آثار زیانبار تغذیه‌ای حذف سحری برای روزه‌داران

کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: حذف غذای سحری در ماه مبارک رمضان برای روزه‌داران آثار زیانبار تغذیه‌ای دارد و به هیچ عنوان این برنامه غذایی نباید مورد غفلت قرار بگیرد.

به گزارش شهروند آنلاین،آرزو اصغری روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا، با تاکید بر صرف سحری در رمضان، اظهار کرد: در این رابطه حتی اگر کسی میل به خوردن غذا در سحری ندارد، باید حداقل آب، چای، شیر، میوه و سبزی را فراموش نکند، چون سپری کردن روز بدون سحری برای روزه‌داران می‌تواند منجر به بروز انواع نارسایی‌ها شود که از جمله آنها واکنش‌های معده و ناراحتی‌های ناشی از خالی بودن معده در طول روز است.

او توصیه کرد، در وعده سحری از غذاهایی که دارای قندهای مرکب هستند مثل میوه‌جات بیشتر و از غذاهای حاوی فیبر مثل سبزی‌ها و میوه‌ها حتماً استفاده شود و در عین حال از مواد سرخ شده، پرچرب و شیرین پرهیز شود، چون مصرف مواد پرچرب باعث تشنگی شدید می‌شود.

اصغری ادامه داد: هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده مثل کباب، جوجه کباب و ماهی باید خودداری کرد، چون این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند باعث عطش زیاد و ترش کردن معده می‌شوند.

او با اشاره به اینکه تمام روزه‌داران به خصوص آنهایی که دچار بیماری‌های گوارشی و معده هستند، سعی کنند از خوردن این غذاها بپرهیزند یا از لیمو ترش، ماست و سبزی خوردن در کنار این غذاها استفاده کنند.

اصغری یادآور شد: روزه‌داران برای پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی و ترش کردن و سوزش سر معده، باید از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر یا افطار پرهیز کنند و بر همین اساس مصرف سـس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز در سحری یا افطاری مناسب نیست، زیرا این غذاها زمینه بروز ناراحتی‌های گوارشی نظیر ترش کردن معده را فراهم می‌کنند.

او با تاکید بر اینکه سرکشیدن آب زیاد بین غذای سحری به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه محض است، گفت: این کار باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم غذا می‌شود.

اصغری خوردن میوه در هنگام سحر را علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، باعث رفع مشکل یبوست برشمرد و توصیه کرد، به منظور تامین آب لازم از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحری دستکم ۶ لیوان آب باید نوشید و از خوردن چای پررنگ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب از بدن می شوند، به خصوص در سحری پرهیز شود.

او ادامه داد: برای از بین بردن عطش شدید در ماه رمضان، مصرف مواد غذایی پرفیبر شامل میوه ها و سبزیجات توصیه می‌شود، چون مواد غذایی پرفیبر آب زیادی را در خود جذب کرده و بدن می‌تواند آب را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود.

اصغری افزود: در وعده سحری باید غذاهایی مصرف شود که انرژی خود را به طور تدریجی آزاد می‌کنند، مثل منابع کربوهیدراتی پیچیده شامل برنج، نان و ماکارونی و غذاهایی که حاوی قند ساده هستند مثل شیرینی، شکلات و قند انرژی خود را سریع آزاد می‌کنند به هیچ عنوان برای سحری مناسب نیستند، اما هنگام افطار که بدن با کاهش قند خون مواجه است مصرف چنین قندهای ساده‌ای می‌تواند مفید باشد.

او با بیان اینکه از غلات و حبوبات به میزان دلخواه در غذای سحر باید استفاده کرد، مصرف بیشتر از حد گوشت در سحری را نادرست خواند و اظهار کرد: مصرف آب و مایعات به اندازه کافی قبل از شروع وعده سحری باید مصرف کرد، اما از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری شود./

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.