شرط اعزام سربازان به حج

توصیه‌های رئیس پلیس گذرنامه به زائران

رئیس پلیس گذرنامه گفت: در ایام حج، برای افرادی که ممکن است ممنوعیت در سیستم (ممنوع الخروج) داشته باشند، استعلامات لازم انجام می‌شود و اگر موردی باشد، به اطلاع زائرین می‌رسد تا آنها بتوانند برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهند.

به گزارش شهروند آنلاین، با نزدیک شدن به ایام حج تمتع، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زائران بیت‌الله الحرام، دریافت به‌موقع گذرنامه و انجام امور مربوط به خروج از کشور است؛ مسائلی که در صورت بروز اختلال، می‌تواند کل برنامه‌ریزی یک زائر را دچار مشکل کند. در این میان، پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا نقش کلیدی در تسهیل روند اعزام زائران ایفا می‌کند؛ چه در حوزه صدور اسناد مسافرتی و چه در زمینه کنترل این اسناد در مبادی خروجی کشور.

برای بررسی آمادگی پلیس در این زمینه، نحوه خدمات‌رسانی در فرودگاه‌ها، وضعیت تعامل با سازمان حج و زیارت و همچنین پاسخ به برخی پرسش‌های پرتکرار زائران درباره مفقودی گذرنامه یا مشکلات احتمالی ممنوع‌الخروجی، با سرهنگ امید نودهی، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا گفت‌وگو کرده‌ایم.

سرهنگ امید نودهی، رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: پلیس مهاجرت و گذرنامه در دو بخش خدمات به زائرین بیت‌الله الحرام ارائه می‌دهد. اولین بخش مربوط به صدور اسناد مسافرتی، که به‌طور معمول به آن گذرنامه گفته می‌شود، است. این خدمات به‌طور کامل و به موقع ارائه می‌شود. دومین بخش مربوط به کنترل اسناد مسافرتی است که در ایستگاه‌های 22 گانه هوایی برای خدمات‌رسانی به زائرین محترم در نظر گرفته شده است.

او افزود: در خصوص صدور اسناد مسافرتی، هماهنگی‌های لازم از قبل با ادارات کل حج و زیارت استان‌ها انجام شده است. الحمدالله، اسناد مسافرتی حجاج به خوبی و به موقع صادر و در اختیار زائرین، کاروان‌ها و مدیران کاروان‌ها قرار گرفته است.

نودهی بیان کرد: در حوزه خدمات گذرنامه در فرودگاه‌ها، آمادگی کامل برای ارائه خدمات به زائرین در نظر گرفته شده است. تمامی سیستم‌ها و زیرسیستم‌ها به روز رسانی شده و اقدامات لازم برای خدمات‌رسانی در مرزهای هوایی به‌خوبی پیگیری شده است.

رئیس پلیس گذرنامه افزود: در صورتی که برخی از زائرین نیاز به چاپ مجدد گذرنامه داشته باشند، این امکان فراهم است. به عنوان مثال، در مواردی که اعتبار گذرنامه‌ها نزدیک به انقضا است یا برخی زائرین اصلاً گذرنامه ندارند، پلیس مهاجرت و گذرنامه قادر است به‌سرعت گذرنامه‌های جدید را چاپ کرده و به دست زائرین برساند.

او همچنین گفت: تعامل و هماهنگی خوبی میان پلیس مهاجرت و گذرنامه استان‌ها و ادارات حج و زیارت استان‌ها برقرار شده است و در کوتاه‌ترین زمان ممکن گذرنامه‌های زائرین چاپ و صادر می‌شود. تاکنون گزارشی از تأخیر در صدور یا چاپ گذرنامه نداشته‌ایم و هیچ زائری به‌خاطر عدم صدور گذرنامه دچار مشکل نشده است.

نودهی خاطرنشان کرد: در صورتی که زائری در عربستان گذرنامه خود را گم کند، اولین اقدام برای او این است که موضوع را به مقامات مربوطه اطلاع دهد. ما با همکاری و تعامل با عزیزان حج و زیارت سعی کرده‌ایم تا هرگونه مشکل به‌سرعت حل شود و اگر زائری ممنوعیتی در سیستم داشته باشد، این موضوع فوراً به او اطلاع داده می‌شود تا مشکل خود را پیگیری و رفع کند.

او افزود: در ایام حج، برای افرادی که ممکن است ممنوعیت در سیستم (ممنوع الخروج) داشته باشند، استعلامات لازم انجام می‌شود و اگر موردی از ممنوعیت خروج وجود داشته باشد، به اطلاع زائرین می‌رسد تا آنها بتوانند برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهند.

رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه ادامه داد: همچنین توصیه ما این است که افرادی که برای خروج از کشور دچار محدودیت هستند، مانند دانشجویان، نظامیان یا افرادی که تعهد خدمت به سازمان خاصی دارند، باید از مرجعی که وظیفه صدور اجازه خروج را دارد، پیگیری کنند تا مشکلی در ایام سفر برای آنها پیش نیاید.

او توضیح داد: در خصوص افراد با تعهدات خدمتی، مانند سربازان، اگر سازمان مربوطه اجازه خروج را صادر کند، آنها می‌توانند بدون هیچ منعی از کشور خارج شوند./

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.