکستر است. گوین نیوسام باید کنارهگیری کند. اینها همه تقصیر اوست. ترامپ همچنین گفت که وضعیت موجود نشاندهنده ترکیبی از بیکفایتی و سوءمدیریت بایدن و نیوسام است. در واکنش به این اظهارات، بایدن خواست تا مسئله آتشسوزی به یک موضوع سیاسی تبدیل نشود. بایدن همچنین وعده داد که از مردم مناطق تحتتأثیر از آتشسوزی رسیدگی خواهد شد.
انتشار تصاویری از تلاش آتشنشانها برای خاموشکردن شعلههای آتش با مخروطهای قیف مانند ترافیکی و سطلهای آب، به افزایش انتقادها علیه مقامات این شهر دامن زده است بهویژه در میان کاربران فضای مجازی که با انتشار ویدئوها و تصاویر تکاندهنده از پیشروی آتش، عملکرد مسئولان را زیر سؤال بردهاند.
آتشی که جمهوریخواهان بر آن میدمند/افتضاح کمبود امکانات
در شرایط بحرانی مواجهه با بحران در آمریکا، جمهوریخواهان انگشت اتهام را بهسوی رهبران دموکرات کالیفرنیا نشانه میروند. گاردین نوشت: «رئیسجمهور منتخب و شرکای او از آتشها برای حمله به تشکیلات حاکم سیاسی دمکرات در لسآنجلس و کالیفرنیا استفاده کردهاند. جمهوریخواهان، گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا را بهدلیل عدماطمینان از وجود آب کافی برای خنثی کردن جهنمها سرزنش کردهاند و از همکار دمکرات خود، کارن باس، شهردار لس آنجلس، بهدلیل سفر به غنا تا پس از شروع آتشسوزی بهشدت انتقاد کردهاند. به علاوه موج اعتراضات، تمسخرها و توهینها متوجه کریستین کراولی، رئیس اداره آتشنشانی لسآنجلس شده است که با شعار «تنوع برابری و فراگیری» روی کار آمده و نخستین زن همجنسگرایی است که این موقعیت را بهدست آورده است.»
از نفوذ جامعه الجیبیتی در آتشنشانی تا کمکهای نامربوط به اوکراین
علاوه بر این، به نوشته گاردین درحالیکه آتشنشانان لسآنجلس همچنان در حال نبرد با آتشسوزیهای جاری هستند، چهرههای برجسته راستگرای آمریکا انتقادات زیادی درباره عملکرد مسئولین کالیفرنیا مطرح کردهاند؛ ازجمله اینکه آتشسوزی بهدلیل نفوذ و ورود جامعه الجیبیتی در آتشنشانی آن منطقه در حال شعلهور شدن است. گاردین مدعی شد بازیگران حزبی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود به اینگونه انتقادات روی آورده و فضای اطلاعاتی گیج کنندهای را که همراه با یک رویداد خبری مهم بازنشر میکنند. انتقاد از اقدامات زیستمحیطی دولت بایدن، اختصاص بودجه فدرال برای کمک به مهاجران و کمکهای مالی نامربوط به اوکراین، از مهمترین موارد انتقادی چهرههای سیاسی آمریکایی است. پسر ارشد دونالد ترامپ در فضای مجازی نوشت: کمکهای آتشنشانی لسآنجلس که در سال 2022 به اوکراین فرستاده شد، به نوعی با نحوه واکنش به آتشسوزی جاری مرتبط است. به علاوه به نوشته پولیتیکو افراد در بخشهای مختلف طیف سیاسی، ازجمله پاتریک سون-شیونگ، ناشر لسآنجلس تایمز، ادعا کردهاند که بودجه سازمان آتشنشانی کاهشهای بزرگی داشته است که البته این پایگاه تحلیلی این ادعا را رد کرده و تأکید کرده نباید مواجهه با این حادثه بزرگ را سیاسی کرد.
به علاوه موج اعتراضات، تمسخرها و توهینها متوجه کریستین کراولی، رئیس اداره آتشنشانی لسآنجلس شده است که با شعار «تنوع برابری و فراگیری» روی کار آمده و نخستین زن همجنسگرایی است که این موقعیت را بهدست آورده است
سخنگوی سازمان جهانی هواشناسی: تغییرات اقلیمی زندگی، معیشت، امیدها و رویاها را نابود کرد
سخنگوی سازمان جهانی هواشناسی پیش از انتشار گزارش جامعی که حاوی یافتههای چندین مؤسسه نظارت بر آب و هوای منطقهای درباره فاجعه آتشسوزی آمریکا است، بر عامل تغییرات اقلیمی تأکید کرد و گفت: «سال 2024گرمترین سال ثبت شده بود.» به گزارش رویترز، کلر نولیس، در یک کنفرانس خبری در ژنو گفت:«ما شاهد دمای بسیار بالای سطح زمین و دریا، گرمای فوقالعاده اقیانوس، همراه با تغییرات اقلیمی بسیار شدید بودیم که بسیاری از کشورهای جهان را تحتتأثیر قرار داد و زندگی، معیشت، امیدها و رویاها را نابود کرد.» به نوشته رویترز، گزارش جامع سازمان جهانی هواشناسی درباره آتشسوزی مرگبار جنگلهای لسآنجلس در حال تدوین است.