صرفه‌جویی ۱.۵ میلیارد دلاری

۷۰ درصد تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها تولید داخل است

رئیس انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور از بدهی ۳۰ همتی مراکز درمانی به شرکت‌های تجهیزات پزشکی خبر داد و گفت: دولت ۱۷ همت از این بدهی را تایید و پرداخت کرده و ۹ همت دیگر نیز به زودی از صندوق توسعه ملی تامین می‌شود.

به گزارش شهروندآنلاین، احمد مسلمی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: بدهی مراکز درمانی به شرکت‌های تجهیزات پزشکی ۳۰ همت است که دولت هفته گذشته ۱۷ همت از این مبلغ را تایید کرد. ۹ همت آن در چند روز آینده از صندوق توسعه ملی تامین و توسط مراکز دانشگاهی علوم پزشکی به صورت نشاندار پرداخت می‌شود.

کمبود بودجه و افزایش قیمت تجهیزات پزشکی

او بیان کرد که مدیریت دولت چهاردهم برای بدهی‌ها سرعت گرفته است. بودجه مصوب مجلس برای کل دارو و تجهیزات پزشکی ۸۵ همت است، در حالی که بودجه اصلی و مورد نیاز ۱۷۶ همت است. امیدواریم با افزایش قیمت این محصولات در سال آینده دولت تدبیری اساسی اتخاذ کند.

در این زمینه بودجه‌ای جداگانه برای حوزه تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شد که امیدواریم هر چه زودتر تامین شود.

 با توجه به تصمیم مجلس قرار است ارز ترجیحی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یابد که باعث بالا رفتن ۱۰ برابری قیمت تجهیزات پزشکی مانند ارتوپدی، قلبی، لنزهای داخل چشمی برای درمان آب مروارید و غیره می‌شود. این موضوع سلامت مردم را به چالش می‌کشد. امیدواریم با برگزاری جلساتی مختلف، تصمیمات مهم در این زمینه اتخاذ شود.

مسلمی افزود: بودجه‌ای برای تعمیر این تجهیزات وجود ندارد. در حالی که یک دستگاه را می‌توان با 5 درصد قیمت خرید آن بازسازی کرد.

 ارزش قیمتی دستگاه‌های پزشکی در کشور ۱۰ میلیارد دلاراست در حالی که ۳۰۰ میلیون دلار بودجه برای نگهداشت آنها نیاز داریم.

 مدیریت تجهیزات پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی پراکنده است، این حوزه باید یک واحد مشخص داشته باشد. در غیر این صورت باعث عدم تمرکز مدیریت و خسارت زیادی به این حوزه وارد می‌شود.

تولید داخل و صرفه‌جویی ارزی

او گفت: بالای ۷۰ درصد تولید داخل در کشور داریم که همه دستگاه‌های آی سی یو، اتاق عمل و غیره مراکز درمانی را تامین می کنند. افزایش تولید، یک و نیم میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی در کشور به همراه داشته است.

مسلمی بیان کرد که سال آینده با توجه به افزایش نرخ ارز مشکلات مالی برای شرکت‌های تولید تجهیزات پزشکی بیشتر وجود دارد. بسیاری از این شرکت‌ها باید مواد اولیه را از خارج تامین کنند و به دلیل مشکلات ارزی، وقتی سرمایه در گردش نباشد، سال آینده ظرفیت تولیدات آنها کاهش می‌یابد. از دولت درخواست داریم تدابیر اساسی را برای جلوگیری از این موضوع بیاندیشد.

میزان صادرات تجهیزات پزشکی  سالانه ۵۰ میلیون دلار است. برخی از شرکت‌های تولیدی داخلی در کشورهایی مانند روسیه و بلاروس کارخانه تاسیس کردند که قطعات در آنجا تولید و در ایران مونتاژ می‌شود.

او به تجهیزات پزشکی قاچاق اشاره کرد و گفت: در کلینیک‌ها، آزمایشگاه‌ها و بخش‌های دندانپزشکی خصوصی این پدیده بیشتر وجود دارد. به طور مثال ۳۰ درصد این تجهیزات در این حوزه‌ها قاچاق است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.