تنها چند هفته!

وزیر خارجه آمریکا: ایران می‌تواند طی چند هفته به مواد سلاح هسته‌ای دست یابد

بلینکن گفت ایالات متحده تمایل دارد که به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بازگردد، ولی این اقدام مشروط به این است که ایران به برجام بازگردد.

بلینکن گفت ایالات متحده تمایل دارد که به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بازگردد، ولی این اقدام مشروط به این است که ایران به برجام بازگردد و به آن متعهد باشد و در عین حال با آمریکا و متحدانش برای رسیدن به یک توافق «طولانی‌تر و مستحکم‌تر» که شامل سایر موارد است، همکاری کند.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا آزادی آمریكایی‌های بازداشت‌شده در ایران، بخشی از موارد مورد اشاره‌اش برای توسعه توافق هسته‌ای با تهران است یا خیر، تأکید کرد که صرف‌نظر از هر توافقی، آمریکایی‌ها باید آزاد شوند و قصد ما این است که به هر طریقی از آزادی آنها اطمینان حاصل کنیم.

در همین حال، پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه در واکنش به طرح برخی شروط برای انجام مذاکرات هسته‌ای تازه با ایران اعلام کرد که این اتحادیه همچنان به برجام کنونی پایبند است و قاطعانه تأکید دارد که این توافق زنده بماند و حفظ شود.

اندازه متنAaAa

در حالی که وزیر خارجه آمریکا با ابراز نگرانی از کاهش فاصله زمانی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بار دیگر بر تمایل مشروط کشورش برای بازگشت به برجام خبر داده، سخنگوی وزارت خارجه ایران حضور آمریکا را در توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با تهران، به رفع موثر تحریم‌ها مشروط کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه ‌آمریکایی ان‌بی‌سی هشدار داد که ایران ماه‌ها با تولید مواد شکافت پذیر کافی برای ساخت سلاح هسته‌ای فاصله داشته ولی اگر این کشور همچنان به رفع محدودیت‌های مندرج در توافق هسته‌ای ادامه دهد، این فاصله زمانی می‌تواند به «چند هفته» کاهش یابد.

آقای بلینکن گفت ایالات متحده تمایل دارد که به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بازگردد ولی این اقدام مشروط به این است که ایران به برجام بازگردد و به آن متعهد باشد و در عین حال با آمریکا و متحدانش برای رسیدن به یک توافق «طولانی‌تر و مستحکم‌تر» که شامل سایر موارد است، همکاری کند.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد این که آیا آزادی آمریكایی‌های بازداشت شده در ایران، بخشی از موارد مورد اشاره‌اش برای توسعه توافق هسته‌ای با تهران است یا خیر، تاکید کرد که صرف نظر از هر توافقی، آمریکایی‌ها باید آزاد شوند و قصد ما این است که به هر طریقی از آزادی آنها اطمینان حاصل کنیم.

در مقابل، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز روز دوشنبه درباره بازگشت آمریکا به برجام گفت:‌«ما منتظر اقدام آمریکا هستیم. بازگشت آمریکا به برجام به صورت اتومات نیست، با یک امضا خارج شدند و با یک امضا نمی‌توانند وارد شوند.» به گفته آقای خطیب‌زاده، اقدام مورد انتظار ایران، رفع همه تحریم‌هایی است که بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ و بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و توافق برجام وضع شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران تاکید کرد که ما باید زنجیره‌ای از آثار رفع تحریم‌ها را در کشور ببینیم؛ به طوری که نفت ایران قابل مبادله باشد و پول آن نیز به کشور بازگردد و گر نه یک امضا بر روی کاغذ کفایت نمی‌کند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

در همین حال، پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه در واکنش به طرح برخی شروط برای انجام مذاکرات هسته‌ای تازه با ایران، اعلام کرد که این اتحادیه همچنان به برجام کنونی پایبند است و قاطعانه تاکید دارد که این توافق زنده بماند و حفظ شود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.