رویا امیری، از سازمان غذا و دارو، بر لزوم توجه به میزان متانول در عرقیات تأکید کرده و توصیههایی برای تولید ایمنتر عرقیات در منزل و اجتناب از مصرف محصولات نامعتبر ارائه میدهد.
به گزارش شهروندآنلاین| رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو بیان کرد که برخی افراد علاقهمند به تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند.
رویا امیری بر اهمیت توجه به میزان متانول در عرقیات گیاهی تأکید کرد و نسبت به مصرف عرقیات نامعتبر و فاقد مجوز بهداشتی هشدار داد.
متانول چیست و چگونه در گیاهان ایجاد میشود؟
او افزود: در گیاهان ترکیب سمی به نام متانول وجود دارد که با توجه به نوع گیاه، شرایط رشد و تنشهای وارده، میزان آن متفاوت است. بنابراین مراقب متانول در عرقیات خانگی باشید.
امیری با اشاره به تأثیر فرآیند تولید بر میزان متانول موجود در عرقیات اظهار کرد: روش تهیه عرقیات از گیاه بر سطح متانول نهایی تأثیرگذار است. به همین دلیل توصیه میشود از خرید عرقیات فاقد مجوز بهداشتی و نامعتبر خودداری شود.
نکات مهم برای تولیدکنندگان خانگی عرقیات
او افزود: برخی افراد علاقهمند به تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند که در این صورت رعایت چند نکته ضروری است. امیری توصیه کرد: پیش از آغاز فرآیند، گیاهان به دقت پاکسازی شوند و در مواردی که امکان دارد از ساقه و شاخههای کمتر استفاده شود. همچنین مدت زمان خیساندن گیاه در آب و زمان جوش و تقطیر باید تا حد امکان کوتاه شود.
او تأکید کرد: بخار حاصل از جوشاندن گیاهان طی فرآیند عرقگیری تا زمان سرد شدن، بهتر است در ظرف در باز ریخته شود. باز بودن در ظرف به تبخیر متانول کمک میکند.
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو تصریح کرد: برخی گیاهان مانند خارشتر، شنبلیله و کاسنی بهطور طبیعی متانول بیشتری دارند. بنابراین بهتر است عرقیات گیاهی از این دسته گیاهان، در حجم بالا و به طور مداوم مصرف نشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود./