رکود معاملات در بازار ارز

بازار غیررسمی ارز امروز با رکود معاملات و حضور بیشتر واسطه‌ها نسبت به خریداران همراه بود. درحالی‌که نرخ دلار و یورو تغییر چشمگیری نداشت، بازار ارز تجاری ثبات خود را حفظ کرده و به‌عنوان مرجع رسمی تأمین نیازهای ارزی کشور فعالیت می‌کند.

رکود معاملات در بازار ارز آزاد امروز

به گزارش شهروندآنلاین، بازار غیررسمی ارز امروز (چهارشنبه، سوم بهمن ۱۴۰۳) با رکود معاملات در بازار ارز همراه بود و بدون متقاضی و آرام گذشت. حضور واسطه‌ها در این بازار بیش از معامله‌گران بود. در این میان دست‌اندرکاران بازار معتقدند، نوسان افزایشی نرخ‌ها موقتی و روانی است و در روزهای آینده احتمال کاهش قیمت را داریم.

نرخ دلار و یورو در بازار آزاد امروز

 امروز دلار در بازار آزاد با نرخ ۸۳ هزار تومان توسط واسطه ها به فروش رسید و با نرخ ۸۲ هزار تومان خریداری شد.

یورو نیز، در بازار آزاد با نرخ ۸۶ هزار تومان به فروش رسید و با قیمت ۸۵ هزار تومان خریداری شد.

حضور واسطه‌ها بیشتر از خریداران در بازار ارز

وضعیت بازار امروز تقریباً بدون متقاضی و آرام بود. تعداد واسطه‌ها بیشتر از خریداران و فروشندگان بود. بیشتر افراد تنها درباره نرخ ارز پرس‌وجو می‌کردند و معامله‌ای انجام نمی‌شد.

نوسان افزایشی امروز تحت تأثیر روی کار آمدن ترامپ در آمریکا بود. این نوسان موقتی و روانی است و احتمال کاهش نرخ در روزهای آینده وجود دارد.

ثبات نرخ‌ها در بازار ارز تجاری مرکز مبادله

بازار ارز تجاری به عنوان مرجع رسمی خرید و فروش ارز تجاری ثبات خود را حفظ کرده است. حواله ارز دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله امروز با نرخ ۶۶ هزار و ۶۰۳ تومان، حواله یورو با نرخ ۶۹ هزار و ۴۱۵ تومان، حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۱۳۵ تومان، حواله یووان با نرخ ۹ هزار و ۱۶۰ تومان و حواله روبل با قیمت ۶۶۷ تومان معامله شد.

همچنین اسکناس دلار با نرخ ۶۸ هزار و ۴۶۸ تومان، اسکناس یورو با نرخ ۷۱ هزار و ۳۵۸ تومان، حوله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۶۴۳ تومان، حواله یووان با نرخ ۹ هزار و ۴۱۶ تومان و حواله روبل با نرخ ۶۸۶ تومان از سوی تجار و بازرگانان معامله و خریداری شد که بدون هیچ افزایش قیمتی نسبت به روزهای گذشته بود و حتی نرخ اسکناس دلار در معاملات امروز نیز با کاهش اندکی نسبت به روز گذشته بود.

به عقیده سیاستگذاران پولی، تداوم فعالیت بازار ارز تجاری مرکز مبادله، ثبات نرخ‌ها را به همراه دارد. این بازار به‌عنوان مرجع تأمین نیازهای ارزی کشور عمل می‌کند. با عمق‌بخشی بیشتر، تأثیر آن از تکانه‌های سیاسی و ریسک‌های افزایشی کاهش می‌یابد.

بنابراین باید منتظر ادامه فعالیت بازار ارز تجاری باشیم. کمتر از دو ماه از آغاز فعالیت این بازار می‌گذرد. به گفته سیاستگذار پولی، این بازار بدون تأثیر از تکانه‌های سیاسی عمل خواهد کرد. همچنین با کشف نرخ تقریباً ثابت، سیگنال‌دهی خود را بر اقتصاد کشور اعمال می‌کند.

دو روز پیش سامانه مبادلات ارزی نیما پس از هفت سال به کار خود پایان داد و بازار ارز تجاری مرکز مبادله به عنوان یک بازار مرجع به شکل جدی و به عنوان تنها بازار رسمی مبادلات ارزی کشور به مسیر خود ادامه داد.

نقش بازار ارز تجاری در تأمین نیازهای ارزی کشور

سیاستگذار پولی بر بازار ارز تجاری به عنوان تنها بازار رسمی مبادلات ارزی تاکید دارد و نرخ‌های موجود در بازار آزاد یا به اصطلاحی غیر رسمی را به عنوان نرخ غیر واقعی یاد کرده و آن را به رسمیت نمی‌شناسد. دلیل این موضوع نیز به حجم مبادلات تجاری کشور باز می‌گردد؛ چراکه حجم اصلی و غالب تامین ارز بازرگانی کشور در بازار نیمایی و امروز در بازار ارز تجاری یا توافقی تامین می‌شود و بازار آزاد نقشی در تامین ارز نیاز ارز تجاری و بازرگانی ندارد.

تمام صادرکنندگان کشور که عرضه کننده ارز هستند، ارز خود را در بازار ارز تجاری مبادله میکنند و به عقیده سیاستگذار پولی، بازار آزاد نقشی در تامین نیاز ارزی کشور ندارد که نرخ آن بخواهد بر اقتصاد اثر گذار باشد. با ایت حال، برخی نیز معقتد هستند که در بازار آزاد برخی از کشانی که نمیتوانند در بازار رسمی و مرجه ارز، نیازهای خود را تامین کنند مبادلات خود را در بازار آزاد انجام میدهند که همین موضوع باعث شده بازار غیر زسمی آزاد در سیگنال دهی به اقتصاد چالش آفرین باشد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.