رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امروزه توسعه پایدار نه تنها برای حفاظت از محیط زیست، بلکه برای بهبود کیفیت زندگی و ایجاد فرصتهای برابر در سراسر جوامع امری حیاتی است.
به گزارش شهروند آنلاین، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست کشورهای عضو بریکس بر تحقق توسعه پایدار تاکید کرد و گفت: بدون زیرساخت مناسب، آموزش و آگاهی عمومی، نمیتوان انتظار داشت شهروندان مفاهیمی را بپذیرند که هرگز بهدرستی با آنها آشنا نشدهاند. افزون بر این، اگر کشورها بهتنهایی و بدون هماهنگی تصمیم بگیرند، نهتنها اثرگذاری این تلاشها کاهش مییابد، بلکه خود توسعه پایدار ممکن است به شعاری توخالی یا حتی فریبنده تبدیل شود.
شینا انصاری در تشریح مفهوم توسعه پایدار گفت: منظور ما الگوی فکری است که توازن میان رشد اقتصادی، عدالت اجتماعی و حفظ منابع طبیعی را دنبال میکند. توسعه پایدار بر اصولی استوار است که روزبهروز بهعنوان لازمه آینده کره زمین و نسلهای آینده بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود:امروزه توسعه پایدار نهتنها برای حفاظت از محیط زیست، بلکه برای بهبود کیفیت زندگی و ایجاد فرصتهای برابر در سراسر جوامع امری حیاتی است.
معاون رئیس جمهور در ادامه به چند مورد از اقدامات ایران برای حرکت در مسیر توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: ارائه مشوقهایی برای شرکتهایی که گزارش مسئولیت اجتماعی (CSR) ارائه و اصول ESG (محیط زیستی، اجتماعی و حاکمیتی) را رعایت میکنند از جمله این اقدامات است.
شینا انصاری ادامه داد: این موارد نشان میدهد که ایران در مسیر همراستایی با استانداردهای بینالمللی حرکت میکند و در تلاش است تا اصول توسعه پایدار را در فرآیندهای اقتصادی و تجاری خود نهادینه سازد. چنین تلاشهایی نهتنها به پایداری زیستمحیطی کمک میکند، بلکه باعث میشود بخش خصوصی در رشد اقتصادی مسئولانه و منافع اجتماعی نقش مؤثری ایفا کند و در نهایت این روند به نفع کل جامعه و کشور خواهد بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ویژگی منحصربهفرد توسعهی پایدار را ، توانایی آن در ایجاد تغییر در نگرشها عنوان کرد و گفت: این رویکرد، انسانها و جوامع را به بازنگری در رفتارها و تأثیراتشان بر زمین وامیدارد. چنین دگرگونی ذهنی، بسیار اثرگذارتر از راهحلهای موقت فنی یا قانونی است.
شینا انصاری تاکید کرد: ضروری است، توسعه پایدار از یک چارچوب داوطلبانه به یک الزام قانونی تبدیل شود تا تغییرات واقعی و پایدار حاصل شود. با الزامآور شدن آن، میتوان از نیتهای خوب به سمت تعهدات شفاف و قابل پیگیری حرکت کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یاد آور شد: در حالی که توسعه پایدار نیازمند همکاری جهانی است، چالشهای منطقه ای مانند وضعیت جاری در غزه اغلب مانع این تلاشها میشوند. با این حال، باور دارم که با وجود همه دشواریها، همکاری تنها راه پیش رو است. بدون همکاری جهانی، تحقق توسعه پایدار ممکن نیست.
شینا انصاری در پایان گفت: در مسیر پیش رو، رسیدن به اجماع و همبستگی جهانی، گامی حیاتی است. با همکاری مشترک و بهرهگیری از دانش متخصصان، میتوانیم طرحی بنیادین و راهبردی برای این مسیر طراحی کنیم. همچنین باید توسعه پایدار را در فرهنگ جوامع نهادینه کنیم و هم در چارچوبهای قانونی. تنها از راه پذیرش فرهنگی و الزام قانونی است که توسعه پایدار در عمل به واقعیتی ماندگار بدل خواهد شد./خبرگزاری صداوسیما