امنیت غذایی و کاهش مصرف کالاهای آسیب‌رسان

سید حسن امامی رضوی در نشست خبری به بررسی چالش‌ها و راهکارهای تأمین امنیت غذایی و کاهش مصرف کالاهای آسیب‌رسان پرداخت و از اقدامات دولت در این زمینه سخن گفت.

به گزارش شهروندآنلاین، سید حسن امامی رضوی در نشست خبری امروز یکشنبه سلامت و امنیت غذایی گفت: تا ۵۰ درصد میزان لاغری و کوتاه قدی در کودکان پیشگیری شد که منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت از ایران قدردانی کرد.

مشاور وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش گفت: آرد و نان کامل برای امنیت غذایی مهم است و باید با همکاری مردم این امنیت تامین شود. تولید نان کامل و سیلو‌های استاندارد همچنین قیمت‌گذاری برای آن باید با همکاری وزارتخانه‌های عضو شورای عالی امنیت قضایی انجام شود. می‌کوشیم یارانه کالا‌های آسیب‌رسان مانند شکر و روغن را به سمت کالا‌های مفید همچون شیر تغییر دهیم تا میزان مصرف مردم از کالا‌های مفید غذایی بیشتر شود.

شناسنامه‌دار شدن محصولات غذایی

او اظهار کرد: شناسنامه‌دار شدن محصولات غذایی با همکاری سازمان استاندارد آغاز شد، اما در مرحله ابلاغ ماند و اجرا نشد. شناسنامه‌دار شدن محصولات هزینه‌بر است که باید تامین اعتبار آن مشخص شود؛ سبزیجات، اولویت شناسنامه‌دار کردن محصولات غذایی است که در صورت شناسنامه‌دار شدن نرخ آن افزایش می‌یابد و موجب کاهش مصرف آن به ویژه در اقشار آسیب‌پذیر خواهد شد.

مصرف سبزیجات در کشور

امامی رضوی افزود: سبزیجات اولویت شناسنامه‌دار کردن محصولات غذایی است که در صورت شناسنامه‌دار شدن نرخ آن افزایش می‌یابد و موجب کاهش مصرف آن به ویژه در اقشار آسیب‌پذیر خواهد شد. میزان مصرف سبزیجات در کشور مناسب است و نباید کاهش یابد. سازمان غذا و دارو بر غنی‌سازی مواد غذایی نظارت دارد. اما اینکه غنی‌سازی تا چه میزان موثر است، باید بررسی شود.

افزایش مالیات برای کاهش مصرف محصولات آسیب‌رسان

امامی رضوی گفت: بر اساس تجربیات جهانی برای کاهش مصرف محصولات آسیب‌رسان افزایش مالیات برای گران شدن کالا و کاهش مصرف است. شکر شیرینی‌ها و نوشابه‌های گازدار باید با رفتارسازی و افزایش هزینه‌ها کاهش یابد نه اینکه حذف شود مگر درباره بیماران که باید پرهیز کنند. افزایش نرخ مواد غذایی موجب کاهش مصرف برخی از محصولات مفید و ضروری غذایی و ایجاد سوءتغذیه شده است.

مشاور وزیر بهداشت از آموزش و پرورش و رسانه‌ها خواست آموزش و فرهنگ‌سازی مصرف غذای سالم و کاهش مصرف غذا‌های ناسالم را در دستور کار قراردهند.

شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی در صورت اجرای شاخص‌های استاندارد در محصولات از تخفیف‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند و در غیر این صورت مجوز تبلیغ نخواهند داشت.

سبد امنیت غذایی و کالابرگ

او افزود: سبد امنیت غذایی و ارائه کالابرگ با اولویت مواد پروتئینی در دستور کار سال آینده دولت قرار دارد. این سبد کالایی تا دهک ۷ ارائه خواهد شد. میزان مصرف شیرینی در سبد غذایی بالاست و موجب افزایش بیماری‌های همچون دیابت و آسیب‌هایی همچون چاقی در کشور شده است که باید کاهش یابد.

مالیات بر تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان

امامی رضوی بیان کرد: اخذ مالیات از تبلیغات کالا‌های آسیب‌رسان در برنامه‌های کشور قرار دارد. شورای‌عالی سلامت با رئیس جمهوری به صورت بین‌بخشی، اسناد بالادستی در زمینه سلامت و امنیت غذایی را تدوین و بر اجرای آن نظارت می‌کند. هم‌اکنون مجوز افزایش مالیات بر کالا‌های آسیب‌رسان در قانون بودجه ۱۴۰۴ از حداقل ۲ درصد تا ۱۰ درصد شده است. افزایش مالیات به منظور کاهش مصرف کالا‌های آسیب‌رسان به سلامت است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.