در هفتمین دور از تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی چه گذشت؟

شنبه در هفتمین دور از مرحله نخست تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی، 6 اسیر اسرائیلی در مقابل 602 اسیر فلسطینی آزاد شدند.

جنبش حماس که هفت مرحله تبادل اسرا را با پیام‌های سیاسی انجام داد، همچنان در حال نمایش قدرت خود در مقابل رژیم اسرائیل است. در این دور از تبادل اسرا، حماس با برپایی سکویی در مرکز غزه و نصب بنری معنادار، اسرای اسرائیلی را تحویل داد. حماس با بنر «این سرزمین مردمش را از خارجی‌های دو تابعیتی می‌شناسد» به صهیونیست‌های بی‌سرزمین هشدار داد. «ما طوفان هستیم؛ ما صاحبان نیروی شدید هستیم» نیز شعار دیگر حماس بود.

شنبه صدها نیروی گردان‌های قسام برای تبادل اسرا در منطقه مستقر شدند. حماس مانند دورهای قبلی، سلاح‌های غنیمتی از نظامیان صهیونیست را به نمایش گذاشت. پروفسور سامی العاریان، از دانشگاه زعیم استانبول، به الجزیره گفت: «حماس از برگزاری مراسم آزادی اسرای اسرائیلی برای سخن گفتن با مخاطبان جهانی استفاده می‌کند. حماس نشان می‌دهد آنها ذینفعانی مسئول هستند.» در این میان، عبداللطیف قانوع، سخنگوی حماس، ادامه روند تبادل اسرا را منوط به پایبندی اسرائیل به مفاد باقیمانده توافق و اجرای پروتکل‌های انسانی دانست.

نویسنده اسرائیلی حق را به حماس داد

در این دور از تبادل اسرا، تحویل ۲ اسیر به نام‌های «تال شوهام» و «اورا منگستو» در رفح واقع در جنوب غزه و ۴ اسیر دیگر به نام‌های «عومر شم طوف»، «هشام السید»، «عمر فینکرت» و «ایلیا کوهن» در اردوگاه «النصیرات» در مرکز غزه انجام شد. کسنیا سوِتلووا، نویسنده اسرائیلی تأیید کرد: «اظهارات طرف فلسطینی درباره تلاش‌نکردن اسرائیل برای آزادی دو نظامی اسیر خود، طی بیش از 10 سال گذشته صحت دارد. دشمنان ما بارها گفته‌اند که اسرائیل نمی‌خواست «اورا منگستو» را پس بگیرد و یک دهه تلاشی برای رهایی او و «هشام السید» از اسارت نکرد. متاسفانه آنچه می‌گویند صحت دارد.»

همچنین منابع فلسطینی تصاویری از اسیر اسرائیلی هنگام بوسیدن سر مبارز قسام به نشانه تشکر از آنان که در بیش از ۱۵ ماه حملات اسرائیل جانشان را حفظ کردند، انتشار دادند.

در هفتمین دور تبادل اسرا، اسرای سرشناس فلسطینی حضور داشتند. عمر الزبن، یکی از فرماندهان ارشد شاخه نظامی حماس؛ عبدالناصر عیسی، جانشین یحیی عیاش، فرمانده برجسته حماس؛ عثمان بلال، از مقامات ارشد حماس و نائل البرغوثی ۶۸ ساله و قدیمی‌ترین اسیر جهان که ۴۵ سال را در زندان‌های اسرائیل سپری کرده، از جکله این اسرا بودند.

توافق آتش‌بس غزه و تبادل اسرا ۳۰ دی‌ ماه اجرا شد. این توافق سه مرحله دارد که هر یک ۴۲ روز طول می‌کشد. در مرحله نخست، علاوه بر تبادل اسرا، کمک‌های بشردوستانه وارد غزه می‌شود و هم‌زمان مذاکرات برای اجرای مرحله دوم و سوم، با میانجی‌گری مصر و قطر و حمایت آمریکا ادامه خواهد یافت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.