پیشنهاد برگزاری نمایشگاه موزهای مشترک میان ایران و آلمان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: امنیت گردشگران آلمانی تضمین شده است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران در دیدار با سفیر آلمان گفت: دولت تضمین میکند که امنیت گردشگران آلمانی در ایران فراهم باشد. او همچنین برگزاری همایشهای مشترک فرهنگی و نمایشگاههای موزهای مشترک با این کشور اروپایی را خواستار شد.
به گزارش شهروند آنلاین از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران، شامگاه دیشب (سهشنبه/ ۷ اسفند) در دیدار با مارکوس پوتسل، سفیر آلمان، ضمن اشاره به تاریخ روابط فرهنگی دیرینه میان ایران و آلمان، اظهار کرد: رابطه فرهنگی دو ملت ایران و آلمان از قدمت زیادی برخوردار است و این دو ملت احساسات مثبت متقابلی نسبت به یکدیگر دارند. روابط فرهنگی میان دو کشور باید تقویت شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه به اهمیت استفاده از ظرفیتهای موزههای آلمان برای گسترش همکاریها اشاره کرد و افزود: موزههای آلمان، بهویژه موزه پرگامون، نمونههایی برجسته از هنر و تاریخ بشری هستند. چرا نباید آثار موزه پرگامون در موزههای ایران به نمایش گذاشته شوند و چرا آثار موزههای ایران در آلمان به نمایش درنیاید؟ پیشنهاد من برگزاری نمایشگاههای موزهای مشترک است که میتواند همکاریهای فرهنگی میان دو کشور را توسعه دهد.
صالحیامیری همچنین به برگزاری همایشهای سالانه فرهنگی ایران و آلمان اشاره کرده و گفت: ما باید همایشهای مشترک سالیانه فرهنگی ایران و آلمان را برگزار کنیم تا بهطور مداوم ارتباطات فرهنگی و علمی میان دو کشور گسترش یابد.
او تأکید کرد: با سابقه بسیار خوب همکاری ایران و آلمان در حوزههای فرهنگی و باستانشناسی، میتوانیم بار دیگر این روابط را توسعه و ارتقا دهیم. شما با شناخت عمیق از منطقه میتوانید این روابط را تقویت کنید.
دیپلماسی فرهنگی و امنیت گردشگران خارجی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه افزود: دیپلماسی فرهنگی، بهویژه در زمانهایی که دیپلماسی سیاسی با چالشهایی مواجه میشود، نقشی اساسی ایفا میکند. دیپلماسی فرهنگی در واقع روابط ملتها را تقویت میکند و هنگامی که درباره این موضوع صحبت میکنیم، نقطه آغاز آن گردشگری است.
صالحی امیری همچنین با اشاره به اهمیت گردشگری در گسترش روابط فرهنگی، تأکید کرد: ما باید این روابط را از طریق گردشگری توسعه دهیم. مراکز علمی و نخبگان دو کشور خواهان همکاری هستند و گردشگری میتواند راهکار مناسبی برای این ارتباطات باشد. دولت ایران تضمین میکند که امنیت گردشگران آلمانی در ایران فراهم باشد.
او در ادامه به برگزاری نمایشگاه گردشگری آلمان اشاره کرده و گفت: همزمان با برگزاری این نمایشگاه، ما در حال گفتوگو با چند کشور برای توسعه روابط گردشگری هستیم.
گسترش روابط در حوزه باستانشناسی و تبادل دانشجو و پژوهشگران
سفیر آلمان در این دیدار با اشاره به ارتباطات طولانیمدت با ایران در زمینه باستانشناسی گفت: مؤسسه باستانشناسی آلمان همواره با مراکز باستانشناسی ایران در ارتباط بوده و ما تمایل داریم که این روابط را در آینده گسترش دهیم.
مارکوس پوتسل، در ادامه به تأثیر فرهنگ ایران بر خانوادهاش اشاره کرده و گفت: همه اعضای خانواده من در ایران حضور داشتهاند و تأثیر عمیقی از فرهنگ ایرانی گرفتهاند. من شخصاً آشنایی زیادی با فرهنگ و فضای ایران دارم.
سفیر آلمان همچنین با اشاره به مذاکرات انجام شده با وزارت امور خارجه ایران درباره بازگشایی کنسولگریهای بسته شده، افزود: دولت جدید ایران میتواند فرصتهای جدیدی برای گسترش روابط دوجانبه فراهم کند.
پوتسل همچنین با اشاره به پروژههای باستانشناسی مشترک در ایران، اظهار کرد: در پروژههای باستانشناسی سال گذشته در ایران شرکت کردهام و معتقدم که همکاریهای باستانشناسی میتواند نقطه شروع روابط گستردهتر فرهنگی و علمی میان دو کشور باشد.
اعلام آمادگی پژوهشگاه میراث فرهنگی برای همکاریهای علمی و پژوهشی با دانشگاههای آلمان
محمدابراهیم زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این نشست با اشاره به روابط پژوهشی میان ایران و آلمان، گفت: ما با دانشگاههای معتبر آلمان از جمله مونیخ، بوخوم و کلن تفاهمنامههایی امضا کردهایم و آمادهایم تا ارتباطات پژوهشی بیشتری برقرار کنیم.
سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران در تقویت روابط بینالمللی و گردشگری
انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز در این نشست به سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت روابط با کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: سیاست دولت چهاردهم بر تعامل سازنده با دنیا و برقراری روابط همهجانبه با کشورهای مختلف است. ما با ۳۰ کشور لغو روادید یکطرفه داریم و از این ظرفیت برای توسعه روابط گردشگری بهرهبرداری خواهیم کرد.
محمدحسین صوفی، مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز در پایان این نشست اعلام کرد: نخستین گروه از آژانسهای مسافرتی ایران به آلمان در ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ به منظور شرکت در نمایشگاه گردشگری آلمان اعزام خواهند شد./ایرنا