هوش مصنوعی بهره‌وری مشاغل را تا ۵ برابر افزایش می‌دهد

معاون اجرایی سابق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری با تاکید بر نقش هوش مصنوعی در تغییر الگوهای کاری و افزایش بهره‌وری مشاغل، گفت: استفاده صحیح از این فناوری می‌تواند تا پنج برابر بهره‌وری کار و تولید را افزایش دهد.

به گزارش شهروندآنلاین، معاون اجرایی سابق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری با تاکید بر توانمندی‌های چشمگیر هوش مصنوعی در توسعه نرم‌افزار و تغییر الگوهای کاری در جهان گفت: در صورت استفاده مناسب از این فناوری، می‌توان شاهد رشد چشمگیر بهره‌وری در حوزه کار و تولید بود؛ به نحوی که بهره‌وری تا ۵ برابر افزایش یابد.

هوش مصنوعی؛ عامل تغییر آینده مشاغل

سید مهدی شریعت‌زاده درباره تاثیر هوش مصنوعی بر آینده مشاغل اظهار داشت: آینده تمامی مشاغل به شدت تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت. اگر از ظرفیت‌های این فناوری به درستی استفاده شود، بهره‌وری بازار کار افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد اکنون ۹۵ درصد کدهای نرم‌افزاری توسط هوش مصنوعی نوشته می‌شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۵ این رقم به ۱۰۰ درصد برسد. در این صورت، برنامه‌نویسان تنها موضوعات مورد نظر خود را برای هوش مصنوعی تشریح می‌کنند و این فناوری کد و برنامه مورد نظر را در اختیار آنان قرار می‌دهد.

شریعت‌زاده با اشاره به تحول پیش‌روی مشاغل، این تغییر را مشابه صنعتی شدن صنایع دانست. وی گفت: همانطور که ماشین‌ها جایگزین روش‌های سنتی شدند، هوش مصنوعی نیز نقش مشابهی در تغییر روش‌های کاری ایفا خواهد کرد.

نقش مهارت در استفاده از هوش مصنوعی

معاون اجرایی سابق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری تاکید کرد: میزان بهره‌وری حاصل از هوش مصنوعی به سطح مهارت کاربر و برنامه‌نویس بستگی دارد. افراد با تجربه و مهارت بالا بهتر از ظرفیت‌های این فناوری استفاده می‌کنند و بهره‌وری بیشتری خواهند داشت. این موضوع در حوزه‌هایی مانند داده‌کاوی و سایر زمینه‌های مرتبط با کامپیوتر نیز قابل مشاهده است.

شریعت‌زاده به تغییرات جهانی ناشی از هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: بسیاری از مشاغل به شدت تحت تاثیر این فناوری قرار می‌گیرند. اگر نیروی کار توانایی استفاده از این ابزار را داشته باشد، بهره‌وری تا ۵ برابر افزایش می‌یابد. در مقابل، افراد فاقد مهارت لازم در استفاده از این فناوری، از چرخه کار حذف خواهند شد.

ضرورت توجه به نیروی انسانی متخصص

وی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مسئولان به بهره‌گیری از هوش مصنوعی، تصریح کرد: بسیاری از متخصصان و مهندسان کشور یا مهاجرت کرده‌اند یا با شرکت‌های خارجی همکاری می‌کنند. این مسئله باعث کاهش نیروی انسانی ماهر و متخصص در داخل کشور شده است.

شریعت‌زاده با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور، بر لزوم رفع موانع از سوی دولت تاکید کرد. وی گفت: دولت باید اجازه دهد بخش خصوصی وارد بخش‌های مختلف تولید و فناوری شود. این اقدام موجب افزایش بهره‌وری و ایجاد زیرساخت‌های بهتر خواهد شد.

نقش بخش خصوصی در توسعه فناوری

وی افزود: در شرایط اقتصادی کنونی، تنها بخش خصوصی می‌تواند مسیر توسعه زیرساخت‌ها را به پیش ببرد. دولت باید از اعمال موانع بی‌مورد بر فعالیت بخش خصوصی خودداری کند و اجازه دهد ظرفیت‌های موجود در کشور فعال شوند.

شریعت‌زاده به سندهای راهبردی کشورهای توسعه‌یافته برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: در صورت استفاده بهینه از این فناوری، بهره‌وری صنایع تا پنج برابر افزایش خواهد یافت. کشورهای پیشرفته با تکیه بر فناوری و دانش بومی می‌توانند تولیدات بیشتری با نیروی انسانی کمتر داشته باشند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.