رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت با بیان اینکه تصادفات جادهای علت اصلی مرگومیر در گروههای سنی ۵ تا ۲۹ سال است، گفت: تلفات جادهای در ایران سالانه به ۲۰ هزار نفر میرسد که بیش از تلفات جنگ تحمیلی است. او خواستار ارائه راهکارهای موثر برای کاهش این آمار شد.
به گزارش شهروندآنلاین، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت بیان کرد که بیش از نیمی از تصادفات جادهای به علت خطای رانندگان است. تصادفات جادهای علت اصلی مرگ و میر در گروههای سنی ۵ تا ۲۹ سال است.
حسین کرمانپور در چهل و دومین اجلاس روسای مراکز اورژانس سراسر کشور که با محوریت امداد سلامت نوروزی برگزار شد، افزود: امروزه تصادفات بیشتر از جنگ تحمیلی قربانی میگیرد. در زمان جنگ ۲۳ هزار شهید دادیم اما در حال حاضر تلفات جاده ای به ۲۰ هزار نفر در سال میرسد.
آمار تکاندهنده تلفات جادهای
او با اشاره به اینکه ۶۶ درصد از تلفات جادهای در ۱۲ استان کشور به ثبت رسید، افزود: طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس تصادفات در برخی سالها، 7درصد از سهم ناخالص ملی را به خود اختصاص میدهد. این درحالی است که سهم وزارت بهداشت کمتر از ۴ درصد است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد که طی همین تصادفات جادهای بسیاری از جوانان نخبه ما از دست رفتند. با رفتن جامعه به سمت پیری، زیان تصادفات بیشتر نمایان خواهد شد. تصادفات باعث افسردگی خانواده میشود و آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. با وجودی که با راهکارهایی موثر این هزینهها کم میشود.
کرمانپوربیان کرد که میانگین تلفات جادهای در کشوری مانند مصر با زیرساختهای مشابه جادهای و فرهنگی با ایران، ۹.۴ کشته در هر ۱۰۰ هزار نفر است. در ایران این رقم به ۲۰ کشته در هر ۱۰۰ هزار نفر میرسد. بنابراین، ارائه راهکارهای موثر ضروری است.
روند کاهشی تلفات و لزوم تداوم تلاشها
او گفت در بازه زمانی سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۶ آمار تلفات جادهای روندی کاهشی داشت. ما از ۲۷ هزار نفر کشته به ۱۵ هزار نفر رسیدیم. این آمارها نشان میدهد اگر به صورت جدی با همکاری جمعی در این مسیر تلاش کنیم مجددا تلاش ما نتیجهبخش خواهد بود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، کرمانپور اظهار کرد که بیشتر علت تصادفات در جادههای بینشهری اتفاق میافتد. بیشترین سالهای عمر از دست رفته به علت تصادفات است. تصادفات حتی بیشتر از بیماریهای قلبی و سرطان قربانی میگیرد.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت همچنین گفت: «نه به تصادف» تنها یک پویش نیست؛ این یک پیام و هشدار است برای نجات حتی یک نفر. این پویش تا ۲۰ فروردین ادامه دارد. امیدواریم با این اقدام همگانی و همکاری دوستان عزیز، شاهد کاهش تلفات جادهای در نوروز امسال باشیم.