من مدیرکل مرده‌شورخانه هستم!

گلایه شدید وزیر بهداشت از پروتکل‌شکنان

وزیر بهداشت با عصبانیت خطاب به افرادی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، گفت: «ما داریم فریاد می‌زنیم که اپیدمی گرفتارمان می‌کند، چرا گوش نمی‌کنید؟ این‌طور که نمی‌شود مملکت را اداره کرد. چقدر باید فریاد بزنم و بگویم.»

شهروندآنلاین: دکتر سعید نمکی در نوزدهمین آیین پویش ره سلامت و بهره‌برداری از پروژه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «در حال حاضر حدود ۱۳ ماه از گرفتاری همکارانم با کووید-۱۹ می‌گذرد. البته وقتی می‌گویم ۱۳ ماه، این برای افراد کج‌خیال و بدفهم رفرنس نشود که اینها آخرین روزهای بهمن ماه اولین مواردشان را اعلام کردند، اما خودشان می‌گویند ما ۱۳ ماه است که گرفتاریم. اولا به کسانی‌که ادعا می‌کنند وزارت بهداشت قبل از پایان بهمن مواردی از کووید-۱۹ داشت، اما اعلام نکرد، اگر یک مورد توانستند ادعایشان را ثابت کنند، به آنها جایزه می‌دهم.»

با دست‌های بسته در اقیانوس شنا کردیم

نمکی ادامه داد: «۱۳ ماه را از این نظر گفتم که به محض اینکه در ووهان گزارش ویروس را شنیدیم همه‌مان آماده شدیم و بلافاصله مرزها را بستیم و در تمام مبادی نفر برای کنترل گذاشتیم. شروع به طراحی کیت کردیم. وقتی ۵۷ نفر از دانشجویان ووهان را آوردیم، با چه کیتی تست کردیم؟ با کیتی که در پاستور طراحی شده بود. کسی به ما کیت نداد. وقتی قم شدید گرفتار شد و بعد گیلان، تازه یکی از همکاران‌مان دستی مقداری کیت برایمان آورد. ما ونتیلاتور، ماسک و گان را خودمان طراحی کردیم و تنها در این اقیانوس با دست‌های بسته شنا کردیم. در اوج نامردی تحریم.»

او افزود: «ما از اولین روزهای دی حواس‌مان جمع این ماجرا بود و به همین دلیل هم بود که وقتی ویروس آمد، هیچ دانشگاهی دست‌وپایش را گم نکرد و هیچ بیماری پشت در بیماستان سرگردان نشد. این افتخار ایران بود. در عین‌حال حالا مرحله جدیدی شروع شد، من از مدت‌ها قبل در ویدیوکنفرانس و نامه اعلام کردم که خودتان را برای یکی از سخت‌ترین یورش‌های ویروس جهش‌یافته آماده کنید. امروز دیگر ویروس موتاسیون‌یافته منحصر به یک نقطه نیست، بلکه همه جا می‌شود آن را یافت. دیشب ۱۲ شب دو کیس جدید از بیرجند گزارش گرفتم. خیلی جاها دارند مرتب گزارش می‌دهند. همکاران من کاملا آماده‌اند. مردم شریف باید بدانند که این ویروس علی‌رغم حرف انگلیسی‌ها، هم قدرت سرایت و هم قدرت مرگ‌زایی چند برابری دارد و هم جوان‌ترها را بیشتر گرفتار می‌کند. سه روز قبل در خوزستان کودک یک و نُه ساله بر اثر کووید-۱۹ فوت کردند.»

عصبانیت وزیر بهداشت از پروتکل‌شکن‌ها و عدم برخورد با آنها

او با بیان اینکه به روح همه شهدای سلامت درود می‌فرستم، گفت: «به‌شدت گله‌مندم از کسانی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند و به‌شدت گله‌مندترم از کسانی که با پروتکل‌شکن‌ها برخورد نمی‌کنند. وزارت بهداشت که ابزار ندارد. ابزار ما جان است که فدا شده و بیش از این چیزی نداریم. ما از برخی اتفاقات کشور اطلاع نداریم. دیشب در ایلام خانم جوانی اینتوبه شد و حامله بود که با سزارین کودکش به دنیا آمد. من نمی‌دانم که این کودک هرگز مادر دید یا خیر یا چشم این مادر بر سیمای فرزندی که ماه‌ها در شکمش حس کرده، باز خواهد شد یا نه؟ اما  چه کسی عامل مرگ این بانوی ایلامی است.»

وزیر بهداشت افزود: «ما کی برای تردد از مرزها به سمت عتبات و برگشتش مجوز و اجازه دادیم؟ چه کسی از من نامه دارد در این زمینه. کدام یک از همکارانم با برخی از این ترددها موافقت کردند؟ اتوبوسی می‌آید و آن را در مرز تست می‌کنیم که فرد مثبت از آن بیرون می‌آید. این فرد مثبت پیاده می‌شود و اتوبوس تا فلان شهرستان می‌رود. ردیابی می‌کنیم و تازه موارد مثبت در آنجا پیدا می‌شوند. تا کجا باید همکاران من تاوان ندانم‌کاری برخی را بدهند. ما چه گناهی کردیم که در ۱۳ ماه مدام باید موج ایجاد شود، موج را بشکنیم و شهید دهیم!»

نمکی گفت: «خدا شاهد است که داغ این شهدای سلامت دارد مرا نابود می‌کند. ناب‌ترین بچه‌های نظام سلامت را از دست دادم. داغی برای هیچ فرماندهی بالاتر از این نیست که افسران ارشد و سربازانش را از دست بدهد، آن هم به دلیل ندانم‌کاری و سهل‌انگاری دیگران. من وزیر خبر ندارم چه کسی می‌آید و بیرون می‌رود. فقط شدم ته رودخانه، زخمی و جنازه جمع کن. به جای وزیر بهداشت بگذارید مدیرکل مرده‌شورخانه. این درد بزرگی است.»

بزرگان نظام رعایت می‌کنند، اما عده‌ای اصلا حواس‌شان نیست

وزیر بهداشت تأکید کرد: «نمی‌شود که من ناگهان باخبر شوم که بدون اطلاع ما یک گروه آمد و گروهی رفت. آن هم در کشوری که رهبر انقلاب وقتی می‌خواهد نشست مجازی بگذارد، می‌گوید باید از وزارت بهداشت اجازه بگیریم. رئیس‌جمهوری می‌خواهد برود مرقد امام(ره) می‌گوید از وزارت بهداشت بپرسید به چه صورت باشد. این نمی‌شود که بقیه رعایت نکنند. بزرگان نظام رعایت می‌کنند، اما عده‌ای اصلا حواس‌شان به این چیزها نیست.»

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت واکسیناسیون در کشور گفت: «با لطف خداوند از فردا واکسیناسیون برای ۱۰۰ هزار نفر دیگر از کادر درمان آغاز می‌شود. ۲۵۰هزار دوز دیگر تا آخر این هفته می‌رسد. امیدوارم تا پایان اسفندماه بتوانیم گروه هدف آسیب‌پذیرمان را واکسن بزنیم. در کنار این تلخکامی‌ها این مژده را هم بدهم که تولید واکسن ملی به خوبی پیش می‌رود و اگر به همین روال پیش رود، در اردیبهشت‌ماه آینده این خبر خوش را برای مردم خواهیم داشت که به عنوان یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن منطقه مطرح هستیم. هم می‌توانیم مردم خودمان را واکسینه و هم برای صادرات اقدام کنیم. راهی که می‌رویم این است که مرتب تولید واکسن‌مان را با جهش‌ها بسنجیم و اگر با هر جهشی واکسن‌های ما قدرت حمایتی تضعیف‌شده داشتند، در جهت تقویت‌شان اقدام کنیم.»

چرا نخبه‌های مملکت از کشور می‌روند

نمکی گفت: «من همواره در حوزه فرهنگی و دانشجویی اعلام کرده‌ام که رسالت‌مان فقط توسعه فضا نیست، بلکه توجه به فضای روحی و معنوی دانشجو هم هست. ما باید روح لطیف چند بُعدی تأثیرپذیر را مراقبت کنیم. چقدر می‌توانیم تعهد و اخلاق را در کنار علم‌آموزی در این بچه‌ها تقویت کنیم؟ چقدر می‌توانیم پایبندی به این سرزمین را که پا در رکاب رفتن نباشند، تقویت کنیم؟ چرا روستازاده عاشق سرزمین، بعد از دو سال فیلش هوای هندوستان، استرالیا، انگلیس و کانادا و… می‌کند؟ چرا نخبه‌های این مملکت دارند می‌روند؟ چرا اینها می‌روند و بانک ژنتیک جاهای دیگر دنیا را تقویت می‌کنند؟ چرا بازنمی‌گردیم و این فاجعه ملی را که دارد اتفاق می‌افتد، بازنگری نمی‌کنیم؟ پسر من دانشجوی شریف است و می‌گوید یکی از دانشجویان هم آماده ماندن نیست و متأسفانه استادان هم پل می‌شوند برای این عبور. این خون‌دل دارد که سرمایه‌های عظیم ملی که با سختی تربیت شدند، دارند می‌روند. اگر این غفلت ادامه یابد، در آینده جزو تهیدست‌ترین کشورها از نظر منابع انسانی می‌شویم.»

 

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.