درخواست وزیر بهداشت از رسانه ملی؛ همکاری برای کاهش تصادفات و ارتقای سلامت

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در دیدار با پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما، خواستار همکاری گسترده رسانه ملی برای کاهش تصادفات جاده‌ای، ترویج جوانی جمعیت، افزایش سواد سلامت و فرهنگ‌سازی در زمینه پزشک خانواده شد.

به گزارش شهروندنلاین، وزیر بهداشت افزود: جوانی جمعیت برای حفظ سلامت جامعه و پیشگیری از سالمندی است.

محمدرضا ظفرقندی همچنین گفت: سالی حدود ۲۰ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند که معادل شهدا در زمان جنگ تحمیلی است. میانگین سن افرادی که در جاده‌ها جان خود را از دست می‌دهند ۲۹ سال است.

آمار تکان‌دهنده مرگ‌ومیر و تصادفات در جاده‌ها و زیان آن برای کشور

او همچنین بیان کرد: امید به زندگی ۷۶ سال است و تفاوت ۲۹ سال میانگین مرگ در جاده‌ها با امید به زندگی ۷۶ سال، زیان برای توسعه کشور است.

  روزانه ۵۰ نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند که ۵۱ درصد آن بر اثر خطای انسانی و قابل پیشگیری است. ۴۹ درصد باقیمانده با اصلاح جاده‌ها رفع نواقص خودرو‌ها و جریمه‌های بازدارنده و قاطعیت پلیس قابل پیشگیری است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه فرهنگ‌سازی اطلاع‌رسانی و مطالبه‌گری سه وظیفه اصلی است، گفت: در تعطیلات پارسال ۱۱۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. کاهش یک نفر از این مرگ‌ها نیز بر اساس آیه قرآن هم‌اندازه با زنده کردن همه‌ افراد ارزش برابری دارد.

او استفاده از همه‌ ظرفیت‌های رسانه ملی را برای حفظ جان افراد و کمک به جوانی جمعیت خواستار شد و بیان کرد: باید کارگروهی در رسانه ملی و با همکاری وزارت بهداشت به منظور کاهش این مرگ‌ها ایجاد شود.

همکاری رسانه ملی برای ارتقای سواد سلامت

ظفرقندی گفت: جمهوری اسلامی ایران از لحاظ درمان و علم پزشکی در جایگاه بالایی قرار دارد، اما برای کمک به فرهنگ‌سازی در زمینه کاهش تصادفات به همکاری رسانه‌ها نیاز داریم.

وزیر بهداشت همکاری رسانه ملی را در زمینه افزایش سواد سلامت همچون کنترل فشار خون و دیابت و حتی سرطان‌ها خواستار شد و افزود: سرطان پستان در خانم‌ها شایع‌ترین سرطان است و در آقایان نیز پروستات شایع‌ترین سرطان است که هر دو اینها قابل پیشگیری و درمان است.

اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان و نقش سبک زندگی

او در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: سرطان لوزالمعده قابل تشخیص نیست. این سرطان‌ها با اصلاح سبک زندگی و مراجعه به موقع قابل تشخیص و درمان است. اما ۷۰ درصد بیماران هنگام پیشرفت بیماری و در سطح ۳ و ۴ سرطان پزشک مراجعه کرده‌اند.

 خودمراقبتی با افزایش سواد سلامت در جامعه امکان پذیر است. رسانه ملی می‌تواند در این زمینه با استفاده از برنامه‌های خوب به ویژه در شبکه سلامت موثر باشد.

وزیر بهداشت افزود: پزشک خانواده و نظام ارجاع از اولویت‌های سال آینده نظام سلامت است. برای تغییر رفتار مردم و استفاده از این روش نیاز به اطلاع‌رسانی و فرهنگ سازی در رسانه ملی است.

محمدرضا ظفرقندی بار دیگر همکاری گسترده را با رسانه ملی خواستار شد و گفت: برنامه کوتاه مدت نه به تصادفات در ایام نوروز، آغاز این همکاری‌های گوناگون خواهد بود./

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.