درحالی که توکیو در ماههای اخیر نسبت به آنچه حضور بیسابقه و مستمر کشتیهای چینی در نزدیکی آبهای خود عنوان میداشت، ابراز نگرانی کرده بود، پکن با قرار دادن ناو هواپیمابر خود در نزدیکی سواحل جزایر مورد مناقشه «سنکاکو» (Senkaku ) استان «اوکیناوا» واقع در جنوب غرب ژاپن، قدرت دریایی و هوایی خود را بهرخ توکیو کشید.
به گزارش شهروند آنلاین به نقل از شبکه خبری «اناچکی» (NHK)، وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد که ناو هواپیمابر «لیائونینگ» (Liaoning) متعلق به نیروی دریایی پکن، در دریای شرقی چین و نزدیکی سواحل جزایر سنکاکو واقع در استان اوکیناوا، مستقر شده است و جتهای جنگنده از عرشه این ناو اقدام به نشست و برخاست کردند.
وزارت دفاع ژاپن افزود: این ناو هوپیمابر چینی به همراه چهار فروند کشتی دیگر بامداد روز گذشته (یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در فاصله ۲۰۰ کیلومتری از شمال جزیره «کوباشیما» (Kubashima) مشاهده شدند و جتهای جنگنده و بالگردها اقدام به نشست و برخاست بر روی این ناو کردند.
وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد: در پاسخ به این اقدام چین، نیروی هوای «دفاع از خود ژاپن»، جنگندههای خود را به پرواز درآورد. اما (یادآوری میشود که) از سوی چین حریم هوایی ژاپن در این قدرت نمایی نقض نشد.
این گزارش میافزاید: در مورخ ۱۳ اردیبهشت امسال (سوم ماه مه ۲۰۲۵) یک فروند بالگرد متعلق به گارد ساحلی چین اقدام به نقض حریم هوایی ژاپن در همین جزایر کرده بود.
به گزارش ایرنا، ژاپن طی ماه های اخیر نسبت به حضور بیسابقه و مداوم کشتیهای چینی در نزدیکی آبهای جنوب غربی این کشور که قلمرو مورد مناقشه با پکن است، ابراز نگرانی کرده است.
گارد ساحلی ژاپن در گزارشی عنوان کرده بود که در سال ۲۰۲۴ میلادی، کشتیهای چینی در آبهای این منطقه حضور دائمی ۲۱۵ روزه داشتهاند که این میزان نسبت به سال ۲۰۲۳ میلادی که ۵۸ روز بود، یک امر بیسابقه به شمار میرود.
مجمع الجزایر سنکاکو که چین آنها را جزایر دیائیو (Diaoyu Islands) و تایوان نیز آنها را تیائویوتائی (Tiaoyutai) مینامد، مجموعه جزایر واقع در منتها الیه جنوب غربی ژاپن و دریای شرقی چین است که توسط توکیو اداره میشود اما مورد ادعای دو کشور چین و ژاپن است./