ضرر ترامپ به اقتصاد جهانی به روایت IMF

فاضله شوکت‌پور| صندوق بین‌المللی پول، با به صدا درآوردن زنگ خطر، اعلام کرد که نظم اقتصادی جهان، در حال یک «بازتنظیم» اساسی، و بنیادین است.

این نهاد معتبر بین‌المللی، همزمان چشم‌انداز رشد جهانی، برای سال ۲۰۲۵ را به شدت کاهش داد و دلیل اصلی این تحول را عدم قطعیت فزاینده ناشی از سیاست‌های تجاری ایالات متحده، مشخصاً اقدامات دولت دونالد ترامپ، عنوان کرد.

صندوق بین‌المللی پول، صراحتاً اعلام کرد که از زمان بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، محدودیت‌های تجاری گسترده‌ای از سوی آمریکا اعمال شد.

نقطه اوج این سیاست‌ها، اعمال تعرفه‌های سنگین و تقریباً همه‌جانبه در دوم آوریل بود. تعرفه‌هایی که به گفته صندوق، از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ بی‌سابقه بود و شخص ترامپ از آن با عنوان «روز آزادسازی» یاد کرد.

این اقدامات یکجانبه، به طور مستقیم نظام تجارت جهانی را هدف قرار داد. در نتیجه مستقیم این سیاست‌های تعرفه‌ای، گزارش «چشم‌انداز اقتصاد جهانی» صندوق بین المللی پول پیش‌بینی کرد، تولید جهانی از ۳.۳ درصد در سال ۲۰۲۴ به ۲.۸ درصد، در سال جاری کاهش یابد.

این در حالی است که تنها تا ژانویه گذشته، انتظار رشد باثبات برای سال ۲۰۲۵ وجود داشت. رشد اقتصادی خود آمریکا نیز، از ۲.۸ درصد در سال گذشته به ۱.۸ درصد برای سال ۲۰۲۵ کاهش یافت. پیش‌بینی می‌شود این روند نزولی ادامه یابد.

ترامپ تعرفه ۱۰ درصدی فراگیر بر تقریباً تمام واردات و تعرفه‌های حداقل ۱۴۵ درصدی بر کالاهای چینی اعمال کرد. هرچند برخی از این تعرفه‌ها، موقتاً به حالت تعلیق درآمد، اما تهدید بازگشت آنها و عدم قطعیت سیاسی، بازارهای جهانی را به شدت متزلزل کرد.

تنش‌های تجاری ناشی از سیاست‌های یکجانبه و تعرفه‌های سنگین دولت ترامپ، عدم قطعیت سیاسی گسترده‌ای را بر اقتصاد جهانی تحمیل  و مسیر پیش رو را برای آن با چالش‌های جدی مواجه می‌کند که  شاید ملموس‌ترین خطر آن بی‌ثباتی عمیق‌تر در اقتصاد بین‌الملل باشد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.