دکتر کولیوند در آیین گرامیداشت هفته هلالاحمر مطرح کرد:
انجام یک میلیون و ۷۰۰ هزار عملیات برای نجات جان هموطنان
رئیس جمعیت هلال احمر در آیین گرامیداشت هفته هلال احمر گفت: در سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار عملیات برای نجات جان انسانها توسط نیروهای هلال احمر انجام شد.
به گزارش شهروند آنلاین از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ آیین گرامیداشت هفته هلال احمر با حضور رئیس جمهوری و مسئولین کشوری و لشکری در سالن اجلاس سران برگزار شد.
دکتر پیرحسین کولیوند در این آیین گفت: هیچ خدمتی در دستگاههای مردمی، الهیتر از نجات جان انسان نیست. در این مسیر، ما موفق شدیم بیش از سه و نیم میلیون داوطلب را شناسایی، جذب و سازماندهی کنیم. این، فقط یک عدد نیست؛ بلکه یعنی میلیونها انسان آمادهاند تا در زمان حادثه، داوطلبانه و با کمترین توقع، جان بر کف در خدمت مردم باشند.
وی افزود: در میان آنها، ۷۰ هزار جوان آموزشدیده و متخصص در قالب تیمهای واکنش سریع، شبانهروز آمادهاند تا در کمترین زمان، در هر نقطهای از کشور وارد عمل شوند. ما در گام بعد ، سازماندهی دقیق امدادگران و نجاتگران در پایگاههای امدادی را انجام دادیم. این نیروها با اولویت بیمه شدن، افزایش سطح معیشت، و بهرهمندی از دستورالعملهای جدید و تخصصی در حال فعالیت هستند.
کولیوند ادامه داد: در بخش لجستیک، با ۹۱۶ دستگاه خودروی امدادی، آمبولانس و تجهیزات پیشرفته توانستیم عملیاتهای بینظیری را انجام دهیم. برنامهریزی برای خرید ۱۵۰۰ دستگاه جدید و چندین بالگرد نیز در حال اجراست تا ناوگان امدادی ما بهروز و چابکتر شود.
دکتر کولیوند تاکید کرد: افتخار میکنیم که در سال گذشته، بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار عملیات امدادی را در سطوح ملی و بینالمللی به انجام رساندهایم؛ از زلزلهها و سیلابها گرفته تا عملیاتهای نجات جادهای، کوهستانی و دریایی. انبارهای امدادی در سراسر کشور، به عنوان ذخایر راهبردی، تجهیز و تکمیل شدهاند. همچنین، برای شناسایی دقیق مناطق پرخطر و برنامهریزی پیشگیرانه، نقشه جامع خطرپذیری تهران و استانهای کشور را تهیه کردهایم.
این مقام مسئول در هلال احمر یادآور شد: با رویکردی فناورانه، وارد فاز هوشمندسازی عملیات شدهایم. استفاده از رباتهای غریقنجات، پهپادهای امدادی، سامانههای موقعیتیاب، و تجهیزات انفرادی مدرن در حال اجراست تا امدادگران ما با قدرت بیشتری عمل کنند.
وی افزود: در این میان، خانههای هلال در اقصی نقاط کشور توسعه یافتهاند تا فرهنگ آمادگی، آموزش، و مشارکت عمومی را در دل محلهها و روستاها نهادینه کنند. این خانهها، پناهگاه آموزش، تمرین، و همبستگی اجتماعیاند.
و نهایتاً، در مناسبتهای عظیم مذهبی همچون اربعین حسینی و مراسم حج، با تمام توان امدادی، در کنار زائران و عاشقان اهلبیت علیهمالسلام ایستادهایم.
بهداشت و درمان؛ سلامت، حق همگان
دکتر کولیوند با اشاره به کارنامه هلال احمر در حوزه سلامت گفت: جمعیت هلال احمر در سالهای اخیر نقش کلیدی در تولید و تأمین دارو و تجهیزات پزشکی ایفا کرده است. ما در مسیر تولید داروهای نوترکیب، داروهای خاص و حیاتی، با کمترین هزینه و در سریعترین زمان، گامی استوار برداشتهایم تا بیماران خاص و نیازمند در کشور با دغدغه کمتری زندگی کنند.
وی افزود: بیش از ۲۰۰ مرکز توانبخشی در سراسر کشور راهاندازی و توسعه دادهایم. این مراکز به ویژه برای جانبازان، سالمندان و معلولین حرکتی، محل بازتوانی، امید و بازگشت به زندگی فعال است. در گامیبزرگ، مراکز تولید اندام مصنوعی هوشمند را پایهگذاری کردهایم. امروز نهتنها به داخل کشور، بلکه به منطقه نیز خدمات میدهیم و دبیرخانه دائمی این اقدام انساندوستانه را با حضور بیش از ۲۰ کشور عضو فعال نگهداشتهایم.
کولیوند تصریح کرد: در استانهای کمتر برخوردار مانند سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، شمالی و رضوی، هرمزگان و کرمان، با همکاری صلیب سرخ، پروژه غربالگری بیماران اسکلتی-عضلانی را اجرا کردیم؛ حرکتی پیشگیرانه که از رنجهای آتی جلوگیری میکند.
طنین صدای انسانیت از ایران
دکتر کولیوند با اشاره به اهم فعالیت های هلال احمر در عرصه بین الملل گفت: در فضای جهانی، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با افتخار، حامل پرچم انساندوستی است. ما موفق به انعقاد ۳۰ تفاهمنامه همکاری با جمعیتهای ملی دیگر شدهایم. این تفاهمها، در حوزه سلامت، آموزش، امداد، و صلح، بستری برای تعامل سازنده میان ملتهاست.
از دولت ترکیه، عالیترین نشان صلیب سرخ و مدال فداکار خدمت را دریافت کردیم که افتخاری برای ملت ایران است. در مجامع بینالمللی، نهتنها حضوری مؤثر داشتیم، بلکه با ریاست و ارائه شش پیشنهاد تخصصی در مجمع عمومی صلیب سرخ، توانستیم سه مورد را برای ایران به تصویب برسانیم.
وی افزود: بهویژه، ریاست کمیته سلامت و اقدامات بشردوستانه کشورهای بریکس به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، نقطه عطفی در دیپلماسی سلامت و بشردوستی بود. ما همچنین با ارسال مستندات نقض حقوق بشردوستانه در غزه و لبنان به دادستان دیوان کیفری بینالملل، سکوت را شکستیم و همراهی ملتها را برای حمایت از امدادگران مظلوم هدف حمله جلب کردیم. جمعیت هلال احمر در صف نخست حمایت از جبهه مقاومت ایستاده است. چه در کمکهای مردمی، چه در اعزام نیروهای امداد، چه در پیگیریهای حقوقی، هیچگاه ساکت نبودهایم. در بحرانهای جهانی چون زلزله ترکیه و سوریه، سیلابهای پاکستان، زلزله افغانستان و فاجعه لیبی، تیمهای ما از نخستین حاضران در میدان بودند.
دکتر کولیوند خاطرنشان کرد: در لبنان، ما مصدومان حملات تروریستی پیام رسانها را برای درمان به ایران اعزام کردیم. این یعنی ایران، نهتنها در سیاست بلکه در عمل، در کنار ملتهای مظلوم ایستاده است.
جوانان و داوطلبان؛ قلب تپنده هلال احمر
رئیس جمعیت هلال احمر توضیح داد: در جمعیت هلال احمر، جوانان نه یک گروه، بلکه یک جریان پویا هستند. ما با برگزاری آموزشهای مهارتی، روانشناختی، امدادی و اجتماعی، در مدارس، مساجد، دانشگاهها و محلهها، بستری را برای پرورش نیروهای مؤثر آینده فراهم کردهایم. خیرین داخلی و خارجی را با نگاه هدفمند و شفاف، سازماندهی کردهایم تا کمکهای مردمی دقیقاً به نیازمندان واقعی برسد. گزارشدهی منظم و شفافسازی کامل، اعتماد مردم را تقویت کرده است.
وی افزود: در بحرانها، تیمهای جوانان همچون سحر، یاس، و دیگر گروههای داوطلب، روح امید، نشاط و التیام را به جوامع آسیبدیده تزریق میکنند.
دکتر کولیوند خاطرنشان کرد: در نهایت، با برگزاری کنگره شهدای امدادگر، ما رسم جوانمردی، ایثار و فداکاری را زنده نگاه داشتهایم؛ نامهایی که باید نسل به نسل بر زبان بمانند و در دلها روشن باشند.
امروز بیش از هر زمان، کشور ما نیازمند گسترش فرهنگ همدلی و مشارکت است. هلال احمر، خانه همه مردم ایران است. خانهای که در آن نژاد، قومیت، مذهب، ثروت یا جایگاه اجتماعی مطرح نیست؛ بلکه «انسان بودن» معیار است. بیایید دست در دست هم، این مسیر روشن را ادامه دهیم. هر کدام از ما میتوانیم حلقهای از زنجیره نجات، التیام، امید و مهرورزی باشیم.