جو بایدن انتقام حملات اربیل را گرفت؟

حمله هوایی آمریکا به مواضع کتائب‌ حزب‌الله و کتائب سیدالشهدا در سوریه

این حمله هوایی نخستین اقدام نظامی جو بایدن پس از آن است که به عنوان رئیس‌‌جمهوری آمریکا از تاریخ بیستم ژانویه کار خود را آغاز کرد.

شهروندآنلاین:  آمریکا روز پنجشنبه حملات هوایی را با دستور جو بایدن در سوریه آغاز کرد و مواضع گروه‌های شبه‌نظامی  را که در نزدیک مرز عراق قرار داشت، مورد هدف قرار دارد.

پنتاگون در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حملات تلافی حمله موشکی اوایل ماه جاری به اربیل عراق است که منجر به کشته‌شدن یک پیمانکار غیر نظامی و زخمی‌شدن یک نیروی نظامی ایالات متحده آمریکا و سایر نیروهای ائتلاف شد.

طبق اطلاعات اولیه دیده‌بان حقوق بشر سوریه، در حملات روز گذشته نیروهای آمریکایی، سه کامیون مهمات که از عراق به نقطه کنترل مرزی در خاک سوریه رسیده بود، نابود شد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه: طبق ارزیابی‌های اولیه ۱۷ نفر کشته شدند

رامی عبدالرحمن، رئیس دیده‌بان حقوق بشر به خبرگزاری فرانسه گفت: «تعداد زیادی کشته وجود دارد. دست‌کم طبق ارزیابی‌های اولیه ۱۷ نفر کشته شدند که همه از اعضای حشد شعبی بوده‌اند.»

این حمله هوایی نخستین اقدام نظامی جو بایدن پس از آن است که به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا از تاریخ بیستم ژانویه کار خود را آغاز کرده است.

طبق گزارش آسوشیتدپرس به نظر نمی‌رسد تصمیم بایدن در حمله به سوریه نشانه‌ای از قصد او برای گسترش دخالت ارتش آمریکا در منطقه باشد بلکه نشان‌دهنده اراده‌ای برای دفاع از نیروهای آمریکایی در عراق است.

لوید جی آستین، وزیر دفاع آمریکا، به خبرنگارانی که با او از کالیفرنیا به واشنگتن پرواز می‌کردند، گفت: « من درباره کسانی که هدف قرار گرفتند، اطمینان دارم، می‌دانیم که چه کسانی که را هدف قرار دادیم.»

او تأکید کرد که آمریکا اطمینان دارد که از این مکان [منطقه کنترل مرزی] شبه نظامیان شیعه حملات هفته گذشته به شمال عراق را انجام داده‌اند.

رئیس پنتاگون تصریح کرد که این حمله را به بایدن توصیه کرده بود. او افزود: «چندین بار گفتیم که طبق جدول زمانی خودمان پاسخ خواهیم داد.»

آستین تأکید کرد که می‌خواستند مطمئن شوند که اهداف درستی را انتخاب کرده‌اند. پیش از این جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفته بود که اقدام آمریکا «یک واکنش نظامی متناسب» بود که همراه با اقدام‌های دیپلماتیک ازجمله مشورت با شرکای ائتلاف اتخاذ شده است.

کربی افزود: «این عملیات یک پیام بدون ابهام را می‌فرستد: رئیس‌جمهوری بایدن برای حفاظت از نیروهای آمریکایی و ائتلاف اقدام خواهد کرد.»

او همچنین تصریح کرد که آمریکا به روشی سنجیده عمل کرده که هدف آن کاهش تنش‌ها در وضعیت کلی شرق سوریه و عراق بوده است.

کربی گفت که حملات هوایی ایالات متحده آمریکا «چندین تأسیسات را در یک نقطه کنترل مرزی که از سوی تعدادی از گروه‌های شبه نظامی مورد حمایت ایران استفاده می‌شد، نابود کرد.» مقام‌های آمریکا این گروه‌ها را کتائب حزب‌الله و کتائب سیدالشهدا عنوان کردند. پیش از این آمریکا، کتائب حزب‌الله را در حملات بیشماری که علیه نیروها و منافع آمریکایی در عراق صورت گرفته، مقصر دانسته است.

با این حال این حمله آمریکا انتقاداتی را در پی داشته است. مری الن اوکانل، استاد دانشکده حقوق نوتردام، از حمله ایالات متحده به عنوان نقض قوانین بین‌المللی انتقاد کرد.

او به آسوشیتدپرس گفت: «منشور ملل متحد کاملا روشن می‌سازد که استفاده از نیروی نظامی در قلمرو یک کشور خارجی تنها در پاسخ به حمله مسلحانه صورت‌گرفته از سوی آن کشور قانونی است.»

مقامات دولت جو بایدن حمله موشکی پانزدهم فوریه در نزدیکی شهر اربیل در اقلیم کردستان عراق را محکوم کردند اما به طور قطعی نگفتند چه کسی آن را انجام داده است. با این حال آنها تصریح کرده‌اند که در گذشته گروه‌های شبه‌نظامی شیعه مورد حمایت ایران مسئولیت حملات موشکی بی‌شمار را بر عهده داشته‌اند که کارکنان یا تأسیسات آمریکایی در عراق را هدف قرار داده‌اند.

سخنگوی پنتاگون روز سه‌شنبه گفته بود که عراق مسئول تحقیق در مورد حمله پانزدهم فوریه است.

او اضافه کرده بود: «در حال حاضر نمی‌توانیم بگوییم چه کسی عامل این حملات بوده است. من قصد ندارم جزئیات تاکتیکی سلاح‌های استفاده‌شده را توضیح دهم. بگذارید بررسی‌ها به پایان برسد و نتیجه‌گیری شود و وقتی حرف‌های بیشتر برای گفتن بود اقدام خواهیم کرد.»

یک گروه شبه‌نظامی شیعه که کمتر شناخته شده است و خود را سرایا اولیاء الدم نامیده‌ است مسئولیت حمله پانزدهم فوریه را بر عهده گرفت.

ایران نیز یک روز پس از این حمله هم آن را محکوم و اعلام کرد که «تلاش‌های مشکوک» برای انتساب آن به تهران در حال انجام است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.