همزمان با ورود اولین کاروان نظامی ارتش ترکیه برای استقرار سامانه دفاع هوایی در پایگاه هوایی T۴ در حمص، صهیونیستها به این پایگاه حمله کردند تا پیام تهدیدآمیز معتبری به آنکارا درباره حضور نظامی در سوریه انتقال دهند.
به گزارش شهروند آنلاین، رژیم صهیونیستی بامداد چهارشنبه پایگاه هوایی T4 سوریه را برای دومین بار طی کمتر از یک ماه بمباران کرد. این پایگاه هوایی با عنوان پایگاه هوایی «التیاس» در 60 کیلومتری شهر تدمر در استان حمص قرار دارد که بزرگترین پایگاه هوایی در سوریه محسوب میشود.
پایگاه T4 در زمان جنگ داخلی سوریه نیز به بهانه حضور نیروهای مقاومت چندین بار مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت. سوال اینجاست چرا با اینکه این پایگاه آسیب دیده و توانایی راهبردی در آن موجود نیست در دو هفته اخیر دو بار هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
براساس گزارشها دولت ترکیه در نظر دارد شبکه دفاع هوایی در سوریه ایجاد نماید که مرکز آن نیز در پایگاه T4 است و براساس گزارش روزنامه شرقالاوسط اولین کاروان تجهیزات مربوط به این پایگاه روز چهارشنبه بطور زمینی وارد خاک سوریه شده است. براساس این گزارش ترکیه درنظر دارد از اواسط ماه آوریل(ماه جاری میلادی) این پایگاه را فعال نماید.
ترکیه قصد دارد سامانههای راداری و دفاع هوایی از جمله سامانه موشکی «سیبار» در این پایگاه فعال کند. همچنین پهپادهای شناسایی و تهاجمی نیز قرار است در پایگاه هوایی T4 و دیگر پایگاهها(احتمالا حماه) مستقر شوند.
البته برخی منابع مدعی شدند که ترکیه سامانه اس 400 را که سال 2017 از روسیه خرید ولی تحت فشار آمریکا هنوز آن را فعال نکرده نیز به این پایگاه منتقل میشود. این درحالی است که براساس قراردادهای اس 400 کشور خریدار حق فروش یا استقرار این سامانه را در کشور ثالث ندارد و این میتواند چالشی حقوقی میان مسکو و آنکارا بشود.
در این میان، این تحرکات نظامی ترکیه در سوریه نگرانی جدی رژیم صهیونیستی را در پی داشته که میخواهد به شکل ممکن مانع از حضور نظامی رقبای منطقهای در سوریه شود.
بلافاصله بعد از حمله دو شب قبل، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد هدف حملات دیشب به خاک سوریه ارسال پیامی هشدارآمیز به رئیس جمهور ترکیه بود. حتی برخی منابع مدعی کشته شدن یک تکنسین ترکیهای هم در این حملات شدند که منابع رسمی این خبر را تائید نکردهاند.
در همین زمینه یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی به روزنامه جورزالم پست گفته حضور ترکیه تهدیدی علیه اسرائیل است و با آن مقابله میکنیم. او خبر داد که جلسات متعددی در ارتباط با خطر امنیت حضور ترکیه در سوریه برگزار و تصمیمات لازم در این ارتباط اتخاذ شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی هم پس از بمباران فرودگاه شهر تدمر و پایگاه هوایی T4 در (22 مارس) اعلام کرد: برای رفع هرگونه تهدیدی علیه اسرائیل به حملات خود ادامه خواهیم داد.
تحلیلگران سیاسی در رژیم صهیونیستی حضور ترکیه و تقویت حکومت محمد جولانی که دارای اندیشههای اخوانی است را تهدیدی برای امنیت خود میدانند. آنها با توجه به تجربه 7 اکتبر و غافلگیری از این حمله نسبت به سیگنالهای مثبت دولت جولانی بیاعتماد و به شدت به دنبال تجزیه و تضعیف سوریه هستند.
تحلیلگران نظامی رژیم صهیونیستی نیز استقرار سامانههای دفاع هوایی ترکیهای در سوریه را چالشی برای آزادی عمل نیروی هوایی رژیم در سوریه برای عملیاتهای آتی در عراق، لبنان و حتی ایران میدانند.
از این رو انتظار میرود با ادامه روند فعلی با افزایش نفوذ سیاسی و ورود نظامی ترکیه به سوریه تنش امنیتی و احتمالا نظامی این کشور با رژیم صهیونیستی تشدید شود./تسنیم