فاضله شوکتپور| امروزه هوش مصنوعی (AI) به بخش مهمی از زندگی بشر تبدیل شد، اما چهرهای تاریک نیز دارد. این فناوری در کشتار مردم بیگناه غزه نقشی اساسی ایفا کرده است. آسوشیتدپرس اخیراً جزئیاتی درباره همدستی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای جنایات غزه با استفاده از هوش مصنوعی منتشر کرده است.
شرکتهای بزرگ فناوری که ادعا میکردند هوش مصنوعی آنها هرگز در جنگها به کار نخواهد رفت، به تدریج این محدودیتها را کنار گذاشتند. با افزایش درگیریها در غزه و حملات دقیق رژیم صهیونیستی به فرماندهان مقاومت، احتمال استفاده از هوش مصنوعی توسط این رژیم افزایش یافت.
برای مثال مایکروسافت با قراردادی 133 میلیون دلاری و گوگل و آمازون با پروژه Nimbus به ارزش 1.2 میلیارد دلار، خدمات رایانش ابری و هوش مصنوعی به صهیونیستها ارائه کردهاند.
یافتههای آسوشیتدپرس نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای تحلیل دادههای جاسوسی، شنود مکالمات، تصاویر ماهوارهای و نظارت در تهاجم به نیروهای مقاومت استفاده کرده است.
خطراتی که هوش مصنوعی برای آینده بشریت ایجاد میکند، موجب نگرانی بسیاری از کشورهاست. در همین رابطه، تعدادی از کشورهای جهان به میزبانی مشترک فرانسه و هند اجلاسی تحت عنوان «اقدام برای هوش مصنوعی» برگزار کردند. در بیانیه پایانی این اجلاس بر سیاستهایی برای اطمینان از اینکه هوش مصنوعی، اخلاقی، امن و قابل اعتماد باشد، تأکید شد. اما ایالات متحده آن را امضا نکرد.
جی دی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، دلیل امضا نکردن این بیانیه را اینگونه عنوان کرد که مقررات زیاد میتواند جلوی پیشرفت را بگیرد. خودداری آمریکا از امضای این بیانیه، نشاندهنده این واقعیت است که آمریکا عمداً نمیخواهد هیچگونه مسئولیتی در قبال استفادههای غیرانسانی از این فناوری را برعهده بگیرد.