تجهیز انبارهای امدادی در دستورکار

کریم همتی:‌ وظایف محول‌شده به هلال‌احمر در ماده ۱۴ با منابع مالی همخوانی ندارد

رئیس جمعیت هلال‌احمر در برنامه نقد روز شبکه فرهنگ رادیو، درباره موضوعات مختلف این نهاد داوطلبانه از جمله دستورات رئیس‌جمهوری برای فعال‌کردن اردوگاه‌های جوانان و شارژ انبارهای امدادی، با مردم صحبت کرد.

دکتر کریم همتی در این گفت‌وگوی زنده رادیویی، درباره خدمات جمعیت هلال‌احمر گفت: «جمعیت هلال‌احمر بزرگ‌ترین سازمان غیردولتی کشور است. نزدیک یک قرن است که به مردم خدمات می‌رساند. یکی از وظایفی که این جمعیت دارد، حوزه‌های اجتماعی است که بیشتر در کرونا در کنار مردم بود، بخش اصلی کارهای هلال‌احمر با محوریت داوطلبان است، جمعیت هلال‌احمر در بخش درمانی هم به 15 کشور دنیا خدمات بشردوستانه ارایه می‌دهد.»
دکترهمتی درباره ظرفیت وزارت آموزش و پرورش گفت: «بخش عمده‌ای از جوانان ما در کشور در آموزش و پرورش و مدارس حضور دارند، جمعیتی بالغ بر 15میلیون نفر در مدارس در حال تحصیل هستند، به همین منظور با همکاری وزارت آموزش و پرورش، آموزش را در این بخش به‌طور ویژه ادامه خواهیم داد.»
او با اشاره به ظرفیت اردوگاه‌های هلال‌احمر برای آموزش و فرهنگ‌سازی، تصریح کرد: «اردوگاه‌های هلال‌احمر، مکانی برای آموزش زندگی با هم و آموزش‌های اجتماعی برای مدیریت بحران هستند. رئیس‌جمهوری برای فعال‌کردن اردوگاه‌ها دستور ویژه‌ای صادر کرده بود تا آنها را مجددا فعال کنیم و از ظرفیت اردوگاه‌ها استفاده کنیم.»
امروز در آمادگی 45درصدی هستیم
رئیس جمعیت هلال‌احمر درباره موجودی انبارهای هلال‌احمر نیز، گفت: «بعد از زمین‌لرزه‌ای که مدتی قبل شهرستان دماوند را لرزاند، رئیس‌جمهوری به صورت ویژه درخواست رسیدگی به انبارهای جمعیت را صادر کرد. بعد از دستور رئیس‌جمهوری بلافاصله 4 انبار بزرگ تهران و 2 انبار پشتیبان را در البرز مورد بررسی قرار دادیم، واقعا آن زمان شرایط انبار خوب نبود، در حوزه اقلام شانزده‌گانه امدادی که شامل چادر، پتو، موکت و دیگر وسایل امداد بود، وضع خوبی نداشتیم. قاعده انبارها به این صورت است که حداقل به اندازه 2درصد از جمعیت منطقه اقلام امدادی در انبار موجود باشد که در آن زمان به علت حوادث پشت‌سر هم مانند زلزله و سیل در چندسال گذشته به کمتر از 9دهم درصد رسیده بود. بعد از دستور رئیس‌جمهوری خرید برای انبارها انجام شد و امروز در آمادگی 45درصدی هستیم و در ماه آینده خرید این اقلام کامل خواهد شد.»
دکترهمتی درباره امدادرسانی هوایی و تجهیزات امداد هوایی گفت: «جمعیت هلال‌احمر بعد از نیروهای مسلح بزرگ‌ترین ناوگان هلیکوپتری را در کشور دارد، این ناوگان در برخی از دستگاه‌ها نیاز به به‌روز‌شدن داشت که 3 فروند از آنها تعمیر شد تا در امدادرسانی هوایی بتوانیم کمک‌حال مردم باشیم. در خصوص خودروهای جمعیت هلال‌احمر هم دولت مجوز واردات 900 دستگاه خودرو را به جمعیت هلال‌احمر داد که تا آخر سال 50 دستگاه خریداری شود.»
دکترهمتی وضعیت فعلی انبارها و ناوگان هوایی و وضعیت خودروها را خوب توصیف کرد و گفت: «وضعیت فعلی اقلام شانزده‎گانه موجود در انبارها، همچنین تجهیزات امداد هوایی و جاده‌ای در شرایط خوبی قرار دارد اما هنوز ایده‌آل نیست.»
رئیس جمعیت هلال‌احمر در این برنامه زنده رادیویی در خصوص وظایف تکلیف‌شده به این جمعیت افزود: «در ماده 14 قانون مدیریت بحران تکالیف هلال‌احمر 2برابر شده اما منابع و بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته نشده است، از طرف دیگر، در ماده 17 ‌قانون اساسنامه جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران عنوان شده که درآمد‌هایی مانند اخذ یک‌درصد قیمت هر بلیت هواپیما و کشتی که تاکنون پرداخت نشده یا 42درصد از درآمد حاصل از حق‌الثبت اسناد رسمی و… به حساب جمعیت واریز شود، اما در شرایط فعلی منابع مالی جمعیت از این ماده به خاطر شرایط حاکم بر کشور تحت‌تأثیر قرار گرفته است. ما در اصلاح اساسنامه باید به دنبال منابع پایدار باشیم و امیدوارم دوستان ما در خزانه و سازمان برنامه و بودجه به ما کمک کنند.»
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.