از محتوای نامه ظریف به بورل چه می‌دانیم؟

خطیب‌زاده توضیح داد: این نامه حاوی هیچ طرحی نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص نامه وزیر امور خارجه کشورمان به جوزف بورل، هماهنگ‌کننده کمیسیون‌ مشترک برجام توضیح داد.

شهروندآنلاین: سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران درخصوص نامه ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به جوزف بورل، هماهنگ‌کننده کمیسیون ‌مشترک برجام اظهار داشت: «وزیر امور خارجه کشورمان با هدف تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص تحولات مرتبط با برجام، نامه‌ای خطاب به جوزف بورل، هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام، در مورخ 22 اسفند 1399 (برابر با 12 مارس 2020) ارسال  کرده‌اند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه افزود: «البته دکتر ظریف تاکنون نامه‌های متعددی به آقای بورل و پیش از او خانم موگرینی درخصوص برجام  ارسال کرده  و این نامه نیز  در همین راستا تهیه و ارسال شده است.»

خطیب‌زاده تأکید کرد: «این نامه تبیین نگرش جمهوری اسلامی ایران است و حاوی هیچ طرحی نیست.»

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: «در نامه کشورمان به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام اعلام شده که «چنانچه ایالات متحده قصد دارد اقدامات متخلفانه خود در نقض برجام و تحمیل تحریم‌های ظالمانه را اصلاح کند، اولین گام ضروری بازگشت به پایبندی کامل به عنوان طرف متخلف است.»

نامه 5 صفحه‌ای ظریف به بورل حاوی چه نکاتی بود؟

محمدجواد ظریف در این نامه چند صفحه‌ای، ضمن انتقاد از عملکرد اروپا و آمریکا در ارتباط با موضوع برجام و توافق هسته‌ای تأکید کرده است در صورتی که طرف‌های مقابل به تعهدات برجامی خود عمل کنند، ایران نیز به تعهدات عمل خواهد کرد.

ظریف نوشت: «می‌خواهم بار دیگر تعهد جمهوری اسلامی ایران به برجام و آمادگی کامل برای بازگشت کامل به اجرای کامل آن را یادآوری کنم.

در عین حال بر اساس پاراگراف ۳۶ برجام و عطف به نامه‌های متعدد من از سپتامبر ۲۰۱۶ باید توجه شما را به تعدادی از نگرانی‌های مهم سیاسی، حقوقی و عملی، از زمان تحلیف دولت جدید آمریکا جلب کنم.

جمهوری اسلامی ایران، به اجرای کامل و موثر برجام توسط همه طرف‌ها کاملا متعهد است.

ایران در بالاترین سطح مقامات اعلام تعهد کرده که همه اقدامات متقابل خود را که تحت پاراگراف ۳۶ برجام اجرا کرده‌است، به محض برداشته‌شدن کامل تحریم‌های اعمال شده، بازاعمال شده یا با نام دیگر اعمال شده از ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷، متوقف کند.

تعهد ایران به مقابله به مثل کاملا منطقی است و با حسن نیت انجام شده‌ است.

ایالات متحده آمریکا آن‌گونه که عقل و منطق حکم می‌کند، باید درک کند که تلاش برای برطرف‌کردن معلول بدون برطرف کردت علت، طبیعتا نامعقول است و به همین ترتیب در سیاست هم هرگز جواب نمی‌دهد. ایالات متحده در حال محصور کردن در چارچوبی است که جلوی هرگونه پیشرفتی را سد می‌کند.

تکرار اعلامیه‌هایی مانند آنچه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا این هفته در کنگره مطرح کرد، هرگونه پیشرفت در آینده را مشکل‌تر می‌کند.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.