رونمایی از کاشی‌نگاره پروین اعتصامی

آیین رونمایی از کاشی‌نگاره‌ پروین اعتصامی، در خانه تاریخی او در محله امام زاده یحیی تهران، در سالروز تولد بانوی شعر و حکمت ایران برگزار شد.

به گزارش شهروند آنلاین، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در این مراسم با اشاره به جایگاه والای پروین اعتصامی در ادبیات فارسی اظهار داشت: پروین اعتصامی ستاره‌ای تابناک در آسمان شعر و ادب ایران است که آثارش همچنان مورد توجه و تحسین قرار دارد. با نصب این کاشی‌نگاره، ادای احترامی صورت می‌گیرد.

مشاور وزیر فرهنگ تاکید کرد: بانو پروین اعتصامی به عنوان یکی از مفاخر برجسته فرهنگی و ادبی، از افتخارات ایرانیان در جهان ادب، هنر و حکمت است.

اردشیر صالح‌پور نیز در این مراسم پروین اعتصامی را یکی از مفاخر بزرگ ادب فارسی دانست و گفت: پروین شاعری حکیم و فرزانه است که آموزه‌های تعلیم و تربیت، عرفان، اخلاق و حکمت توحیدی را در اشعارش برای ما به یادگار گذاشته است.

عضو شورای مشاوران انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اضافه کرد: خانه پروین نه‌تنها محل زندگی اوست، بلکه مکانی است که بسیاری از اشعار ادبی و حکمی او در آن سروده شده و امروز به عنوان بخشی از هویت فرهنگی ما شناخته می‌شود. نصب کاشی‌نگاره او، ادای دینی است به این شاعره نامدار و میراث ارزشمندش.

احمد محیط طباطبایی تهران‌شناس و پژوهشگر فرهنگ و تاریخ نیز در این آیین به اهمیت خانه پروین اعتصامی اشاره کرد و گفت: این خانه بخشی از منزل اعتصام‌الملک، پدر پروین اعتصامی، از شخصیت‌های برجسته فرهنگی ایران است. او در کنار ریاست مجله «بهار»، نقش مهمی در حوزه فرهنگ و ادب ایفا کرد. پروین در همین خانه پرورش یافت، آموزش دید و بسیاری از آثار ماندگار خود را خلق کرد. این مکان نه‌تنها یادآور محل زندگی او، بلکه بخشی از تاریخ فرهنگی ماست.

خانه پروین اعتصامی، که بخشی از میراث فرهنگی کشور محسوب می‌شود، با نصب کاشی نگاره او، جلوه‌ای تازه به خود گرفته است و بیش از پیش به عنوان نمادی از هویت ادبی ایران مورد توجه قرار خواهد گرفت.

پیش از این در ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ مراسم رونمایی از کاشی نگاره مهدی اخوان ثالث، شاعر نامدار معاصر، در خانه او واقع در خیابان زرتشت تهران با حضور محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، اردشیر صالح پور عضو شورای مشاوران علمی انجمن، احمد محیط طباطبایی تهران شناس و جمعی از چهره‌های فرهنگی و برگزار شد.

خانه‌های مفاخر، ظرفیت‌های فرهنگی ارزشمندی برای معرفی بزرگان ایران به نسل‌های آینده محسوب می‌شوند. رویدادهایی مانند نصب کاشی‌نگاره‌ها، مرمت خانه‌ها و توجه به آرامگاه‌های بزرگان، می‌تواند نقش مهمی در تداوم اندیشه و میراث فرهنگی این شخصیت‌ها داشته باشد./ایرنا

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.