تیغ ترامپ بر شاهرگ کمک‌های پزشکی جهانی

به گزارش شهروندآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، با شعار «اول آمریکا»، سیاستی را در پیش گرفت که پیامدهای ناگواری برای سلامت جهانی داشت. دستور او برای تعلیق کمک‌های خارجی، صدها میلیون دلار تجهیزات پزشکی حیاتی را در سراسر جهان معطل نگه داشت.

این تجهیزات شامل اکسیژن، داروهای HIV، داروهای سل و سایر اقلام ضروری است که در انبارها، کشتی‌ها و بنادر متوقف شده‌اند. این در حالی است که بیماران و پزشکان در سراسر جهان، به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه، به شدت به این کمک‌های پزشکی نیاز دارند.

این اقدام ترامپ، زنجیره تأمین جهانی کمک‌های پزشکی ایالات متحده را مختل می‌کند. برای نمونه فعالین حوزه سلامت در غنا می‌گویند: «کار درمان بیماری سل بسیار دشوار  است و تا پایان ماه، کمبود دارو‌ها برای درمان سل به نقطه بحرانی خواهد رسید.» کلینیک‌های پزشکی در غنا نیز به‌ویژه در مناطق روستایی، با کمبود کیت‌های تست‌ و دارو برای درمان‌ مواجه می‌شوند.

بر اساس گزارش‌ها، حداقل ۲۰ میلیون دلار اکسیژن پزشکی و ۲۴۰ میلیون دلار دارو و تجهیزات بهداشتی در زنجیره تأمین معلق مانده‌است. هزاران کانتینر حاوی داروهای حساس، واکسن‌ها، و تجهیزات بهداشتی در بنادر و کشتی‌ها معطل هستند.

اقدام دیگر دولت ترامپ برای ادغام آژانس توسعه جهانی ایالات متحده یا USAID با وزارت امور خارجه، اوضاع را پیچیده‌تر کرد و باعث شد بسیاری از کارکنان USAID به مرخصی فرستاده شوند.

این تعلیق‌ها و تغییرات، نگرانی‌هایی را در مورد آینده کمک‌های پزشکی ایالات متحده به جهان ایجاد می‌کند. اینکه تصمیمات ترامپ که در بیشتر مواقع تصمیماتی هیجانی به نظر می‌رسیدند در نهایت چه تاثیری بر روابط بین‌المللی و اعتماد جهانی به آمریکا خواهد داشت همچنان محل اختلاف نظر کارشناسان است و با قطعیت نمی‌توان درباره آن نظر داد اما آن چیزی که مشخص است تصمیم او برای توقف ارسال کمک‌های دارویی بسیاری را با خطرات جانی برگشت‌ناپذیری مواجهه خواهد کرد./

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.