رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران با اشاره به هزینههای بالای درمان حوادث ترافیکی، از صرف حدود سه درصد از تولید ناخالص داخلی برای این منظور خبر داد و بر لزوم عزم جدی و همگانی برای کاهش آمار مرگومیر و مصدومان این حوادث تأکید کرد.
به گزارش شهروندآنلاین، رئیس دانشگاه علومپزشکی ایران بیان کرد که حدود 3درصد از تولید ناخالص داخلی صرف هزینههای مرتبط با درمان حوادث ترافیکی در هر سال میشود. سهم مصدومان از تولید ناخالص داخلی، یک عدد بالا و بسیار قابل توجه است.
پویش «نه به تصادف»: تلاشی ملی برای کاهش حوادث ترافیکی
نادر توکلی در آیین افتتاحیه «سومین کنگره بینالمللی تازههای تروما» که صبح امروز در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: پویش «نه به تصادف» به پیشنهاد وزیر بهداشت از اول اسفند ماه سال جاری آغاز شد و نقش تمام دستگاهها برای مشارکت در اجرای این پویش ملی مشخص است. در این پویش نه به تصادف وظایفی برای ۱۸ دستگاه تعریف شده است.
او بیان کرد که حدود یک میلیون نفر به دلیل حوادث ترافیکی به مراکز درمانی مراجعه میکنند. میزان مراجعه مصدومان به مراکز درمانی بیانگر این است حدود 3 درصد از تولید ناخالص داخلی صرف هزینههای مرتبط با درمان این مصدومان در هر سال میشود. سهم آنها از تولید ناخالص داخلی، یک عدد بالا و بسیار قابل توجه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت که سالانه حدود ۲۰هزار نفر در حوادث ترافیکی جان خود را از دست میدهند. کاهش میزان مرگومیر این حوادث به عزم و تلاشی جدی و همهجانبه نیاز دارد. تحقق این موضوع نیز مستلزم کاری همگانی است. پویش ملی «نه به تصادف» منجر به همراهی مردم میشود. همچنین این پویش سبب کاهش مرگومیر میشود و هزینههای کمتری به کشور تحمیل میکند.
فرهنگسازی؛ کلید کاهش حوادث ترافیکی
او گفت: فرهنگسازی به کاهش حوادث ترافکیی و خسارتهای ناشی از آن منجر میشود. اجرای پویش نه به تصادف یک کار ارزشمند است. اگر اجرای این پویش حتی منجر به کاهش مرگ یک نفر شود، کاری بسیار ارزشمند است. تکالیف دستگاهها برای ترویج فرهنگ ترافیکی و کاهش حوادث جادهای ابلاغ شده است.