غزه با نزدیک شدن به سومین ماه ممنوعیت ورود آب و غذا از سوی رژیم صهیونیستی، به قحطی تمام‌عیار نزدیک‌ می‌شود

کشتن با گرسنگی!

صلیب سرخ: فعالیت‌های بشردوستانه در غزه در آستانه فروپاشی کامل است

«ایمان رجب، در چادری پر از مگس در شهر غزه نشسته و بارها و بارها توده‌های آرد را از الک رد می‌کند. او نصف کیسه آرد را در زباله‌ها پیدا کرد که پر از آفت بود و نشانه‌های واضحی از آلودگی در آن دیده می‌شد. تنها امید این زن برای سیرکردن و زنده نگه‌داشتن ٦ فرزندش همین کیسه است. او یک‌بار دیگر آرد را الک کرد تا نان درست کند. رجب در مورد نانی که از این آرد درست می‌شود، گفت: «بچه‌های من بعد از خوردن آن استفراغ می‌کنند. بوی وحشتناکی دارد، اما چه کار دیگری از دستم برمی‌آید؟ اگر این را نخورند، به آنان چه بدهم؟» او یکی از صدهاهزار پدر و مادر در غزه است که برای سیر کردن شکم فرزندان‌شان تقلا می‌کنند، در حالی که این منطقه‌ جنگ‌زده‌ فلسطینی به سمت قحطی تمام‌عیار پیش می‌رود.» این توصیف «سی‌ان‌ان» از نزدیک‌شدن به سومین ماه محاصره کامل غزه به دست اسرائیل و استفاده این رژیم از سلاح گرسنگی علیه مردم این منطقه است. این در حالی است که حملات هوایی اسرائیل نیز به غزه ادامه دارد.

به گزارش شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، نزدیک به دو ماه است که اسرائیل غزه را کاملا محاصره کرده و اجازه ورود حتی یک کامیون کمک‌های بشردوستانه یا کالاهای تجاری را نمی‌دهد. از دوم مارس تمام جریان‌های کمک‌های بین‌المللی حیاتی برای ۲.۴ میلیون فلسطینی در غزه به شدت کنترل می‌شود. این طولانی‌ترین مدتی است که اسرائیل چنین محاصره کاملی را اعمال کرده است. اسرائیل می‌گوید ورود کمک‌های بشردوستانه را برای تحت فشار قرار دادن حماس با هدف آزادی گروگان‌ها (اسرا) قطع کرده، اما سازمان‌های بین‌المللی می‌گویند این اقدام نقض قوانین بین‌المللی است و اسرائیل را به استفاده از گرسنگی‌دادن به عنوان سلاح جنگی -که جنایت جنگی محسوب می‌شود- متهم می‌کنند.

اسرائیل سلاح گرسنگی به روی غزه کشیده و جهان هیچ کاری نمی‌کند

به گزارش رسانه انگلیسی «میدل‌ایست‌آی»، گرسنگی‌دادن، راهبردی به قدمت خود جنگ است که به‌عنوان سلاحی برای کشتار جمعی به کار گرفته می‌شود تا حداکثر آسیب را وارد کند و همیشه با بی‌توجهی حساب‌شده به کسانی که در نتیجه‌ آن رنج می‌برند و می‌میرند، همراه است. این شکل خاص از خشونت آنقدر وحشتناک است که در کنوانسیون‌های ژنو و اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی به‌عنوان جنایت جنگی خاص شناخته شده است. علاوه بر این، قطعنامه ۲۴۱۷ سازمان ملل هم «گرسنگی‌دادن به غیرنظامیان به‌عنوان یک روش جنگی» و «محروم کردن غیرنظامیان از اقلام ضروری برای بقا» را محکوم می‌کند.

این رسانه نوشت که با وجود انبوهی از حمایت‌های قانونی، اکنون بیش از یک سال از زمانی که مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حق غذا، اذعان کرد که کارشناسان قحطی هرگز شاهد گرسنگی گسترده و سریع جمعیت غیرنظامی مانند غزه نبوده‌اند، می‌گذرد. این مقام همچنین پنجشنبه در مصاحبه با «الجزیره» گفت که «اسرائیل از جان کودکان فلسطینی به‌عنوان ابزار چانه‌زنی استفاده می‌کند. ما از هر آنچه در دسترس بود برای توصیف وحشت و هولناکی آنچه اسرائیل در غزه انجام می‌دهد، استفاده کردیم. اسرائیل به‌طور سیستماتیک از غذا به عنوان سلاح استفاده می‌کند. ما گفتیم که اسرائیل مرتکب نسل‌کشی، گرسنگی و جنایات جنگی می‌شود. جهان باید فوراً اسرائیل را تحریم کند.»

در طول ماه‌های اولیه سال ۲۰۲۴، نمایندگان کمک‌های پزشکی برای فلسطینی‌ها، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و بسیاری دیگر هشدارهای مشابهی مبنی بر اینکه اسرائیل عمدا و به‌طور سیستماتیک جمعیت فلسطینی غزه را گرسنه نگه می‌دارد، صادر کردند. این هشدارها تا کنون نتیجه عملی نداشته است.غزه

برنامه جهانی غذا: انبارها خالی است

به گزارش «سی‌ان‌ان»، برنامه جهانی غذا (WFP) اعلام کرده که انبارهایش اکنون خالی است. آشپزخانه‌های خیریه‌ای که هنوز فعال هستند، به‌شدت در حال جیره‌بندی آخرین ذخایر خود هستند. موارد سوءتغذیه حاد کودکان در غزه به‌سرعت در حال افزایش است که یکی از نشانه‌های آشکار قحطی قریب‌الوقوع است. طبق گزارش سازمان ملل، ماه گذشته نزدیک به ۳۷۰۰ کودک به سودتغذیه حاد مبتلا شدند که نسبت به ماه فوریه ۸۲ درصد افزایش داشت. سازمان‌های امدادرسانی که زمانی پاسخگوی بحران غذایی بودند که غزه را در این جنگ تقریبا ۱۹ ماهه آشفته کرده بود، اکنون دیگر پاسخگو نیستند.

یاسمین میدهان، هماهنگ‌کننده اضطراری برنامه جهانی غذا در غزه، در حالی که در یک انبار خالی ایستاده بود، گفت: «ذخایر این سازمان تمام شده است. بیش از ۴۰۰هزار نفر از آشپزخانه‌های ما کمک دریافت می‌کردند و حالا این کمک‌ها متوقف شده است.»

برنامه جهانی غذا می‌گوید اگر اسرائیل دروازه‌های غزه را باز کند، آماده است تا کمک‌های کافی بفرستد و کل جمعیت را تا دو ماه تغذیه کند. آژانس امداد و کار سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) هم اعلام کرد که نزدیک به ۳۰۰۰ کامیون پر از کمک‌های امدادی در انتظار ورود به غزه هستند. برای رسیدن هر دو این کمک‌ها اسرائیل باید محاصره را تمام کند. با وخیم‌تر شدن اوضاع در غزه، اسرائیل تاکنون هیچ نشانه‌ای از اقدام برای جلوگیری از قحطی فراگیر بروز نداده است.

سی‌ان‌ان: دولت ترامپ از محاصره غزه حمایت می‌کند

در ادامه این گزارش آمده است: متحدان اروپایی اسرائیل، از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس درخواست‌هایی برای اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه مطرح کرده‌اند. در این میان یک استثنای قابل توجه وجود دارد و آن اینکه دولت دونالد ترامپ از این محاصره اسرائیل حمایت می‌کند. شورای امنیت ملی کاخ سفید بیانیه‌هایی در حمایت از کنترل اسرائیل بر جریان کمک‌های بشردوستانه به‌عنوان ابزار چانه‌زنی با حماس برای وادار کردنش به آزادی گروگان‌ها (اسرا)ی بیشتر صادر کرده است. هفته گذشته، سفیر تازه منصوب‌شده آمریکا در اسرائیل درخواست‌های مقامات سازمان‌های بشردوستانه برای اعمال فشار بر اسرائیل با هدف باز کردن گذرگاه‌ها را رد کرد.

حمله اسرائیل به کشتی غیرنظامی حامل کمک‌های بشردوستانه

کشتی غیر نظامی «ناوگان آزادی»، حامل کمک‌های بشردوستانه که برای شکستن محاصره غزه راهی این منطقه بود، هدف حمله پهپادی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و در آب‌های بین‌المللی نزدیک مالت لنگر انداخت. به گزارش «میدل‌ایست‌آی»، به گفته ائتلاف ناوگان آزادی (FFC)، -فعالانی که برای پایان‌دادن به محاصره غزه توسط اسرائیل مبارزه می‌کنند و این ماموریت را سازماندهی کرده بود- به نظر می‌رسد این حمله عمدا ژنراتور کشتی را هدف قرار داد و باعث آتش‌سوزی و شکافی چشمگیر در بدنه شد که کشتی را در معرض خطر غرق شدن قرار داد. این ائتلاف اعلام کرد که این مأموریت را تحت سکوت رسانه‌ای برای جلوگیری از هرگونه خرابکاری احتمالی سازماندهی کردند. این کشتی که کمی قبل از حمله حرکت خود را آغاز کرده بود، حامل حداقل 30 چهره برجسته از 21 کشور بود.کشتی کمک‌های بشردوستانه

صلیب سرخ: فعالیت‌های بشردوستانه در غزه در آستانه فروپاشی کامل است

با بغرنج شدن اوضاع فلسطینان تحت محاصره در غزه، صلیب سرخ جهانی هشدار داد که پس از دو ماه ممانعت اسرائیل از ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، امداد و نجات در این منطقه جنگ‌زده در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد. در بیانیه‌ صلیب سرخ آمده است: «بدون از سرگیری فوری ارسال کمک‌ها، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به غذا، دارو و مایحتاج ضروری برای ادامه بسیاری از برنامه‌های خود در غزه دسترسی نخواهد داشت.»

پاسکال هانت، معاون مدیر عملیات کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، گفت: «غیرنظامیان غزه در مبارزه طاقت‌فرسای روزانه برای زنده‌ماندن از خطرات جنگ، کنار آمدن با آوارگی و تحمل عواقب محرومیت از کمک‌های بشردوستانه هستند. نباید و نمی‌توان اجازه داد که این وضعیت بیش از این تشدید شود.»

«فیلیپ لازارینی»، رئیس آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم از اسرائیل خواست محاصره غزه را پایان دهد. او گفت که محاصره غزه توسط اسرائیل، کودکان، زنان، سالمندان و مردم عادی را به صورت جمعی مجازات می‌کند. آنها به خاطر تولد و زندگی در غزه، به صورت جمعی مجازات می‌شوند. اسرائیل باید محاصره را تمام کند و اجازه دهد مایحتاج اولیه به دست مردم برسد.»

امدادگر سازمان ملل: ذخایر غذایی عمدتا تمام شده؛ دسترسی به آب غیرممکن است

«رویترز» نیز دیروز به نقل از یک مقام امدادرسانی سازمان ملل گزارش داد که بر اثر محاصره کامل غزه به دست اسرائیل، درگیری‌ها بر سر کاهش مایحتاج روزانه در این باریکه در حال اوج گرفتن است. تمام مایحتاج بیش از ٢ میلیون ساکن غزه به‌طور کامل قطع شده و مواد غذایی ذخیره‌شده در طول آتش‌بس آغاز سال، تقریبا تمام شده است.
این خبرگزاری نوشت: این طولانی‌ترین محاصره‌ای است که غزه تاکنون با آن مواجه بوده است. ساکنان فلسطینی و مقامات امدادی گفتند که چهارشنبه حداقل پنج مورد غارت در سراسر این منطقه محاصره‌شده رخ داده است.

اولگا چروکو، امدادگر دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) در شهر غزه، گفت که خشونت‌های بین گروهی بر سر تدارکات تشدید شده است. او دیروز از طریق ویدئو به یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گفت: «در حالی که جنگ ادامه دارد، آذوقه رو به اتمام است؛ ذخایر غذایی اکنون عمدتاً تمام شده است. دسترسی به آب غیرممکن شده است. (اسرائیل علاوه بر جلوگیری از ورود هرگونه کمک، برق کارخانه اصلی آب‌شیرین‌کن غزه را نیز قطع و دسترسی به آب پاک را مختل کرده است.) در واقع، همین الان که با شما صحبت می‌کنم، درست در طبقه پایین این ساختمان، مردم برای آب می‌جنگند. یک کامیون آب، تازه رسیده است و مردم بر سر آب با همدیگر درگیر می‌شوند.»

اسرائیل منکر گرسنگی در غزه!/امدادگر سازمان ملل: گرسنگان میان انبوهی از زباله دنبال زندگی می‌گردند

به گزارش رویترز، برخی از گروه‌های امدادی می‌گویند هفته گذشته ذخایر غذایی آنها تمام شده و آشپزخانه‌های محلی در معرض خطر تعطیلی‌اند. اسرائیل رو‌به‌رو بودن غزه با بحران گرسنگی را انکار کرده است و می‌گوید هنوز کمک‌های کافی برای ادامه حیات جمعیت وجود دارد. چروکو گفت که مردم گرسنه، میان انبوهی از زباله به دنبال هر چیزی که به زنده ماندن‌شان کمک کند، می‌گردند. او افزود: «من کودکان و افراد مسنی را می‌بینم که میان توده‌های زباله کندوکاو می‌کنند. آنان نه فقط در جست‌وجوی چیزی برای سوزاندن، بلکه در پی خوراک روزانه‌اند.»

غذای حداقلی؛ کالایی لوکس در غزه/نمی‌خواهم فرزندم از گرسنگی بمیرد

به گفته عفو بین‌الملل، اکثر فلسطینی‌ها مجبورند به آشپزخانه‌های شلوغ محلی تکیه کنند، جایی که آوارگان ساعت‌ها انتظار می‌کشند فقط برای یک وعده غذایی در روز. یکی از والدین آواره به این سازمان گفت: «ما نمی‌پرسیم غذا تازه یا خوب است؛ این کالایی لوکس است. فقط می‌خواهیم شکم فرزندان‌مان را سیر کنیم. نمی‌خواهم فرزندم از گرسنگی بمیرد.»
یکی از ساکنان غزه به عفو بین‌الملل گفت: «با بمباران بی‌وقفه و خطری که همه جا در کمین است، آدم نمی‌داند چه می‌شود. ممکن است فرزندتان را برای آوردن آب بفرستید، اما در کیسه‌ جسد برگردد. اینجا هر روز همین‌طور است.»/

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.