کم‌شنوایی نهان، تهدیدی جدی برای دو میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰

یک متخصص شنوایی‌شناسی هشدار داد که تا سال ۲۰۵۰، حدود دو میلیارد نفر در جهان با درجات مختلف کم‌شنوایی مواجه خواهند شد که ۷۰۰ میلیون نفر از آنها دچار کم‌شنوایی ناتوان‌کننده خواهند بود. او بر اهمیت تشخیص زودهنگام، به‌ویژه در کودکان، و انجام غربالگری شنوایی در بدو تولد تأکید کرد.

به گزارش شهروندآنلاین، متخصص شنوایی‌شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰، حدود دو میلیارد نفر در سراسر جهان با درجات مختلف کم‌شنوایی مواجه شوند. حدود ۷۰۰ میلیون نفر از این تعداد تخمین زده می‌شود دچار کم‌شنوایی ناتوان‌کننده خواهند بود. این آمار زنگ خطری برای جوامع مختلف است تا به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.

 کم‌شنوایی نهان: چالشی پنهان با عواقب جدی

دکتر مجتبی توکلی بیان کرد که کم‌شنوایی نهان، علائم ظاهری ندارد و یکی از نگرانی‌های اصلی سازمان جهانی بهداشت است. افراد مسن و بزرگسالان معمولاً به دلیل آگاهی و توانایی بیان، مشکلات شنوایی خود را مطرح می‌کنند. اما کودکان به دلیل عدم توانایی در بیان، با مشکلات بیشتری روبه‌رو هستند و تأخیر در تشخیص این مشکل خسارات جبران‌ناپذیری به همراه دارد.

هشتم اسفند ماه به عنوان روز جهانی شنوایی نام‌گذاری شده است تا آگاهی عمومی درباره اهمیت سلامت شنوایی و پیشگیری از کم‌شنوایی افزایش یابد. بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تعداد افراد مبتلا به کم‌شنوایی ناتوان‌کننده در جهان رو به افزایش است.  آمارها نشان می‌دهند که شمار این افراد از 360 میلیون نفر در سال 2019 به 466 میلیون نفر رسیده است. بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد این افراد را کودکان تشکیل می‌دهند.

 تشخیص زودهنگام و غربالگری شنوایی: کلید پیشگیری از عوارض

متخصص شنوایی‌شناسی تصریح کرد: تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی در کودکان، به‌ویژه قبل از ۶ ماهگی، از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری می‌کند. برخی از مشکلات شنوایی ناشی از عفونت گوش میانی یا انسداد مجرای گوش خارجی با اقدامات پزشکی قابل درمان هستند. در حالی که برخی دیگر مادرزادی هستند و نتیجه ازدواج‌های خویشاوندی هستند.

این عضو هیات علمی با بیان ضرورت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به‌ویژه در ازدواج‌های فامیلی، برای جلوگیری از بروز مشکلات وراثتی و مادرزادی، اظهار کرد: غربالگری شنوایی، که در بدو تولد در تمام بیمارستان‌های کشور انجام می‌شود، بهترین راه برای تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی نهان است.

 عوارض کم‌شنوایی: از عقب‌ماندگی تحصیلی تا زوال عقل

توکلی در پایان خاطرنشان کرد: کم‌شنوایی در صورت عدم تشخیص و درمان زودهنگام، عوارض ثانویه‌ای مانند عقب‌ماندگی تحصیلی در کودکان و زوال عقل، افسردگی و انزوای اجتماعی در بزرگسالان ایجاد می‌کند و کیفیت زندگی را به شدت کاهش می‌دهد./

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.