رشد 254 درصدی مراکز توانبخشی هلال احمر

در دو دهه گذشته صورت گرفت

در نشست رئیس جمعیت هلال احمر با معاون، مدیران و مسئولان بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر، مهمترین خدمات این حوزه و همچنین چالش‌های پیش‌روی حوزه درمان هلال احمر تشریح و بررسی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ دکتر فرید مرادیان؛ معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر در این نشست تاکید کرد: هلال احمر در سال های اخیر مخاطرات فراوانی را مدیریت کرده و پشت سر گذاشته اما با ورود دکتر همتی به هلال احمر، به اذعان بسیاری از کارشناسان و علیرغم مشکلات بودجه‌ای و اعتباری که گریبانگیر این جمعیت شده است، هلال احمر در راستای عمل به تکالیف ملی و بین المللی خود در مسیر درستی قرار گرفته است. مشکلات موجود نیز با پشتکار و وحدت رویه در مجموعه هلال برطرف خواهد شد.

بیمارستان‌های صحرایی هلال؛ موثر در درمان مصدومان و مجروحان حوادث و بحران‌ها

دکتر علیخانی مدیرکل بهداشت و درمان اضطراری هلال احمر نیز در این نشست به تشریح عملکرد حوزه در زمینه بهداشت و درمان اضطراری، مراقبت های پایه بهداشتی، حیاتی و فوریتی و تشخیصی و بیمارستانی پرداخت و تاکید کرد: در موضوع درمان اضطراری، برپایی بیمارستان صحرایی هلال احمر در زلزله کرمانشاه، بدون شک تعداد فوتی های این بحران را 2 تا 3 برابر کاهش داد.

وی افزود: بر اساس آمایش حال حاضر، هلال احمر دارای 31 واحد مراقبت های اولیه (BHCU)، 20 بیمارستان سریع الاستقرار (RDH) و 4 بیمارستان مرجع (RH) است که در استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، کرمان و تهران موجود هستند.

علیخانی در ادامه با اشاره به اینکه واحدهای پاسخگویی اضطراری در سال 1994 به عنوان ابزاری کلیدی در سطح فدراسیون  بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر مطرح شد، افزود: از سال 2017 میلادی، عضویت کشور ایران به عنوان تنها کشور مسلمان در این واحدها پذیرفته شده است.

مدیرکل بهداشت و درمان اضطراری هلال احمر، مهمترین محورهای فعالیت این حوزه را توسعه واحدهای بهداشت و درمان اضطراری براساس طرح آمایش سرزمینی، راه اندازی پروژه های توسعه ای استان ها، اولویت مراکز دیالیز، کموتراپی و … عنوان کرد و افزود:  عدم تخصیص بودجه های هزینه ای و همچنین لزوم بازنگری ساختار تشکیلات این اداره کل از مهمترین مشکلات و چالش های پیش رو است.

هلال‌احمر ایران؛ قدرتمند در حوزه توانبخشی

دکتر پیمان پیشگاهی، مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر نیز در این نشست تاکید کرد: هلال احمر ایران از حدود 38 سال پیش یک جمعیت قدرتمند در حوزه توانبخشی شناخته می شد تا جایی که دوره های آموزشی برای راه اندازی مراکز توانبخشی در سطح بین المللی، در ایران برگزار می شد و یا متخصصان هلال احمر ایران برای ارائه آموزش های لازم در این زمینه به کشورهای دیگر اعزام می شدند.

184 واحد توانبخشی هلال‌احمر در سراسر کشور فعال است

وی تعداد مراکز ارتوپدی فنی هلال احمر در کشور را 28 مرکز عنوان کرد و گفت: 63 مرکز فیریوتراپی، 35 مرکز کاردرمانی، 34 مرکز گفتار درمانی، 10 مرکز شنوایی سنجی و … و در مجموع 184 واحد درمان توانبخشی هلال احمر در کشور در حال فعالیت هستند که این میزان نسبت به سال 80، حدود 254 درصد رشد داشته است.

پیشگاهی افزود: در حوزه توانبخشی 2 هدف عمده را دنبال می کنیم که یا باید به قدری تخصصی عمل کنیم که بخش خصوصی قدرت رقابت با هلال احمر را نداشته باشد یا واحدهای توانبخشی عمومی را در مناطق محرومی از کشور که بخش خصوصی در آنجا ورود نکرده، راه اندازی کنیم؛ به طور مثال این واحدها در ریگان، گمیشان و فارسان در حال راه اندازی است.

فعالیت 12 مرکز درمانی هلال در خارج کشور

عنبری مدیرکل سلامت خارج کشور هلال احمر نیز در این نشست گفت: تعداد واحدها و مراکز درمانی هلال احمر در خارج کشور به استثنای بیمارستان دوبی و مرکز درمانی لبنان، 12 مرکز است که در 11 کشور مستقر هستند. 7 مرکز در کشورهای آفریقایی و 2 مرکز در آمریکا و سایر مراکز در آسیا هستند.

وی چالش های این حوزه را عدم وجود ردیف خاص در بودجه کل کشور جهت فعالیت مراکز درمانی هلال و وابستگی این مراکز به بودجه داخلی هلال احمر، ضرورت وحدت فرماندهی در خصوص تصمیم گیری ها برای مراکز سلامت و تفویض اختیار به معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت، تحقق بسیار کم بودجه تملکی برای توسعه مراکز سلامت خارج کشور و …عنوان کرد.

دکتر صدیقی مدیر تدارکات دارو و تجهیزات پزشکی معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر نیز در پایان این نشست، مهمترین اقدامات حوزه تدارکات دارو و تجهیزات معاونت را تشریح کرد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.