ممنوعیت چادرخوابی در جنگل‌ها و اطراف جاده‌های مازندران

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران با اشاره به ممنوعیت چادرخوابی در جنگل‌ها و حاشیه جاده‌های استان، گفت: با هماهنگی صورت گرفته مقرر شد اماکنی مشخص برای استقرار چادر مسافران در نظر گرفته شود.

به گزارش شهروند آنلاین، چادرخوابی به عنوان بخش جذاب و به‌هم پیوسته یکی از شاخه‌های گردشگری یعنی “طبیعت گردی” به شمار می‌رود اما بخش جذاب و دلچسب این شیوه گردشگری، در مازندران به شکل دیگری درآمده و خود تعریفیِ جدید از چادرخوابی در این استان برای مسافران به وجود آورده است مبنی بر اینکه از چادر به عنوان محل اقامت چند روزه خود در این استان استفاده کنند.

طبیعت‌گردی یا بوم‌گردشگری یا اکوتوریسم گونه‌ای از گردشگری است که در آن گردشگران برای دیدار از مناطق طبیعی نامسکون و دست‌نخورده جهان سفر می‌کنند و به تماشای گیاهان و پرندگان و ماهیان و دیگر جانوران و پوشش گیاهی می‌پردازند و در تمام طول سفر و مدت اقامتشان در محیط طبیعی تلاش دارند تا از ظرفیت و منابع موجود در محیط برای گذراندن آن مدت استفاده کنند و در این بین توجه به این مساله که هیچگونه آسیبی به محیط طبیعی پیرامون خود نزنند،ضروری است.

در این شاخه تعریف شده از گردشگری استفاده از چادر به منظور اقامت شبانه در محیط طبیعی که در آن به سر می‌برند بخش جداناپذیر به شمار می‌رود و علی القاعده طبیعت‌گردها می‌بایست از گزینه چادرخوابی برای بیتوته خود در آن محل استفاده کنند. البته این گذران و سکنی گزیدن طبیعت‌گردها در چادر که با رعایت چارچوب‌های زیست محیطی همراه است از نظر گردشگری زیبایی‌های سفر را برای افراد به همراه خواهد داشت و فرد می‌تواند در طول مدت اسکانش در چادر از فضای محیط پیرامونش استفاده کند.

مازندران به واسطه دارا بودن طبیعت جذاب که همواره روح سیری‌ناپذیر طبیعت‌گردها را به سمت خود می‌کشاند از جمله مقاصد سفرهای گردشگران طبیعت می‌تواند باشد. جنگل‌های پرپشت و انبوه مملو از انواع درختان بلند قد که نور آفتاب هم به سختی می‌تواند تشعشعاتش را به اعماق جنگل برساند، ‌ییلاقات و مراتع پراکنده در مناطق کوهستانی که بستر رنگارنگ خود را بسان مادری برای درآغوش کشیدن طبیعت‌گردها باز کرده است و سواحل دریای نیلگون خزر که دیدن شب‌های پرستاره در حاشیه آن خود صفای دیگری دارد.

از این دست مناطق که همجواری این گونه مسائل طبیعت کوه، ‌جنگل و دریا داشته باشد در کشور کم و شاید بتوان نایاب توصیف کرد و با این تفاسیر طبیعت‌گردی در این استان می‌تواند فراتر از هرآنچه باشد که در دیگر نقاط کشورهمچون نقاط کویری تجربه می‌شود.

حسین ایزدی مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری مازندران در گفت‌وگو با ایرنا در مازندران، اظهار کرد: حل کامل معضل چادرخوابی در تعطیلات نوروزی مستلزم همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی است.

او با اعلام اینکه چادرخوابی مسافران در ایام نوروز پیش ‌رو ممنوع است، گفت: چادرخوابی در حاشیه جاده‌ها، ‌خیابان‌ها و مناطق جنگلی به‌ عنوان یکی پدیده ناخوشایند با مشکلاتی برای مسافران همراه بوده، به همین دلیل ممنوع است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران بیان کرد: در ایام نوروز با هماهنگی صورت گرفته اماکن مشخصی برای استقرار چادر مسافران در نظر گرفته می‌شود تا موضوع به‌ صورت متمرکز باشد.

ایزدی اضافه کرد:‌ ممنوعیت چادرخوابی مسافران یکی از تدابیری بوده که طی سال‌های اخیر در دستور کار قرار گرفته و در نوروز ۱۴۰۴ هم تداوم خواهد داشت.

او یادآور شد: با توجه به مقارن شدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز پیش‌بینی ما حضور مسافران و گردشگران در اماکن و بقاع متبرکه استان است که در زمینه اسکان تمهیداتی اندیشیده شده است./

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.