شکایتِ نکرده و دهان سوخته!

کارگر شلاق خورد درحالی که وزیر سابق اصلا شکایتی نکرده بود

علی ربیعی: من حتی حاضر نشدم عامل فوت فرزندم که به جرم قتل غیر عمد عازم زندان بود یک روز به زندان برود و رضایت دادم. من دلیل شلاق خوردن این کارگر را نمی‌دانم. اما شلاق بر تن هر انسان و کارگری نگرانم کرده و آزارم می‌دهد. آقای نیکبخت، وکیل این کارگر، شاهد صادقی برای کل این ماجراست.

شهروند آنلاین: روز پنجشنبه ۶ آذرماه حکم ۷۴ ضربه شلاق داود رفیعی، فعال کارگری و کارگر اخراجی پارس خودرو در واحد اجرای احکام دادسرای اوین اجرا شد. این خبری بود که امروز رسانه‌های بیگانه از آن استفاده حداکثری کردند و یک پای آن علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی است. ماجرا در مورد داود رفیعی، کارگری است که به اخراج خود از شرکت پارس‌خودرو معترض بود و حالا به اتهام «توهین» به وزیر کار ۷۴ضربه شلاق خورده است.

 

ماجرای شلاق خوردن داود رفیعی چیست؟

رفیعی که سال ۹۱ از محل کار خود اخراج شده، در طول سال‌های گذشته بارها در اعتراض به این امر اقدام به برگزاری تحصن به همراه اعضای خانواده خود کرده است. او در جریان یکی از اعتراض‌ها در سال ۹۶ روی مقوا شعار «مرگ بر وزیر کار» نوشته بود و اکنون به دلیل همین شعار ۷۴ ضربه شلاق خورده است.

پیشتر از این علی ربیعی، سخنگوی دولت که سال ۹۶ وزیر کار بود، در نامه‌ای به دادگاه نوشته بود که از رفیعی شکایتی نکرده و ندارد، ولی گویا این نامه تاثیری در رأی دادگاه نداشته و رفیعی به دلیل وجهه عمومی جرم به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

تصویر نامه‌ای از علی ربیعی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌دهد، وزیر در فروردین‌ماه ۹۸ رضایت و عدم شکایت خود را به ریاست شعبه ۳۹ دادگاه تجدیدنظر استان تهران اطلاع داده است. نکته جالب‌تر اینکه علی ربیعی، وزیر سابق کار هیچگاه شکایتی علیه این فعال کارگری در هیچ محکمه‌ای به ثبت نرسانده و هیچگاه شاکی این فعال کارگری نبوده است.

 

وکیل متهم: مدعی العموم پیگیر ماجرا بوده است

وکیل مدافع دادگستری گفت: اجرای حکم شلاق «داوود رفیعی» با پیگیری مدعی‌العموم بوده و علی ربیعی به عنوان شاکی خصوصی در این حکم، مداخله‌ای نداشته است.

«صالح نیکبخت» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا با بیان اینکه مدعی العموم پیگیر اجرای حکم شلاق کارگر شده است، افزود: ربیعی و وزارت کار از داوود رفیعی کارگری که مجازات شلاق برای او اجرا شده، شکایت نکرده بود و من هم متاسفم که حکم مجازات شلاق در مورد او اجرا شد.

وی با بیان اینکه من وکیل داوود رفیعی کارگری که حکم شلاق برای او اجرا شده است، بودم، اضافه کرد: «وی پرونده‌های متعددی با مدیران یکی از شرکت های خودروسازی داشت. رفیعی یکی از افراد صادقی بود که دقیقا جرایم وی از مصادیق جرم سیاسی کنونی بوده و نه به عنوان نفع شخص،  او مدافع کارگران اخراجی آن شرکت خودروسازی بود.»

نیکبخت خاطرنشان کرد: البته در پرونده ای که داوود رفیعی به مجازات شلاق محکوم شده بود، من وکالت وی را نداشتم ولی در جریان کل ماجرا هستم.

این وکیل دادگستری اظهارداشت: «در حقیقت نه آقای ربیعی و نه وزارت کار از این کارگر شکایت نکرده بودند اما چون آنها پلاکاردهایی را برافراشته بودند و در آنجا هم نوشته بودند هم مرگ بر آمریکا و هم مرگ بر وزیر کار، ظاهرا گزارشی توسط ماموران انتظامی از این اقدام تهیه شده بود و رفیعی نه به خاطر مرگ بر آمریکا گفتن، بلکه به خاطر مرگ بر ربیعی وزیر کار وقت به عنوان جرم عمومی و به عنوان مجازات توهین مشدد نسبت به مقامات دولتی در حین انجام وظیفه، محکوم شده بود.»

نیکبخت با بیان اینکه مدعی العموم پیگیر اجرای حکم بوده و ربیعی به عنوان شاکی خصوصی در این مورد مداخله ای نداشته است، اضافه کرد: افزون بر این وقتی موضوع را داوود رفیعی با من مطرح کرد از طریق «عباس عبدی» از ربیعی خواستم تا وی اعلام کند که او شاکی نیست که شاید این مجازات تبدیل شود.

وی خاطر نشان کرد: این کار صورت گرفت، اما به دلیلی که نمی دانم به این اقدام، ترتیب اثر داده نشد و دیدیم که حکم مجازات اجرا شده است.

 

امروز علی ربیعی چه نوشت؟

علی ربیعی در رشته توییتی در مورد این ماجرا نوشته است: «در بدخوابی نیمه شب در اندیشه فرجام برجام و جامعه، به عادت بد همیشگی سری به فضای مجازی زدم. با تعجب، خبری تاسف‌انگیز در مورد شلاق خوردن یک کارگر دیدم. نمی‌دانم اتهام او چیست، اما من تاکنون در طول عمرم از هیچ کارگر و زحمتکشی شکایتی نکرده‌ام. در طول دوران وزارتم، صرفا برای یک شکایت دستور پیگیری دادم آن هم در مورد آخرین رئیس سازمان تامین اجتماعی در دولت دهم بود. به یاد دارم آقای عباس عبدی اوایل فروردین 98، به نقل از وکیل خوشنام کشور آقای صالح نیکبخت که وکیل این کارگر بود از من خواست برای رفع شبهه، نامه‌ای تنظیم کنم.

من با ایشان صحبت کردم که هر متن موثری که لازم می‌داند تنظیم کرده تا امضا کنم.اتفاقا در خط چهارم قبل از «شکایت ندارم» خودم واژه «نداشته» را هم اضافه کردم. چون اساسا نه تنها اعتقادی به شکایت ندارم بلکه به گواه همگان، وزارت کار و دفتر من همیشه محلی برای تظلم‌خواهی کارگران بوده.

من حتی حاضر نشدم عامل فوت فرزندم که به جرم قتل غیر عمد عازم زندان بود یک روز به زندان برود و رضایت دادم. من دلیل شلاق خوردن این کارگر را نمی‌دانم. اما شلاق بر تن هر انسان و کارگری نگرانم کرده و آزارم می‌دهد. آقای نیکبخت وکیل این کارگر ، شاهد صادقی برای کل این ماجراست.

متاسفم از فضای غیر منصفانه کنونی که عده‌ای بدون هیچ اطلاعی، قضاوت می‌کنند و می‌نویسند و…»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.