سفیران التیام روان و جسم مسافران در نوروز

گزارش «شهروند» از طرح ملی فاخر که از سوی جمعیت هلال‌ احمر برای کاهش تصادفات جاده‌ای برگزار می‌شود

سیما فراهانی| طرح ملی فاخر یکی از برنامه‌های متنوع هلال‌احمر است، که در ایام نوروز اجرا می‌شود. طرحی که در آن جمعیت هلال‌ احمر، تمام تلاشش را می‌کند تا با برنامه‌های مختلف، بتواند تصادفات جاده‌ای را کاهش دهد. در این طرح به کاهش آسیب‌پذیری، تلفات و آثار روحی و روانی مسافران توجه شده و اعضای سازمان جوانان با برپایی فضایی مناسب در پست‌های نوروزی، نقش سفیران التیام روح، روان و جسم مسافران را ایفا خواهند کرد. این جمعیت در طرح ملی فاخر، همواره نشان داده است که در زمینه کمک‌رسانی و پیشگیری از بحران‌ها موفق عمل می‌کند.

ارائه خدمات به 9 میلیون مسافر در سال گذشته

این طرح یکی از موفق‌ترین طرح‌های نوروزی جمعیت هلال‌احمر محسوب می‌شود. سال گذشته در بیست و چهارمین دوره طرح ملی فاخر، تا تاریخ ۲۰ فروردین، به ۹ میلیون مسافر، خدمات ایمنی و سلامت ارائه شد. از این تعداد ۴ میلیون و ۸۷۹ هزار و ۲۵۶ نفر با مراجعه به پست‌های ثابت و ایستگاه‌های ایمنی و سلامت سازمان جوانان هلال‌ احمر از خدمات پایش و کنترل فشار خون، اطلاع‌رسانی در زمینه نقاط حادثه‌خیز و آسیب‌پذیر و راهنمایی مسافران به نقاط ایمن فرهنگی، سیاحتی و تفریحی، ساحلی، عمومی‌بهره‌مند شدند.

بهره‌مندان از خدمات و مهارت‌های ایمنی و امداد و کمک‌های اولیه اکیپ‌های سیار سحاب (سفیران حمایت‌های امدادی و بشردوستانه) یک میلیون و ۵۶۸ هزار و ۴۵۴ نفر بودند. یک میلیون و ۱۵۰ هزار و ۲۸۱ کودک نیز از خدمات فضای دوستدار کودک، استفاده کردند. ۷۵ هزار و ۹۹۰ نفر از اعضای داوطلب هلال‌ احمر در طرح نوروزی سازمان جوانان هلال‌ احمر برای خدمت به مسافران مشارکت داشتند.

توقف خودروها برای کاهش تصادفات جاده‌ای

امسال نیز این طرح در جمعیت هلال‌ احمر به صورت جدی برگزار خواهد شد. عباسعلی محمدزاده، سرپرست معاونت جوانان و دانشجویی سازمان جوانان جمعیت هلا‌ل‌ احمر در گفت‌وگو با خبرنگار «شهروند» جزئیاتی بیشتر از این طرح را روایت می‌کند و می‌گوید: «طرح ملی فاخر با هدف ایجاد فضایی امن و دوستدار کودک، برپایی ایستگاه‌های ایمنی و سلامت، ارائه خدمات امدادی و بشر دوستانه سحاب، و برگزاری رویدادهای فرهنگی و آموزشی، توانست رضایت مسافران نوروزی را جلب کند و به عنوان الگویی موفق در سطح کشور معرفی شود.

این طرح با همکاری و مشارکت فعال جوانان و اعضای جمعیت هلال‌ احمر اجرا و نقش مهمی در ارتقای سطح خدمات بشر دوستانه و امدادی ایفا می‌کند. امسال بیست و پنجمین سال برگزاری این طرح است که به زودی در سراسر کشور آغاز می‌شود.

اوایل در این طرح اعضای هلال‌ احمر، فقط راهنمای مسافران نوروزی بودند. آن زمان‌ها اپلیکیشن‌های مختلف وجود نداشت و مردم اینترنت همراه نداشتند، برای همین بچه‌های هلال‌  احمر در طرح ملی فاخر، در جای جای شهرها و استان‌ها می‌ایستادند و مسافران را برای جهت‌یابی و مسیر، راهنمایی می‌کردند. رفته رفته برنامه‌های این طرح بیشتر شد و ارائه خدمات بشردوستانه به مسافران به عنوان یکی از ارکان مهم این طرح اضافه شد. هدف اصلی در این طرح این است که کاهش تصادف جاده‌ای داشته باشیم. فضای دوستدار را ایجاد می‌کنیم، تا کودکانی که در خودروها هستند، ترغیب شوند و در این فضا دقایقی را بگذارنند.

این مساله باعث می‌شود که راننده، مجبور به توقف شود تا بتوانند از فضای متنوع ما استفاده کنند. همین توقف خستگی را از تن رانندگان خارج کرده و می‌تواند در ادامه مسیر رانندگی ایمن‌تری داشته باشد. در این میان بچه‌های ما نیز آنها را برای یک سفر ایمن، آماده می‌کنند. سال گذشته، یک رقم قابل توجهی در فضای دوستدار کودک توقف کردند. فضاسازی زیبا، نور، موسیقی و عروسک‌های مختلف ر قالب یک جنگ و شادی و استیج، باعث می‌شود، بچه والدینش را مجبور به توقف کند. در بحث فضای دوستدار کودک از مربیان تیم‌های سحر استفاده کردیم.»

پایگاه‌های بشردوستانه در ۳۰ کیلومتری شهرها

محمدزاده، در ادامه صحبت‌هایش به جزئیات دیگری از این طرح اشاره می‌کند و می‌گوید: «کمپین بهرفت نیز شامل این طرح می‌شود. همچنین خیمه‌های برپایی نماز داریم که در کمپ‌ها مستفر هستند. این مساله نیز باعث می‌شود که رانندگان برای نماز توقف کنند. امسال افطاری ساده مثل آب جوش و قهوه برای مسافران در نظر گرفته‌ایم. همچنین پایگاه‌های خدمات بشردوستانه در ۳۰ کیلومتری شهرها برپا شده‌اند.

در این پایگاه‌ها فضای دوستدار کودک، طرح بهرفت، غرفه سلامت و تندرستی، راهنمای مسافران نوروزی، پاسخگویی به مسائل شرعی و خیمه نماز پیش‌بینی شده است. به دلیل اینکه ۶۰ درصد سوانح در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد، سعی کردیم پایگاه‌های بشردوستانه را در این نقاط مستقر کنیم. این کمپ‌ها می‌توانند جلوی تصادفات را بگیرند. همین که راننده بایستد و توقف کند، هوشیاری‌اش بیشتر می‌شود. از آنجاییکه رانندگان بین مسیر باید توقف داشته باشند، کمپ‌های ما این توقف را برایشان فراهم کرده و باعث می‌شود که آنها انگیزه بیشتری برای ایستادن در بین راه داشته باشند.

همچنین یکی دیگر از خدمات ما در این طرح، در تفرجگاه‌های معروف شهرها ارائه می‌شود. تیم سحاب ما، با دوچرخه به این مکان‌ها می‌روند و خدمات بشردوستانه را ارائه می‌کنند. در واقع تیم‌های سحاب که سفیران حمایت‌های امدادی و بشردوستانه هستند، به صورت سیار در مناطق شلوغ و آسیب‌پذیر حضور دارند. یکی از کارهای اصلی این تیم‌ها پیشگیری از وقوع حوادث است. در همان حین نیز آموزش‌های لازم جلوگیری از تصادفات توسط اعضای جوانان به مسافران ارائه می‌شود. در این طرح همچنین توزیع نقشه گردشگری، توزیع پوستر آموزشی، اسکان اضطراری مسافران نوروزی، کاشت نهال برای مسافران نوروزی در کنار ایستگاه‌های نوروزی، توسط جوانان هلال‌احمر صورت می‌گیرد.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.