صدای خردشدن دیوار تحریم به خوبی شنیده می‌شود

اظهارات مهم ربیعی درباره درآمد دولت

سخنگوی دولت گفت: «علت گرانی مرغ، بروز مشکل در تأمین ارز کالاهای اساسی در تأمین نهاده‌ها بوده، اما قیمت مرغ به قیمت‌های مصوب برمی‌گردد.»

شهروندآنلاین: علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، با تبریک روز ولادت امام حسن عسگری(ع) از این امام به عنوان امامی که زندگی او می‌تواند الگوی بسیار خوبی برای همه مومنان و جوانان باشد، نام برد و گفت: «تقوا، علم و شجاعت آن امام را همگان باور داشتند. صبر و استقامت در برابر سختی‌ها، انجام کار تشکیلاتی و پیگیری مداوم مشکلات مردم و حل آنها از مهم‌ترین خصلت‌های رفتاری آن حضرت بود.» او در ادامه با بیان اینکه در جلسات هیأت دولت بحث بودجه صبح و عصر در دستور کار جلسه دولت قرار دارد، اظهار کرد: «در این دولت نه‌تنها از حدود ۱۱۰میلیارد دلار درآمد ارزی سال‌های گذشته خبری نبود، بلکه از سال۱۳۹۷ با وجود فشارهای اقتصادی و تحریم‌های آمریکا و کاهش درآمدهای ارزی در این دولت و حتی انتقال پول اندک، صادرات نیز بسیار محدود و با مشکل انجام می‌شود. با این حال، از سال۹۷ تا ۹۹ توانسته‌ایم بودجه را به نحوی سامان دهیم که دچار عدم تعادل نشویم.»

کاهش وابستگی به نفت مهم‌ترین هدف بودجه ۱۴۰۰

او افزود: «تاکنون ما ۱۲ تبصره همراه با اهداف بودجه را به تصویب رساندیم. از جمله مهم‌ترین اهداف بودجه ۱۴۰۰ کاستن از بودجه جاری به نفت، درون‌زا شدن درآمدهای اداره کشور، تقویت بخش غیردولتی در اقتصاد، توجه خاص به مقابله با فقر مطلق، دنبال‌کردن حمایت‌های معیشتی، گسترش اشتغال‌های خُرد، کوچک و متوسط، دنبال‌کردن طرح تأمین مسکن ارزان‌قیمت، مولدکردن دارایی‌های دولت و توجه به بهره‌وری، توجه به محیط‌زیست، گسترش صادرات غیرنفتی، توجه به فناوری‌های نو و شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز توسعه برنامه‌ای برای حفظ سلامت مردم، ایجاد عدالت‌های منطقه‌ای و اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است.»

سخنگوی دولت در ادامه در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ مهم‌ترین مصوباتی را که تاکنون مطرح شده است، به این شرح اعلام کرد:

۱- اختصاص ۱۵هزار میلیارد ریال از منابع شرکت دولتی تابعه وزارت نفت برای اتمام طرح(پروژه)‌های نیمه‌تمام گازرسانی به روستاها

۲- افزایش سهم سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از محل عوارض ماده (۶۵) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) از ۲۰درصد به ۴۰درصد و اختصاص کل حدود ۵۰درصد برای تأمین و استانداردسازی سامانه گرمایشی یکصدهزار کلاس درس مدارس

۳- استمرار جریان فروش سهام و دارایی‌های دولتی مطابق روش‌های قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل‌وچهارم (۴۴) قانون اساسی و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس

۴_ تعیین سقف تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) معادل ۳۰میلیارد دلار که یک میلیارد دلار آن صرفا برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی، مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و فناوری، مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای دولتی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.

۵- امکان استفاده سرمایه‌گذاران بخش‌های خصوصی، تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی از تسهیلات بانکی برای طرح‌های توسعه‌ای بالادستی نفت و پیشگیری از خام‌فروشی گاز، صنایع تکمیلی و تبدیلی کشاورزی، برای توسعه حمل‌ونقل درون و برون‌شهری

۶- امکان انتشار اوراق مالی اسلامی برای شهرداری‌ها برای طرح‌های قطار شهری و حمل‌ونقل شهری

۷- استمرار جریان عملیات بازار باز به منظور اجرای سیاست پولی و مدیریت نرخ‌های سود و مهار (کنترل) بلندمدت نقدینگی، مهار (کنترل) تورم

۸- اجازه برای تأمین اعتبار عملیات طرح‌های بازآفرینی شهری و احیای بافت‌های فرسوده و تاریخی و همچنین طرح اقدام ملی تأمین مسکن از محل منابع داخلی شرکت‌های تابعه وزارت راه‌وشهرسازی

۹- مکلف‌شدن وزارت راه‌وشهرسازی برای تأمین زمین رایگان مورد نیاز برای احداث مدرسه، پاسگاه و مراکز بهداشتی در طرح‌های مسکن مورد تصویب و در اختیار قراردادن آن به دستگاه‌های دولتی ذی‌ربط

۱۰- اقساطی‌شدن هزینه‌های خرید و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند برای چاه‌های آب مجاز کشاورزی

۱۱- الزام شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برای ساماندهی و بهسازی محیط اسکان حاشیه شهرها و تأمین زیرساخت خدمات عمومی در این مناطق

۱۲- الزام به اصلاح شبکه آب روستایی و طرح‌های فاضلاب روستایی

۱۳- الزام سازمان صداوسیما به پرداخت ۳۰درصد از درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی برای کمک به فدراسیون‌های ورزشی

۱۴- افزایش ۱۵درصدی عوارض گمرکی و سود بازرگانی واردات لوازم آرایشی و اختصاص منابع آن برای کمک به هزینه‌های بیماری‌های خاص و خدمات درمانی مثل کاشت حلزون، خرید عضو مصنوعی، بیماران اوتیسم و نقص ایمنی

۱۵- معافیت زائران اربعین از عوارض خروج از کشور

آخرین وضعیت افزایش بی‌منطق قیمت مرغ

ربیعی همچنین عنوان کرد: «در کنار مباحث بودجه مسأله علت گرانی بی‌منطق مرغ هم در جلسه مطرح شد. بنابر گزارش وزیر  جهاد کشاورزی این قیمت با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته به قیمت مصوب خواهد رسید. در این جلسه عنوان شد که برای تنظیم بازار عمده‌فروشی‌ها وزارت جهاد کشاورزی ورود پیدا کرده است و در روز یکشنبه ۳۲۰تن مرغ (۱۶۰تن مرغ گرم به قیمت ۱۸هزارو۵۰۰تومان و ۱۶۰تن مرغ منجمد به قیمت ۱۵هزار تومان) وارد بازار کرده است تا قیمت را پایین بیاورد. همچنین توزیع را در میادین میوه‌وتره‌بار انجام می‌دهد که مستقیما به دست مردم برسد و اضافه بارها به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و … داده می‌شود.»

او خاطرنشان کرد: «قیمت در میدان بهمن به عنوان شاخص روز یکشنبه ۳۴هزار تومان بوده است. دوشنبه حداقل ۶۵۰تن مرغ (۳۰۰تن مرغ گرم به قیمت ۱۸هزارو۵۰۰ و ۳۵۰تن مرغ منجمد با قیمت ۱۵هزارتومان) وارد بازار شده است. قیمت در میدان بهمن ساعت ۱۳ روز دوشنبه به ۲۸هزار رسید. در سطح خرده‌فروش‌ها هنوز بعضی از فروشگاه‌ها مرغ روزهای گذشته را دارند و مقاومت می‌کنند.»

سخنگوی دولت افزود: «از سه‌شنبه این توزیع افزایش پیدا می‌کند و قیمت‌ها پایین خواهد آمد. قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار، ۲۰هزارو۴۰۰ تومان است. تعزیزات ورود جدی پیدا کرده و با تشدید بیشتری وارد خواهد شد. توزیع هم از جنوب شهر، میادین خزانه، نواب، پیروزی و …. شروع شده است.»

او در ادامه با بیان اینکه این روزها با کاهش تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی متأسفانه شاهد گرانی‌های ناخواسته و تحمیلی شده‌ایم، گفت: «این نگرانی مشترک دولت با مردم است. تک‌تک این کالاها تحت نظر بوده و وزارتخانه‌های ذی‌ربط موظف به برنامه‌ریزی برای تأمین بازار و کنترل قیمت شده‌اند.»

نزدیک ۱۶۰۰ مورد ممنوعیت سفر اعمال شده است

ربیعی همچنین با بیان اینکه در این هفته تصمیمات مهمی در مرحله جدیدی از شیوع بیماری کرونا گرفته شد، خاطرنشان کرد: «اثربخشی این طرح منوط به همکاری همه‌جانبه و مداوم همه مردم است. ما به این امر وافق بودیم که این تصمیم مشکلاتی برای زندگی و معیشت بخشی از مشاغل ایجاد خواهد کرد، ولی در این دوگانه بنابر سیاست همیشگی اولویت‌دار و محوربودن سلامت این تصمیم اتخاد شد.»

او افزود: «برای کاستن از فشار بر آسیب‌دیدگان معیشتی ناشی از کرونا حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان مساعدت در قالب پرداخت به گروه هدف صورت خواهد گرفت. برای یک خانوار چهار نفره ماهیانه ۴۰۰هزار تومان در نظر گرفته شده است و برای افرادی که داوطلب دریافت پیشاپیش بخشی از این حمایت معیشتی هستند، وام یک میلیون تومانی بدون هیچ بهره‌ای پرداخت خواهد شد و مابه‌التفاوت نرخ بهره را دولت با تخصیص ۱۴۰۰میلیا رد تومان جبران خواهد کرد. من به نمایندگی از دولت از همه مردمی که با رعایت پروتکل‌ها دولت و کادر سلامت را حمایت‌کردند، سپاسگزاری می‌کنم.»

او ادامه داد: «شواهد و آمارهای روزهای اول و دوم نشان می‌دهد که در تهران حدود ۲۸۰هزار مسافر در مترو و اتوبوس‌ها کاهش داشته‌ایم. با وجود این مراعات بیشتر بین مردم باید لحاظ شود. همچنین در کل کشور در روز اول این طرح متوسط تردد ساعتی وسایل نقلیه نسبت به مشابه هفته قبل ۳۸.۳درصد کاهش داشته است و استفاده از خودروهای شخصی نیز ۳۲درصد کاهش را نشان می‌دهد. از نیروی انتظامی و پرسنل زحمتکش آن نیز در اجرای این طرح تشکر می‌کنم.»

او گفت: «مطمئنا در اجرای این طرح برای مردم هم مشکلاتی پیش خواهد آمد. هر طرحی با هر پیش‌بینی نیازمند اصلاح، ترمیم و تکمیل است. همکاران ما در قرارگاه عملیاتی به طور مداوم شیوه اجرا و نواقص را بررسی و اصلاح خواهند کرد. مطابق وعده‌ای که داده شده بود، تست روزانه کرونا از ۴۰هزار به ۶۰هزار رسیده است و در هفته آینده نیز به ۱۲۰هزار خواهیم رسید. رعایت پروتکل‌ها و تست و قرنطینه مبتلایان مهم‌ترین راهکار مبارزه با کروناست. از افراد مبتلا می‌خواهیم که وظیفه اجتماعی خود را مبنی بر قرنطینه انجام بدهند.»

او در ادامه با اعلام اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد ۲۰درصد این افراد پروتکل‌ها را رعایت نکردند و در قرنطینه نماندند، افزود: «اعمال محدودیت‌های هوشمند با استفاده از دولت الکترونیکی هم آغاز شده است. اتصال همه خطوط هوایی و ریلی و همچنین اتوبوس‌های بین‌شهری و تاکسی‌های اینترنتی به دولت الکترونیکی به اتمام رسیده است. همه این خطوط حمل‌ونقل عمومی، در زمان حمل مسافر وظیفه دارند مسافران خود را از وزارت بهداشت استعلام کنند و اگر فردی مبتلا به کرونا باشد، از جابه‌جایی او به خاطر حفظ سلامت دیگران جلوگیری‌می‌شود.»

او همچنین اعلام کرد که در مدت چند روز گذشته نزدیک ۱۶۰۰ مورد ممنوعیت سفر اعمال شده که آمار قابل توجهی است.

او اضافه کرد: «تلاش وزارت ارتباطات و سایر وزارتخانه‌ها بر این است تا با توسعه این سیستم امنیت بهداشتی در سیستم حمل‌ونقل عمومی حاکم شود و این اقدام مهمی است. جا دارد از وزارت راه‌وشهرسازی و وزارت بهداشت و شرکت‌های اینترنتی و به ویژه وزارت ارتباطات برای این اقدام مهم تشکر کنم.»

ربیعی در ادامه به همزمانی این ایام با هفته بسیج پرداخت و گفت: «فردا روز بسیج است. واژه بسیج پر از مفهوم و پر از رمز و رازهای تاریخ معاصر ما است. بسیج یادآور ملتی است که با اتکا به خدا و دستان خالی با ازخودگذشتگی و در کنار هم بودن در مقابل همه قدرت‌های جهان ایستادند. بسیج نیاز جامعه ما در همه دوران است. بسیج را با همه این مفاهیم نه برای یک دوره تاریخی و نه برای موزه‌ای شدن خاطرات بلکه برای همه تاریخ سرزمین ایران‌زمین‌مان نیازمندیم.»

او اضافه کرد: «ما امروز به بسیج بالاتر از سازمان و نهاد بلکه به عنوان یک ساختار عظیم اجتماعی و یک فرهنگ نهادینه عمومی برای عبور از شرایط سخت و ساختن آینده‌ای برای نسل‌های بعدی نیازمندیم. ما نیازمند بسیجی همگانی هستیم. جامعه زخم‌خورده از تحریم را با وحدت، همدلی، فداکاری، دگرخواهی و ندیدن نفع شخصی در عبور از این شرایط تاریخی التیام بخشیم، به عنوان سخنگوی دولت این هفته را به همه بسیجیان سال‌های جنگ، بسیجیان امروز و دیروز تبریک می‌گویم.»

سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد: «دولت معتقد است بسیج باید در تمام عرصه‌ها در کنار دولت برای حل مشکلات و موضوعاتی که نیازمند مشارکت عظیم اجتماعی است، قرار بگیرد. فقرزدایی، حمایت‌های اجتماعی و در این روزها مبارزه با کرونا فرصت‌های این تعامل است. همچنین فارغ از نتیجه انتخابات آمریکا، آنچه مردم را خوشحال کرده است، شکست سیاست فشار حداکثری و طراح و حامیان این سیاست است. امروز تحریم‌های غیرقانونی علیه ملت ما در شکننده‌ترین و ناکارآمدترین وضعیت خود در سه سال اخیر قرار گرفته است و مردم و بازارها به روشنی این پیام را دریافت کرده‌اند.»

صدای خردشدن دیوار تحریم در سراسر دنیا هم به خوبی شنیده شده است

او گفت: «صدای خردشدن دیوار تحریم و سیاست فشار حداکثری در سراسر دنیا هم به خوبی شنیده شده است. علت فروریختن دیوار تحریم، مقاومت و ایستادگی مردم ما در برابر قلدری و همین‌طور به خاطر منطق ضعیف، غیرانسانی و زورگویانه آن برای جامعه بین‌المللی بود، نه جابه‌جایی دولت‌ها در آمریکا. ما عمیقا باور داریم که حتی اگر ترامپ پیروز انتخابات آمریکا می‌شد، سیاست تحریم نتیجه‌ای جز شکست نداشت.»

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: «امروز دولت مانند سال‌های گذشته، با توان و با تمام تجارت و توان خود پیگیر تضمین منافع مردم خواهد بود. لازم است در اینجا توضیح بدهم که تلاش دولت در ماه‌ها و سال‌های گذشته، چهار مرحله داشت: «اول، دور زدن تحریم‌ها برای تقویت خط مقدم مبارزه با کرونا و حمایت از اقتصاد ملی. دوم، بی‌اعتبارکردن فلسفه وجودی فشار حداکثری از راه اعتبار بخشیدن به تاب‌آوری ملی و تأثیرناپذیرکردن اراده دولت در تأمین معیشت و تضمین سلامت مردم. سوم، تضعیف رژیم تحریم‌های یکجانبه با کمک دیپلماسی چندجانبه. چهارم، برگشت‌ناپذیرکردن یا حداقل پرهزینه‌کردن اعمال تحریم‌ها در آینده.»

او یادآور شد: «ما دو مرحله را پشت سر گذاشته‌ایم و در آستانه مرحله سوم یعنی تلاش برای تضعیف تحریم‌ها با کمک دیپلماسی چندجانبه قرار داریم. این مرحله حساسی در تاریخ ایران است که مستلزم همصدایی، همسویی و انسجام ملی و حمایت از وزارت امور خارجه به عنوان سکاندار سیاست خارجی است.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.