تشریح دستاوردهای اخیر وزارت بهداشت

وفاق ملی و هم‌افزایی در دانشگاه‌های علوم پزشکی

در اولین اجلاس حضوری روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، به تشریح دستاوردهای مهمی از جمله تخصیص ارز برای تجهیزات پزشکی، اصلاح قیمت داروهای ضروری، استخدام نیروی انسانی و ضرورت وفاق ملی پرداخت.

به گزارش شهروندآنلاین، محمدرضا ظفرقندی در اجلاس حضوری روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی به تخصیص ارز 4200 تومانی برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در شش ماه نخست سال جاری اشاره کرد. او گفت پیگیری‌ شد، این تخصیص برای شش ماهه دوم سال نیز تمدید شود.
وزیر بهداشت همچنین به موضوع افزایش قیمت داروها پرداخت و تاکید کرد که آمارها در این زمینه دقیق نیست. به گفته ظفرقندی تنها حدود 10 درصد از اقلام دارویی نیاز به اصلاح قیمت داشتند که به دلیل زیان‌ده بودن تولید آنها برای تولیدکنندگان، این اصلاحات انجام شد.

اصلاح قیمت دارو و پوشش بیمه

وزیر بهداشت با توضیح بیشتر در مورد داروهایی که اصلاح قیمت شدند، اظهار داشت که بیشتر این داروها از نوع تزریقی و پمادهای استریل هستند که مصرف دائمی و عمومی ندارند. او افزود که حدود 80 درصد داروهای تزریقی، بیمارستانی هستند و هزینه آنها را بیمه‌ها پرداخت می‌کنند. مکاتبات لازم با بیمه‌ها انجام شد تا مابه‌التفاوت قیمت از سوی بیمه‌ها پرداخت شود. تاکید اصلی در اصلاح قیمت داروها، افزایش پوشش بیمه‌ها و کاهش پرداختی از جیب مردم است.

 ظفرقندی در ادامه سخنان خود از صدور مجوز استخدام 27 هزار نیروی انسانی در وزارت بهداشت خبر داد. او اعلام کرد که از این تعداد، حدود 12 هزار نفر کادر پرستاری هستند. این امر منجر به کاهش اضافه کاری‌های اجباری و ایجاد فضای تنفسی برای تیم سلامت خواهد شد. این اقدام به منظور بهبود شرایط کاری و افزایش انگیزه کادر درمان است.

وفاق ملی و هم‌افزایی در دانشگاه‌های علوم پزشکی

وزیر بهداشت با اشاره به تمرکز دولت چهاردهم بر وفاق ملی، بر ضرورت بررسی راهبردهایی که سبب تحقق وفاق می‌شوند تاکید کرد. او خواستار پیاده‌سازی محورهای هم‌افزایی در دانشگاه‌های علوم پزشکی شد. برخی دانشگاه‌ها در حوزه «مولدسازی» و برخی در زمینه مدیریت هزینه‌ها موفق بودند که این تجربیات باید به اشتراک گذاشته شوند.

او با اعلام میزان بدهی دانشگاه‌های علوم پزشکی که حدود 97 هزار میلیارد تومان است، سه اولویت اصلی برای پرداخت بدهی‌ها را مشخص کرد: «نیروی انسانی»، «دارویی» و «بستانکاری پیمانکاران». پرداخت بدهی‌ها باید بر اساس این اولویت‌ها صورت گیرد و از جابه‌جایی‌های غیرضروری جلوگیری شود. همچنین، مسائل مربوط به پرداختی پرسنل، نوسانات نرخ ارز، مسائل فرهنگی و دانشجویی، مسائل توسعه‌ای و انضباط مالی نیز باید در اولویت دانشگاه‌ها قرار گیرند.

وزیر بهداشت «نیروی انسانی» را سرمایه نظام سلامت دانست و بر ضرورت از بین بردن فاصله میان مسئولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان تاکید کرد. او معتقد است که گفت‌وگو می‌تواند به کاهش این فاصله کمک کند. ظفرقندی همچنین به ضرورت وفاق نسلی اشاره کرد و گفت که منظور از وفاق تنها وفاق سیاسی نیست بلکه وفاق بین نسلی با نسل جوان نیز مورد نظر است. بسیاری از مسائل دانشگاه‌ها می‌تواند براساس شفافیت، صداقت و شایسته‌سالاری به دانشجویان و اعضای هیات‌علمی سپرده شود.

فضای دانشگاه‌ها و محدودیت‌ها

ظفرقندی درباره فضای حاکم بر دانشگاه‌ها توضیح داد که محدودیت‌های گذشته باید در دوره جدید از میان برود و فضای امنیتی کنار گذاشته شود. اوخواستار فراهم کردن فضای گفت‌وگوی آزاد در دانشگاه‌ها شد. همچنین، به مشکل افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی اشاره کرد که باید در کانون توجه قرار گیرد و برای حل آن اقداماتی انجام شود./

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.