شکایت دانشجویان ایرانی از دولت ترامپ

۱۵ دانشجوی ایرانی با شکایت به دادگاه فدرال، سیاست‌های سخت‌گیرانه ترامپ در صدور روادید دانشجویی را به چالش کشیدند.

به گزارش شهروند آنلاین، در پی اقدام دولت آمریکا در توقف کامل مصاحبه‌های روادید دانشجویی، ۱۵ دانشجوی ایرانی علیه دولت دونالد ترامپ اقامه دعوی کرده‌اند.

طبق گزارش وبگاه آمریکایی «The Verge»، این شکایت که در دادگاه فدرال ایالت ویرجینیا و علیه وزیر امور خارجه آمریکا مارکو روبیو، مطرح شده، تأکید دارد که تعلیق ناگهانی مصاحبه‌ها، اقدامی خودسرانه و غیرقانونی است. محتوای شکایت فعلاً مهر و موم شده و به صورت عمومی منتشر نشده است.

وکلای پرونده، کرتیس موریسون و حمدی مصری، اعلام کرده‌اند که وزارت خارجه آمریکا از سال ۲۰۱۹، متقاضیان روادید را موظف به ارائه اطلاعات حساب‌های شبکه‌های اجتماعی‌شان کرده است. با این حال، متقاضیان کشورهای مسلمان‌نشین از جمله ایران، پیشتر نیز تحت بررسی‌های گسترده‌تری قرار داشته‌اند.

مصری در این‌باره گفته است: «ترامپ می‌خواهد مطمئن شود که دانشجویانی که وارد کشور می‌شوند، با ارزش‌های سیاسی او همسو هستند.»

طبق این گزارش، دانشجویان شاکی، برای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته‌هایی مانند علوم کامپیوتر، مهندسی، و اقتصاد در دانشگاه‌های معتبری از جمله ییل، اوهایو استیت، و دانشگاه فلوریدای جنوبی پذیرفته شده‌اند.

طبق گفته وکلایشان، تمامی این دانشجویان پیشتر در مصاحبه‌های روادید شرکت کرده‌اند اما پرونده‌های آنها ماه‌هاست که در مرحله بررسی‌های امنیت ملی متوقف شده است؛ برخی از آنها حتی بیش از یک سال است که در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

این توقف بخشی از سیاست‌های چندجانبه دولت ترامپ علیه دانشگاه‌ها و دانشجویان بین‌المللی تلقی می‌شود.

مارکو روبیو در بیانیه‌ای گفته است که وزارت خارجه با همکاری وزارت امنیت داخلی (DHS) برای لغو سریع روادید دانشجویان چینی به‌ویژه آنهایی که با حزب کمونیست چین در ارتباطند یا در رشته‌های حساس تحصیل می‌کنند اقدام خواهد کرد.

دولت ترامپ از زمان روی کار آمدن، اقدامات زیادی را علیه دانشگاهها و دانشجویانی که با سیاست‌هایش همخوانی ندارند، انجام داده است.

از سوی دیگر، وزارت امنیت داخلی آمریکا، دسترسی دانشگاه هاروارد را نیز به پایگاه داده فدرال که برای ردیابی دانشجویان بین‌المللی استفاده می‌شود، لغو کرده بود؛ اقدامی که ۶۸۰۰ دانشجوی خارجی را در آستانه اخراج قرار داد تا اینکه یک قاضی فدرال مداخله کرد.

بخشی از اقدامات ترامپ علیه دانشگاههایی چون هاروارد است که دانشجویان آن با برگزاری راهپیمایی، به سیاست‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان اعتراض کرده بودند./فارس

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.