ژاپن؛ هفتمین عضو مذاکرات آینده برای توافق هسته‌ای ایران؟

مشاور نخست‌وزیر ژاپن: تعجب‌آور بود که چندسال قبل توکیو برای مذاکرات برجام پیش‌قدم نشد

مشاور نخست‌وزیر ژاپن تأکید کرد: لازم است برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تلاش کنیم و عضوی از مذاکرات آینده باشیم

شهروند آنلاین: مشاور نخست‌وزیر ژاپن تأکید کرد: «به دلیل روابط بسیار نزدیک توکیو با تهران از جمله در عرصه‌های اقتصادی و تجاری، لازم است برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تلاش کنیم و عضوی از مذاکرات آینده باشیم.»

به گزارش ژاپن‌تایمز، «کانی میاکه» که رئیس موسسه سیاست خارجی ژاپن و مدیر تحقیقات موسسه مطالعات جهانی «کانون» ژاپن نیز هست، روز پنجشنبه گفت: «خیلی تعجب‌آور بود که چندسال قبل وقتی که مذاکرات با ایران برای توافق هسته‌ای در جریان بود و چین، روسیه و ایالات متحده به سه کشور اروپایی انگلستان، فرانسه و آلمان به آن ملحق شده بودند، توکیو برای چنین مذاکراتی پیش‎قدم نشد.»

دیپلمات ارشد و مشاور کابینه نخست‎وزیر فعلی این کشور، در مطلبی که روزنامه ژاپن‌تایمز از قول او منتشر کرده است، افزود: «همین مذاکرات آغازی برای رسیدن به چارچوب موسوم به ۱+۵ بود، مذاکرات مقدماتی که در توافق هسته‌ای ایران یا به عبارت دقیق‌تر، برنامه جامع اقدام مشترک با ایران به اوج خود رسید اما «حیرت‌انگیزتر این بود که ژاپن یکی از طرف‌های مذاکرات نبود».

او با اشاره به اینکه چرا آلمان درگیر مذاکرات شد، گفت: «احتمالا به این علت که آلمان شریک اصلی تجاری ایران بود و دو کشور دارای ارتباطات علمی و فنی نزدیکی بوده‌اند.»

میاکه می‌گوید: «مشارکت آلمان در مذاکرات قابل درک است. آنچه من بر آن تأکید دارم و از آن دفاع نیز می‎کنم این است که زمان آن فرا رسیده که ژاپن نیز در مذاکرات هسته‌ای آتی با ایران شرکت کند.»

مشاور نخست‎وزیر ژاپن گفت: «ژاپن نیز یک شریک تجاری کلیدی ایران است. سال گذشته «آبه شینزو» نخست وزیر پیشین، به ایران سفر و با رهبر (معظم انقلاب اسلامی) ایران دیدار کرد. اقدامی که در سال‌های اخیر از هیچ رهبر دیگر غربی شاهد نبوده‎ایم.»

او با اشاره به نقش و جایگاه بسیار مهم منطقه‌ای ایران گفت: «ایران در منطقه آزاد و منطقه هند و اقیانوس آرام قرار دارد. ژاپن هم در این ناحیه دارای سهم و منافع است. ژاپن شاید عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد نباشد اما همچنان یک نامزد مناسب برای تبدیل‌شدن به هفتمین عضو مذاکرات هسته‌ای با هدف تثبیت صلح و ثبات در منطقه خلیج‎فارس است.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.