بیش از هشت هزار امدادگر در کنار مردم با برنامه‌های خلاقانه

معاون امدادونجات هلال‌ احمر خراسان رضوی در گفت‌وگو با «شهروند» از اقدامات جدید در طرح نوروزی امسال می‌گوید

سیما فراهانی| هر سال اجرای طرح خدمات نوروزی هلال‌ احمر نسبت به سال گذشته، با کیفیت بیشتر و بهتری انجام می‌شود. امسال نیز این طرح با پیشرفت چشمگیری مواجه بود و به گفته مسئولان، نسبت به سال‌های قبل، جدی‌تر اجرا شد. تاجایی که در طول مسیر هر استان، پایگاه‌ها، ایستگاه‌ها، چادرها و خودروهای هلال‌ احمر زیادی به چشم می‌خورد. یکی از استان‌هایی که در این زمینه بسیار موفق عمل کرد، استان خراسان رضوی بود. استانی که هر ساله، سیل مسافران زیادی را پذیرا می‌شود. استان خراسان رضوی در طرح نیابت و فاخر هلال‌ احمر، رتبه یک را به خود اختصاص داد. همچنین در خدمت‌رسانی امدادی، نیز برنامه‌های خلاقانه‌تر و ویژه‌تری را نسبت به سال‌های گذشته به نمایش گذاشت. در این استان ۲۴۹ مورد حادثه ترافیکی و جاده‌ای در طرح نوروزی امسال توسط جمعیت هلال‌ احمر منجر به عملیات شد که از این تعداد حادثه ۹۵ مورد مصدوم به مراکز درمانی انتقال و به ۷۳۱ نفر نیز خدمات درمانی سرپایی ارائه شد.

تهیه تجهیزات ایمنی فردی برای امدادگران

مصطفی ذاکر معاون امدادونجات جمعیت هلال‌ احمر استان خراسان رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگار «شهروند» روایتی از برنامه‌های این جمعیت در ایام نوروز ارائه کرد و گفت: «امسال 30 پایگاه ثابت و 10 پایگاه موقت در کل استان داشتیم. ما امسال قبل از شروع طرح نوروزی، اقدام به برگزاری بازآموزی طرح امدادونجات نوروزی کردیم. 850 نفر از داوطلبان و نیروهای کادر این دوره بازآموزی را گذراندند و برای اجرای طرح نوروزی آمادگی کسب کردند.

همچنین یکی دیگر از اقدامات مهم امسال ما این بود که تجهیزات ایمنی فردی برای امدادگران‌مان تهیه کردیم. مثلا چراغ پیشانی، کلاه نجات، دستکش کار و باتوم فلاشر تهیه شد تا نیروهایمان وقتی به ماموریت می‌روند ایمنی آنها بیشتر شود. اگر در جاده تاریک هستند، همین تجهیزات، اخطار می‌دهد و باعث می‌شود در شرایط خاص دیده شوند. ما برای این کار ردیف بودجه نداشتیم و امسال تهیه شد و در اختیار بچه‌ها در سطح پایگاه‌ها قرار گرفت. یکی دیگر از اقدامات ما، تابلوهای سردر برای پایگاه‌ها در جاده‌ها بود. این تابلوها در مسیر نصب شد که نشان می‌داد نزدیک به پایگاه هلال‌ احمر شده‌اند. پرچم و بنر نیز از دیگر تجهیزات ما بود.»

 پایگاه‌های موقت در محوری خاص

او در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید: «مشهد یکی از شهرهایی است که مسافر زیاد دارد تا جایی که امسال مشهد برترین و پرطرفدارترین شهر سال اعلام شد. برای همین در محور مواصلاتی منتهی به مشهد، یعنی از ورودی سمت شاهرود برنامه‌ریزی‌های خاص و ویژه‌تری را انجام دادیم. تقریبا 45 درصد تلفات جاده‌ای استان ما مربوط به این محور است. محوری کویری و یکنواخت و خسته‌کننده است و منجر به خواب‌آلودگی راننده می‌شود. ما در این مسیر خاص پایگاه موقت بیشتری جانمایی کردیم که اگر حادثه اتفاق افتاد نیروهای ما سریع به صحنه برسند.»

هیچوقت به این اندازه و به این وسعت درگیر طرح نوروزی نبودیم

معاون امدادونجات جمعیت هلال‌ احمر استان خراسان رضوی به طرح‌های دیگر در ایام نوروز اشاره می‌کند و می‌گوید: «ما امسال در بحث ایستگاه‌های طرح فاخر نیز بسیار موفق بودیم. فضاهای گسترده‌ای توسط حوزه جوانان و داوطلبان برپا شده بود که در مسیر یکنواخت، مردم خسته نشوند. با این فضاها مردم برای استراحت توقف می‌کردند. تجدید قوا صورت می‌گرفت و دوباره حرکت می‌کردند. از طرف دیگر چون 60 درصد تصادفات در 30 کیلومتری شهرها رخ می‌دهد، امسال در 30 کیلومتری متنهی به شهرها ایستگاه‌های فاخر زیادی برپا شد.

برپایی این ایستگاه‌ها در خارج از شهر بسیار سخت است. از لحاظ پشتیبانی اگر در شهر برپا شود، مشکل آب، برق و رفت و آمد ندارند. ولی در خارج از شهر در محیط‌های بیابانی و کفی این امکانات وجود ندارد و سختی کار همینجا خودش را نشان می‌دهد. نیرو گماشتن در این مکان‌ها و برپایی تجهیزات و فضای مناسب، دشوارتر است. همچنین از لحاظ هزنیه‌ای چندین برابر طرح‌ها در شهر است. برای همین ایجاد این فضاها کار ارزشمندی بود و تاثیراتش را به چشم دیدیم. 25 درصد کاهش تلفات جاده‌ای در کل استان داشتیم که به اذعان مقامات استانی این طرح تاثیر به سزایی در این کاهش داشت. ما در اجرای طرح فاخر هم رتبه اول را کسب کردیم.

درواقع امسال ما در خیلی آیتم‌ها رتبه اول شدیم. من 25 سال در هلال‌ احمر فعال هستم، اما هیچوقت به این اندازه و به این وسعت درگیر طرح نوروزی نبودیم. امسال به اجرای هرچه بهتر این طرح، اهمیت بیشتری داده شد. هدف‌گذاری‌ها مشخص و به طور دقیق اجرایی شد. مسافران نیز استقبال زیادی کردند و اکثرا توقف می‌کردند، بچه‌ها بازی می‌کردند و بزرگترها استراحت؛ فضای آموزشی نیز ایجاد شده بود و همه استفاده می‌کردند.»

پایگاه‌های ما در این طرح خدمات خیلی خوبی دادند

مصطفی ذاکر جزئیات بحث امدادونجات در ایام نوروز را نیز روایت می‌کند و ادامه می‌دهد: «در بحث امدادونجات، تفاوت امسال ما استقرار 24 ساعته نیروهایمان بود. در هر 10 کیلومتر مانده به پایگاه و 10 کیلومتر بعد از پایگاه‌هایمان، یک خودروی هلال‌ احمر مستقر شده بود، با آلارم و گردان روشن. این خودروها به خصوص در شب‌ها خیلی کمک حال مردم بود. هم بحث سرعت کم و بازدارندگی داشت و هم اینکه مردم وقتی می‌دیدند هلال‌ احمر در کنارشان است احساس آرامش خاطری به آنها دست می‌داد.

بچه‌ها شبانه‌روزی پای کار بودند. این برنامه‌ها برای بیشتر دیده شدن هلال‌ احمر در میان مردم، کمک بسیار زیاد و شایانی کرد. ما همچنین پیام‌های آهسته برانید و تابلوهای آموزشی هم در جاده‌ها داشتیم و اطلاع‌رسانی و هشدار می‌دادیم. در کل پایگاه‌های ما در این طرح خدمات خیلی خوبی دادند. زمانی که دبیرکل از استان ما بازدید کرده بود، به ما گفت جاده را تسخیر کرده‌اید.»

فعالیت 1756 تیم امدادونجات

ذاکر در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: «حدود 8786 نفر روز امدادگر و نجاتگر در قالب  1756 تیم امدادونجات مستقر در پایگاه‌های ما بودند و به صورت شبانه‌روزی حضور داشتند. ما امسال در مشهد بحث تجمعات انبوه را هم داشتیم. برای همین یکی از پایگاه‌های ما به نام پایگاه موقت شهید آیت الله رئیسی به عنوان تیم پشتیبان تجمعات انبوه حرم راه‌اندازی شد. آمبولانس و خودروی نجات و نیروها به صورت آماده‌باش بودند. این پایگاه در نزدیک‌ترین فاصله به حرم راه‌اندازی شده بود.

همچنین در شب‌های قدر و لحظه سال تحویل نیز استقرار نیروهای امدادی در داخل حرم داشتیم که اگر حادثه‌ای رخ داد پای کار باشند. خوشبختانه حادثه‌ خاصی رخ نداد ولی مردم به تیم‌های ما مراجعه می‌کردند مثلا برای کنترل فشار. از طرف دیگر طرح قدم به قدم تیم‌های جوانان ما بود که فقط در زمان شهادت امام رضا (ع) اجرا می‌شد، ولی امسال نیز در طرح نوروزی، این طرح نیز اجرا شد و جوانان ما ویلچررانی را هم اجرا کردند.»/

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.