همزمان با ادامه محاصره غزه و از بین رفتن مناطق امن، گاردین هشدار داد: «نکبتی» دیگر در راه است!

طرح صهیونیست‌ها برای اخراج تمام فلسطینیان از غزه

فلسطینی‌ها ١٥ می ١٩٤٨ را روز نکبت می‌دانند؛ روز تاسیس رژیم صهیونیستی و آغاز آوارگی آنها از سرزمین‌شان

«خلیل الحکیمی، مانند بسیاری دیگر در سراسر غزه، برای اولین‌بار در بیش از یک سال، احساس کرد باری از دوشش برداشته شده و آن وقتی بود که اسرائیل و حماس در ژانویه بر سر آتش‌بسی که مدت‌ها به تعویق افتاده بود، به توافق رسیدند. او گریه می‌کرد و پنج فرزندش را محکم در آغوش گرفته بود: «عمیق خوابیدم، فارغ از صدای بمباران، ویرانی و مرگ.» این مهندس ۴۴ساله دسامبر ٢٠٢٤ شبی در خیابان‌های تاریک غزه به دنبال غذا می‌گشت که هدف گلوله تک‌تیراندازهای اسرائیلی قرار گرفت. سه ماه بعد، پای راستش را قطع کردند و با عصا به خانه‌اش در جبالیا بازگشت. میان آوار، این خانواده شروع به فکر کردن درباره چگونگی بازسازی زندگی خود کردند، اما این آرامش کوتاه‌مدت بود. اسرائیل دو ماه بعد به‌طور یکجانبه از توافق آتش‌بس خارج شد و اوایل ماه مارس محاصره کامل سرزمین فلسطین را آغاز کرد و دو هفته پس از آن بمباران تمام‌عیار را از سر گرفت. حالا که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی طرح عملیات «ارابه‌های گیدئون» را تصویب کرده، عملیاتی که به گفته یک مقام اسرائیلی مستلزم «فتح غزه» خواهد بود، ​این مهندس اهل جبالیا، می‌گوید هرگز در تمام عمر به ترک غزه فکر نکرده است.» گزارش گاردین درباره تشدید حملات و محاصره اسرائیل در غزه این‌گونه آغاز می‌شود و در ادامه به تبعات انتشار طرح این رژیم برای تصرف غزه می‌پردازد که در ادامه می‌خوانید:

70 درصد غزه تحت اشغال رژیم صهیونیستی

بیش از دو ماه است که هیچ غذا یا تجهیزات پزشکی وارد غزه نشده و نیروهای اسرائیلی اکنون حدود ۷۰ درصد از این سرزمین را به‌عنوان منطقه حائل نظامی یا مناطق ممنوعه غیرنظامی تصرف کرده‌اند و ۲.۳ میلیون جمعیت و عملیات امدادرسانی را به مناطق کوچک‌تر -که دیگر به عنوان «مناطق امن به دلایل بشردوستانه» تعیین نشده‌اند- سوق داده‌اند. رفح، در مرز مصر، شریان حیاتی غزه به جهان خارج بود، اما اکنون تحت کنترل کامل اسرائیل است و این باریکه را به منطقه‌ای محصور در قلمرو اسرائیل تبدیل کرده است. یک ژنرال سابق اسرائیلی پیشتر گفته بود که هر کسی رفح را کنترل کند، غزه را نیز کنترل می‌کند. در صحنه بین‌المللی نیز دونالد ترامپ با پیشنهاد اخراج فلسطینیان، تابوی چنددهه‌ای را شکسته است.

غزه
بچه‌های فلسطینی در خرابه‌های ساختمانی ویران‌ در غزه نشسته‌اند. عکس: خبرگزاری فرانسه

در طول ۱۸ ماه جنگ، اسرائیل به‌طور هدفمند جزئیات مشخصی درباره برنامه‌های خود برای آینده غزه منتشر نکرده است. اما پس از جلسه کابینه امنیتی در اواخر روز یکشنبه، مقامات اسرائیلی گفتند که نیروهای دفاعی اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله جدیدی هستند که به «فتح غزه و تصرف سرزمین‌های فلسطینی و انتقال جمعیت غزه به جنوب برای حفاظت از آنها» خواهد انجامید. فلسطینی‌ها می‌گویند که حملات وحشیانه جدید، محاصره بی‌سابقه، تصرف رفح و اعلام اسرائیل مبنی بر اینکه قصد دارد این سرزمین را «فتح» کند و «حضوری پایدار» در آنجا داشته باشد -که همگی از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید و با تأیید او آغاز شده‌اند- فقط به یک هدف نهایی اشاره دارند: اینکه آنها مجبور به ترک غزه خواهند شد.

«صمود»؛ آرمان اصلی فلسطینیان

تقریبا ۸۰ سال پس از تأسیس اسرائیل، وضعیت پناهندگان فلسطینی همچنان یک مسأله پیچیده بین‌المللی است. تقریبا ۷۰ درصد از جمعیت غزه از نسل پناهجویانی هستند که در جنگ پیرامون ایجاد اسرائیل در سال ۱۹۴۸ آواره شدند؛ جنگی که در عربی به‌عنوان «نکبت» یا فاجعه شناخته می‌شود. حدود ۵میلیون فلسطینی در سراسر جهان خواستار حق بازگشت به خانه‌ها و املاک اجدادی خود در داخل اسرائیل هستند. حق بازگشت فلسطینیان پیوسته توسط اسرائیل رد شده، اما این حق همچنان به‌عنوان مطالبه سیاسی اصلی فلسطینیان باقی مانده است. تقریبا هر خانواده فلسطینی خاطرات دردناکی از روز «نکبت» دارد، که الهام‌بخش یکی دیگر از آرمان‌های کلیدی فلسطینیان بوده است: «صمود» یا استقامت و پایداری، که بر اهمیت ریشه‌داشتن در سرزمین فلسطین و امتناع از ترک آن تأکید دارد.

جامعه بین‌المللی دهه‌ها اصرار داشته که درگیری اسرائیل و فلسطین فقط با راه‌حل دو دولتی قابل حل است. با این حال، ترامپ این ایده و توافق آتش‌بس خود را در ماه فوریه با این پیشنهاد که تنها «طرح عملی» برای غزه، خروج جمعیت و بازسازی این منطقه به عنوان «ریویرای خاورمیانه» است، نقض کرد. این طرح که به‌طور گسترده به عنوان طرحی برای پاکسازی قومی محکوم شد، از سوی مصر و اردن هم که ترامپ ابتدا پیشنهاد داده بود باید فلسطینی‌های بیشتری را بپذیرند، قاطعانه رد شد.
اگرچه کاخ سفید از آن زمان تا حدودی از پیشنهاد ترامپ عقب‌نشینی کرده، اما این طرح هنوز روی میز است. رویترز گزارش داد که مقامات آمریکایی مذاکرات اولیه‌ای را با دولت‌های سودان، سومالی و سومالی‌لند درباره موافقت با اسکان مردم غزه انجام داده‌اند و اسرائیل در حال ایجاد آژانسی در وزارت دفاع برای نظارت بر «خروج داوطلبانه» است.

مردی فلسطینی در اردوگاه آوارگان در منطقه المواسی. عکس: آناتولی
امدادگران، آخرین شاهدان جنایات اسرائیل

جنگ غزه یکی از مرگبارترین و مخرب‌ترین جنگ‌ها در تاریخ معاصر است. بیش از ۵۴ هزار فلسطینی در حمله اسرائیل به این منطقه کشته شده‌اند. حدود ۷۰ درصد از زیرساخت‌های غزه آسیب دیده و سیستم‌های آب، فاضلاب و پزشکی آن کاملا نابود شده است. در حالی که اسرائیل اکنون حملات خود را به غزه افزایش داده است، «مناطق امن به دلایل بشردوستانه» که اسرائیل تعیین‌ کرده بود، از جمله المواسی، در ساحل جنوبی، که بیش از یک میلیون نفر در طول سال ۲۰۲۴ به آنجا پناه بردند، بی‌سروصدا کنار گذاشته شده‌اند.

مقامی امدادرسان از سازمان بشردوستانه بزرگی به گاردین گفت: «رفح به‌عنوان المواسی جدید تعیین خواهد شد و مردم از رفح تشویق به ترک آن خواهند شد. نقشه کاملا مشخص است.» همزمان با تصرفات جدید ارتش اسرائیل در غزه، یک افسر سابق اطلاعات ارتش گفت که به نظر می‌رسد پروتکل هدف‌گیری در حملات هوایی غزه از زمان فروپاشی آتش‌بس «سهل‌گیرانه‌تر» شده است. یک مقام ارشد امدادرسانی که از محدودیت‌های اخیر اسرائیل در مورد قوانین ویزا و ثبت‌نام برای سازمان‌های بشردوستانه انتقاد می‌کرد، گفت: «ما آخرین بازیگران مستقل در غزه هستیم؛ آخرین شاهدان بین‌المللی اتفاقات. اگر ما برویم، دیگر تمام است: اسرائیل می‌تواند هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.»

روزنامه تایمز اسرائیل هفته گذشته گزارش داد که کوگات (بخشی از ارتش رژیم صهیونیستی است که به ابعاد لجستیکی و غیرنظامی در سرزمین‌های اشغالی می‌پردازد) تخمین می‌زند که برای جلوگیری از آنچه «یک بحران بزرگ انسانی» توصیف کرد، باید ظرف چند هفته آینده دوباره اجازه ورود کمک‌ها به غزه را بدهد، اما هیچ جدول زمانی دقیقی برای عملیاتی‌شدن آن وجود ندارد. در این میان، زمان برای مردم غزه به سرعت می‌گذرد. ​​حکیمی، مهندس اهل جبالیا، گفت: «هرگز فکر نمی‌کردم که در تمام عمرم غزه را ترک کنم، اما دیگر هیچ افقی، هیچ آینده‌ای، هیچ چیز اینجا وجود ندارد. هر روز بدتر از روز قبل است.»

غزه
توزیع غذا توسط خیریه‌ها در خان یونس. عکس: گتی ایمیجز
واکنش‌ها به طرح اشغال غزه از سوی رژیم صهیونیستی

حماس دیروز اعلام کرد که طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش حملات زمینی در غزه نشان‌دهنده تصمیم آشکار برای قربانی کردن اسرای صهیونیست در غزه است. این اقدام همچنین چرخه شکست این رژیم را که ١٨ ماه پیش آغاز شد، بدون دستیابی به هیچ یک از اهداف اعلام شده خود بازتولید می‌کند. حماس مرعوب تهدیدها و نقشه‌های ارتش اسرائیل نخواهد شد.پس از اعلام تشدید حملات از سوی اسرائیل، حماس اعلام کرد که دیگر دلیلی برای مذاکرات آتش‌بس با اسرائیل ندارد و از جامعه بین‌المللی خواست تا «جنگ گرسنگی» اسرائیل علیه غزه را متوقف کند.

باسم نعیم، یکی از مقامات ارشد حماس، به خبرگزاری فرانسه گفت: «تا زمانی که جنگ گرسنگی و جنگ نابودی در غزه ادامه دارد، هیچ منطقی برای شرکت در مذاکرات یا بررسی پیشنهادهای آتش‌بس جدید وجود ندارد.»سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی از طرح رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که این طرح منجر به کشته شدن غیرنظامیان بیشتری خواهد شد. وزارت خارجه فرانسه نیز طرح اسرائیل را به شدت مورد انتقاد قرار داد و آن را «غیرقابل قبول» خواند.

چین نیز دیروز اعلام کرد که از این تحولات بسیار نگران است. لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، گفت: «چین با اقدامات نظامی مداوم اسرائیل در غزه مخالف است و امیدوار است همه طرف‌ها به طور مداوم و موثر توافق آتش‌بس را اجرا کنند و به مسیر درست برای حل سیاسی این مسأله برگردند.»/

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.