به گزارش شهروندآنلاین| وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد که تأمین خوابگاه استاندارد، پیشنیاز تربیت کادر سلامت آینده است. او گفت: ظرفیت فعلی خوابگاهها ۹۶ هزار تخت است در حالی که به بیش از ۲ برابر این میزان نیاز داریم.
محمدرضا ظفرقندی در آیین رونمایی از پویش «خوابگاه، اتاقی به وسعت آینده»، بر اهمیت محیط خوابگاهی در فرآیند آموزش و رشد اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی تاکید کرد. او افزود: خوابگاه فقط یک محل اقامت نیست؛ بلکه محیطی برای آرامش تحصیلی، زیست سالم و شکلگیری شخصیت اجتماعی دانشجویان است.
اهمیت محیط خوابگاهی در تربیت کادر درمان
او اظهار داشت: برای آموزش در حوزه سلامت نیازمندیم دانشجویان، بهویژه دانشجویان رشتههای پزشکی، پرستاری و سایر اعضای کادر درمان در محیطی مناسب، امن و آرام رشد کنند تا بتوانند با تمرکز کامل به تحصیل بپردازند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در سالهای اخیر و عقبماندگی در توسعه زیرساختهای رفاهی اشاره کرد. او افزود: طبیعی است که با این شرایط، باید از همه ظرفیتهای موجود استفاده کنیم. هم امکانات دولتی و قانونی و هم کمکها و مشارکتهای خیرین سلامت که دغدغه آینده کشور را دارند.
ظفرقندی، هدف از این مراسم را فراهمکردن بستری برای مشارکت خیرین در رفع نیازهای خوابگاهی کشور دانست. او گفت: این نشست با همراهی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت برگزار شد تا با استفاده از تجربیات و دغدغههای خیرین و همچنین ظرفیتهای قانونی و مالیاتی موجود، اقدامات عملیاتی و مؤثری را در زمینه توسعه خوابگاههای دانشجویی رقم بزنیم. یکی از این ظرفیتها، اختصاص منابع مالیاتی نشاندار به پروژههای خوابگاهی حوزه سلامت است.
ایجاد خوابگاه استاندارد و متناسب با شأن دانشجویان
وزیر بهداشت تصریح کرد: آنچه ما بهدنبال آن هستیم، صرفاً ساخت خوابگاه نیست، بلکه ایجاد فضاهایی استاندارد، مجهز و متناسب با شأن دانشجویان علوم پزشکی است. فضاهایی که هم برای تحصیل و هم برای زندگی و شکلگیری هویت حرفهای و اجتماعی آیندهسازان نظام سلامت کشور مناسب باشد.
او بر اهمیت ساخت خوابگاههای ویژه متأهلین تأکید کرد و افزود: رشته پزشکی مسیر بلندی دارد. پس از طی دوران هفتساله عمومی، دورههای تخصص، فوقتخصص و فلوشیپ آغاز میشود که در این مراحل، دانشجویان غالباً متأهل و دارای فرزند هستند. طبیعتاً این گروه نیازمند فضاهای خوابگاهی متناسب با شرایط زندگی خانوادگی هستند.
ظفرقندی اضافه کرد: توسعه خوابگاههای متأهلین، ضرورتی مهم در مسیر ایجاد فضای تحصیلی پایدار و متعهدانه برای دانشجویان پزشکی است.
بهرهگیری از اعتبارات سیاستهای جوانی جمعیت
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حوزه سیاستهای جوانی جمعیت نیز اعتبارات قابلتوجهی در نظر گرفته شده که در تکمیل و تجهیز خوابگاههای متأهلین استفاده میشود.
او اظهار امیدواری کرد که با همکاری خیرین، همراهی دستگاههای اجرایی و استفاده هوشمندانه از ابزارهای قانونی، بتوانیم بخشی از دغدغههای مهم دانشجویان علوم پزشکی را در حوزه اسکان، مرتفع کنیم و گامی مؤثر در مسیر آیندهسازی برای نظام سلامت کشور برداریم./